A Mass Effect 2 a Bioware első idei kasszasikere

Mass Effect 240 maximális pontszám. 2 millió eladott példány. A popkultúra új mérföldköve. A BioWare™, az Electronic Arts Inc. részlege ma bejelentette, hogy új játékából, a Mass Effect™ 2-ből a megjelenés hetében világszerte több mint 2 millió példány talált gazdára.

A pörgős akciókban bővelkedő játékmenetet aprólékosan kidolgozott történettel vegyítő Mass Effect 2 kritikáinak pontszám-átlaga 100/96** — ez máris minden idők második legsikeresebb játékává teszi az Xbox 360 platformon***. A Mass Effect 2 ezidáig 40-szer kapott maximális pontszámot, 30-nál több szerkesztői ajánlást gyűjtött be, és 20 magazin címlapján szerepel szerte a világon. A megjelenés napján a „Mass Effect” kifejezés a 10 leggyakrabban felmerülő szókapcsolat között volt a Twitteren, és a leggyakoribb keresési kifejezés a Google News-on. Az MSNBC.com szerint „a Mass Effect bekerült minden idők legemlékezetesebb játék-szériáinak sorába".

Dr. Ray Muzyka, a BioWare egyik alapítója és az EA RPG/MMO csoportjának általános igazgatója így fogalmaz: — A Mass Effect 2 az év nagy sikerei közé tartozik. Rendkívül büszkék vagyunk; a játék egyöntetűen pozitív fogadtatására és eladási mutatóira egyaránt.

A Mass Effect 2 ezen a héten, nem sokkal a BioWare stúdió sötét fantasy szerepjátéka, a Dragon Age: Vérvonalak után jelent meg. A Dragon Age: Vérvonalak 2009-es őszi premierjét követően hasonlóan magas pontszám-átlagot (100/91****) ért el, és a tavalyi év legsikeresebb önálló szellemi termékének számít az EA kínálatában. A Mass Effect 2, a BioWare hagyományaihoz híven, igyekszik a legtöbbet adni mindenből, legyen az játékmenet, történet, karakterfejlődés vagy látvány. A Mass Effect epikus ívű sci-fi akció-szerepjáték, mely egy veszedelmes idegen létformákban és különös, feltérképezetlen világokban bővelkedő univerzumba vezet. A Mass Effect 2-ben a játékosok ismét a hős Shepard parancsnok bőrébe bújnak, hogy legénységüket és csapatukat – utóbbi a galaxis legveszedelmesebb specialistáiból áll – egy megoldhatatlannak látszó, már-már öngyilkos küldetésbe vezessék. Az aprólékosan kidolgozott történetbe ágyazott futurisztikus akciót űrfelderítés, érzelmekkel teli karakter-interakció és számos filmbetét emeli a moziélmény szintjére.

Az Xbox 360 és PC platformokra megjelent Mass Effect 2 az ERSB-től „M" (felnőtteknek), a PEGI-től 18+ besorolást kapott. További információkért figyelje a fejlesztőket Twitteren (http://twitter.com/masseffect2), vagy látogasson el a játék hivatalos honlapjára: http://masseffect.bioware.com/