A Diablo III minden idők legkeresettebb PC játéka

Diablo IIIA Blizzard ismét behúzhat magának egy vonalat a tábláján, ugyanis a Diablo harmadik része lett minden idők leggyorsabban fogyó játéka: a megjelenést követő első 24 órában összesen 3.5 millió példány talált gazdára a Battle.net-en keresztül, illetve a különböző viszonteladók jóvoltából, majd az azt követő héten újabb 6.3. millió játékos vette fel a harcot a gonosz ellen.

Talán még kevésbé meglepő hír, hogy az ázsiai régió - pontosabban Dél-Korea - nem csak azzal tűnt ki, hogy 6 óra alatt eljutottak a történet végére, de Sanctuary harcosainak 39%-át is ők irányítják.

A fenti számok azonban nem teljesen tükrözik a valóságot, ugyanis nem tartalmazzák a World of Warcraft promóciókon keresztül elosztogatott 1.2 millió Diablo 3 kópiát.

A játékok története során eddig csak a Modern Warfare 3 fogyott gyorsabban, amelyből az első 24 órában 6.5 millió példány kelt el. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy az nem csak PC-re, de PlayStation-re és Xbox-ra is elérhető, de a Diablo valószínűleg így is komoly ínhüvelygyulladásokért, valamint rengeteg halálba kattintgatott egérért felelős már most. Na meg nem egy sikeretelen vizsgárét, ugye...