2018. December 12., Szerda

Előzetes / Teszt

Guild Wars, Factions, Nightfall

E-mailNyomtatásPDF
Üdvözletem mindenkinek. Most már itt volt az ideje 1 újabb cikknek. Amint a címbol is látjátok megint (ld. Diablo 2 + LoD) nem 1 játékról írok a cikkben. Ez most nem samponcikk (2in1) hanem 3in1 cikk lesz.
Bővebben...

Jedi Knight 3: Jedi Academy

E-mailNyomtatásPDF
Egy újabb Jedi Knight epizód, melynek alneve Jedi Academy.
Bővebben...

Heroes of Might and Magic 5 - Skill kerék

E-mailNyomtatásPDF
Image A Heroes V.-ben eléggé bonyolult lett a skillrendszer. Ez a kerék talán segít egy kicsit eligazodni és átláthatóbbá teszi. Frissítve az új kiegészíto adataival!
Bővebben...

Crazy Taxi

E-mailNyomtatásPDF
Bizony, lassan már 1 éve, hogy utoljára játékteremben jártam. Van egy hangulata az egésznek, a haverokkal együtt lehet játszani, ilyet házi PC-n már nagyon régen láttam. Nekem hiányoznak a mai játékokból az osztott képernyos módok, az egy gépen végigviheto multiplayer opciók, amikor többen a képernyo elott izgultunk egymásért, miközben toltuk valamelyik klasszikus programot.
Bővebben...

Need for Speed: Most Wanted

E-mailNyomtatásPDF
Image Nagyon sok olyan játék van, melybol a fejlesztok rendszertelen idoközönként kiadnak egy-egy újabb részt. Ilyen például az EA FIFA-ja, vagy NBA-je. Egy ilyen gamet sikeresen felfutatni nem nehéz, de az örök elso helyet megtartani már annál inkább. Egyrészt minden évben mutatni kell valami nagyon újat, hogy a játékosok ne mondhassák: "Mi ez? Ez most a régi vagy az új rész?" Másrészt bízni kell a szerencsében, hogy a konkurencia nehogy jobbat adjon ki ugyanabban a mufajban. Gondolok itt a Pro Evolution Soccer 5 és a FIFA 06 párharcára, ahol hiába a nagy név a PES 5 leiskolázza vetélytársát. Ilyen sorozat a szintén EA fejlesztése alatt álló Need for Speed sorozat, melybol itt a várva-várt legújabb rész, NFS: Most Wanted néven. Ez az a játék, mely megbosszúlja a FIFA elvérzését...
Bővebben...

Nexus - The Jupiter Incident

E-mailNyomtatásPDF
Réges, régen egy messzi-messzi galaxisban...
... gondolhatnátok, hogy most egy Star wars filmrol, játékról következik valami bemutató-féle élménybeszámoló. De nem! Én most egy másik régi ismerosrol, a magyar készítésu Imperium Galactica 2 folytatásáról írnék.
Bővebben...

Sudeki

E-mailNyomtatásPDF
Újra itt, újabb cikk. (nem garantálom hogy ez volt az utolsó szóviccem) Ezt a játékot egy másik újság közvetett közremuködése (pontosabban teljes játék volt hozzá) által tesztelhettem. Eloször talán meghatároznám a játék stílusát: Ez egy történetorientált RPG. A játék telepítoje alapján azt gondolhatnánk hogy ez 1 japán RPG. De ebben csak félig tévedünk, mert a japános stílusú grafikai megjelenítés ellenére ezt angolok készítették, akik nevünkkel ellentétben nem idosek (Climax). Ez a játék eredetileg Xboxra készült, hogy megdöntsék a Final Fantasy sorozat ottani egyeduralmát. Ez nem sikerült nekik. Ezzel mi PC-sek jártunk a legjobban, mert így átkonvertálták a gamét PC-re. Ennek a kifejtése bovebben most a cikkemben lesz.
Bővebben...

Moto GP3

E-mailNyomtatásPDF
Létezik a világon egy olyan dolog, amelyet minden férfi szívesen muvelne. Ha felülünk egy ilyen jármure, vagányabbak leszünk és a többi fajtársunk között elismerést váltunk ki, ráadásul a nok is bolondulni fognak értünk. Ki találtátok már hogy mirol beszélek? Nem?! Akkor segítek. Ezt a sportot uzi Talmácsi Gábor is. Hát persze hogy a motorozásról van szó. Akinek nincs lehetosége, vagy éppen csak nem akar a téli hónapokban  a volán mögé fagyni (futheto motor...LOL), annak van egy jóhírem: megjelent a Moto GP3!
Bővebben...

World of Warcraft

E-mailNyomtatásPDF
Minden idok egyik legnépszerubb számítógépes játéka, ami csak online játszható. A Warcraft-sorozat negyedik folytatásának vélt rész, mely tulajdonképpen csak a tartalom miatt nevezheto annak. Az eddigi Warcraft-játékok stílusukat tekintve stratégiai játékok voltak, míg a WoW egy teljesen új stílus, MMOPRG-játék (Massively Multiplayer Online Roll Player Game - kizárólag interneten játszható tömeges szerepjáték). Igaz, a World of Warcraftban található imitt-amott a stratégiai játékok néhány karakterisztikus eleme, valójában azonban ez online szerepjáték. Az MMO-játékok hátránya, hogy elofizetéses játék, a játékszervertol függoen meghatározott havi díjat kell fizetni a játszási jogért. A másik hátrány, hogy megkövetelik a szélessávú internetes elérést (ez a WoW-ra nem vonatkozik, modemes csatlakozással is problémamentesen lehet játszani), valamint az eredeti, boltban vásárolt dobozos kiszerelésu játékprogramot.
Bővebben...

Colin McRae Rally 2005

E-mailNyomtatásPDF
Nem sok fiatalnak adódik alkalma valódi versenyautó kormánykereke mögé ülni és végigvezetni egy raliszakaszt, érezni az ezzel járó izgalmakat. Akik nem lehetnek egy valódi versenycsapat tagjai, a játéktermekben felállított konzolokon vezethetnek egy-két futamot, ezáltal virtuálisan bizonyíthatják vezetési tudásukat. Tudják ezt a játékprogramokat kiadó cégek is, és évente több versenyautó-játékot dobnak piacra. Az F1-es, a körpályás Nascar és Indycar, valamint a GT vagy raliversenyek között mindenki megtalálhatja a tetszése szerinti versenytípust.
Bővebben...

Battlefield 2

E-mailNyomtatásPDF

Image Néhány évvel ezelott, amikor a számítógépes játékok használata a világhálón a legtöbb halandónak elérhetetlen volt, megjelent a Battlefield 1942. Az egyik legjobb FPS, amely megváltoztatta a multiplayer játékok világát. Következett a folytatása, a Battlefield: Vietnam, majd a mostani sikerjáték, mely ugyan a kettes jelölést viseli a cím után, de tulajdonképpen a Battlefield sorozat harmadik része. Az elso rész témája a második világháború kezdete Európában, a második részben a vietnámi harctér volt a színhely, míg a Battlefield 2-ben a huszadik század vége a történelmi idoszak.

Bővebben...

9. oldal / 16