Vezesd hőseidet legendás küldetésekre!

E-mailNyomtatásPDF

The Sims Medieval

Foglald el királyságod trónját! Az Electronic Arts Inc. ma bejelentette, hogy a The Sims Medieval világszerte a boltok polcaira került. A PC és Mac platformokra megjelenő vadonatúj sorozat játékosai hősöket teremthetnek, kalandozni küldhetik őket, birodalmat építhetnek, és kalandokban, romantikában, valamint drámai és mulatságos helyzetekben bővelkedő történeteket mesélhetnek el.

„A játékosközösség mindig is szívesen vitte volna a simeket időutazásra, és a The Sims Medieval ezt most lehetővé teszi” – nyilatkozta Scott Evans, a The Sims Studio vezérigazgatója. „A The Sims Medieval az új, önálló terméksorozatunk első darabja, amely a The Sims alapértékeit megtartva új elemekkel gazdagítja a játékmenetet, lehetővé téve a játékosok számára, hogy egy gazdag új világ felfedezése közben kalandokban bővelkedő középkori történeteket mesélhessenek el.”

A középkorban játszódó cselekmény új helyzetek tömkelegével szembesíti a játékosokat, akik teljesebb irányítást élvezhetnek simjeik sorsa felett, mint valaha. Királyságuk építése közben a legkülönbözőbb társadalmi státuszú és foglalkozású simhősöket irányíthatják: kobzosokat és lovagokat, varázslókat és papokat, kovácsokat és kémeket. Minden simhőssel más élmény játszani, hiszen a felhasználók a karakterek szakmai életét is irányítják amellett, hogy kalandokban bővelkedő küldetésekre vezetik őket. A játékot mindezeken túl olyan elemek is színesítik, mint a környező területekkel való diplomáciai kapcsolatok építése, és persze a középkori büntetések.

A játékmenet küldetésalapú – minden egyes küldetés új alaphelyzetet teremt, és egyben új lehetőséget kínál a kaland főszerepét játszó simhős kijelölésére. A küldetés kiválasztását követően a játékosoknak el kell dönteniük, hogy milyen módon kívánják megoldani a feladatot, és melyik simhős a legalkalmasabb a célra. A „The Witch is Back” (A boszorkány visszatért) című kaland esetében például a játékosok úgy dönthetnek, hogy a királyukkal nőül veszik az országba látogató boszorkát. Ha inkább eltennék láb alól, a varázsló, a kém vagy a lovag a legmegfelelőbb választás. Ha azonban csak egy kicsit meg akarják gyöngíteni, egy papot, egy orvost vagy egy varázslót érdemes választaniuk. A több tucat, különféle módokon megoldható küldetés színes és sokrétű játékélményt biztosít, lehetővé téve, hogy a játékosok újabb és újabb módokon meséljék el kedvenc középkori legendáikat.

A The Sims Medieval minden egyes összetevője egy különleges, magával ragadó középkori világ kialakítását szolgálja, a küldetésalapú játékmenettől a korhű tárgyakig (kardokig, trónusokig, kalodákig), a kedves karakterektől a tájak festői szépségéig. A játékosok a királyságba érkező összes hőst kedvük szerint átszabhatják, egészen a jellemük kialakításáig és a legfőbb hibájuk meghatározásáig. A felhasználók és karaktereik között különleges kapcsolat alakul ki: a játékosok nem csupán hősi kalandokba küldik simjeiket, de arról is gondoskodnak, hogy azok ne hanyagolják el napi kötelezettségeiket, a betegekről és elesettekről való gondoskodást, az egzotikus áruk kereskedelmét és a fegyverkovácsolást.


Címkék: electronic arts | hírek | játék | medieval | the sims

Share/Save/Bookmark