Play with Life, immár konzolon is!

E-mailNyomtatásPDF

The Sims 3

A világ legsikeresebb életszimulátora a héten immár konzolokon is elérhető lesz, így PlayStation 3, Xbox 360 és Nintendo DS platformokon is irányíthatjuk kiszemeltjeink virtuális életét. Több újdonsággal is szolgál az újonnan megjelent játék, többet között a „karmabónuszok” lehetőségével, ami meghatározza a cselekvés pozitív vagy negatív kimenetelét. 

Ezzel talán még valósághűvé varázsolják simjeink időnként túlontúl idilli életét. Emellett a játékmenet kihasználja a különböző platformok lehetőségeit, például tartalomcserélő rendszereket vagy Nintendo DS-nek köszönhetően, gyakrabban őrizhetjük háztartásunk nyugalmát.

Persze ami jó, miért is hagynánk hátra, megmaradt minden sikeres feature a játékban: a „Create a Sim” eddigi legkidolgozottabb „sim-gyurmázó” lehetősége, a kényelmes és könnyű építés és lakásberendezés, szociális funkciók, és megannyi szuper lehetőség, amelyek mind a mi kedvenc simjeinkre várnak. 

Bizonyára majdnem minden játékos egyet ért azzal a kijelentéssel, hogy a harmadik sikerült a legteljesebb résznek. Nagyot dobott a sorozaton, a szabadon bejárható játékterület - kedves kis városunk-, bővebb szociális tér, grafikai megoldások, majd a kiegészítők teljesen új élményei, (utazás, aktív munkaidők) és nem utolsó sorban a The Sims 3 Store, ahol a legkülönfélébb egyedi tartalmakat szerezhetjük be, hogy még csodálatosabbá tegyük virtuális családunk életvitelét.

Biztosra mondhatjuk, hogy a The Sims sorozat az egyik legnagyobb kultusszal rendelkező játék a kibertérben. Sikerét bizonyítja a 2010-ben 10. évfordulóját ünneplő sorozatnak, az első megjelenése óta 125 millió feletti eladott példány. 22 nyelven és 66 országban jelent meg, az akkor igen merész és - játékmenet szempontjából - úttörőjáték. Legfiatalabb tagja a The Sims 3 2009 évi megjelenése óta 5 milliónál több játék talált gazdára világszerte, így biztosította magának az első helyet Európában és Észak-Amerikában a legkelendőbb játékok között.

A sikerét leginkább a játék közösségi oldala (www.thesims3.com) bizonyítja, a „mindössze” 7 millió látogatóval havonta, percenkénti 260 tartalomletöltési lehetőséggel, és több millió beszerezhető egyedi tartalommal.

„Make stuff, Get stuff, Share Stuff!”

Néhány szó a konzolos újoncokról:

Egy eredményközpontú cselekményrendszer fog minket segíteni kedves simjeink életének navigálásában. Hogy mit is jelet ez? Különféle feladatok teljesítése után megkapjuk a megérdemelt jutalmat, mégpedig trófeákat, illetve karmapontokat. Ezek a pontok, ahogy fentebb is volt szó róluk igen erőteljesen befolyásolhatják a szereplők életét.

Szeretnél gazdag lenni? Esetleg szerencsés? Vagy „feldobnád” az unalmat egy kis földrengéssel? Netán a meteoritok izgalmasabbnak hangzanak?

Használd a „Mázlimágnest”, ha akarod, hogy egy ideig az elkövetkező próbálkozások sikerrel végződjenek, „főnyeremény”-t, ha valami meglepetést szeretnél, vagy akár „megabukta” karmát, ha simjeidet a padlóra szeretnéd küldeni.

Bevallom,véleményem szerint a magyar elnevezések - mint mindig-, most is frappánsra sikerültek, gondolok itt egy-két berendezésre, aminek neve már sok mosolyt csalt az arcomra.

Egy szó, mint száz : Tőled függ az élet,Tőled függ, hogy mivel „kedveskednél” simjeidnek. De persze meg kell dolgozni ezekért, a lehetőségekért!

Mindenképp szót kell ejtenem a Nintendo DS verzióról, hiszen a játékosok az eddigi legteljesebb játékélményt kapják a kezükbe. Forradalmian új megvalósítási rendszert építettek ebbe a platformra kerülő játékba: az érintőceruza segítségével megrajzolhatják a falakat, padlót, és gyakorlatilag bármit. Módosíthatnak a használati tárgyak kinézetén, és akármit testreszabhatnak. Szintén a Nintendo DS navigáló eszközével készíthetik el simjeiket is, akár rajzoljanak nekik morcos, vagy mosolygó arcvonásokat.

Xbox 360 és PlayStation 3 változata T (Teen, azaz tizenéveseknek), míg a Nintendo DS verzió E (Everyone, azaz korhatár nélkül játszható) besorolást kapott.

Nagy újdonság, hogy Wii platformra is megjelenik, de erre csak november 12-én kerül sor, szintén T besorolással.

Összefoglalva, most ősszel minden idők egyik legsikeresebb játéka, a The Sims 3, még nagyobb teret hódít és immár konzolokon is kreálhatunk kedvenceket, akiket a játékos féltő szeme őrizhet.


Címkék: electronic arts | hírek | játék | konzol | the sims 3

Share/Save/Bookmark