100 millió eladott példány

E-mailNyomtatásPDF
Image A The Sims immár globális kulturális jelenség 60 országban és 22 nyelven, hála a nemzetközi The Sims játékosközösségnek.

Az Electronic Arts The Sims című játéka ma a szórakoztatóipar fontos mérföldkövéhez érkezett: a nemzetközi The Sims játékos-tábornak köszönhetően a termékből immár 100 millió példányt értékesítettek.  Az első The Sims példányt 2000-ben adták el, és azóta minden idők legnagyobb példányszámban eladott PC-játéka lett, melyet 22 nyelven 60 országnak értékesítettek világszerte. A The Sims franchise játékosok millióit inspirálta történetek kitalálására, szereplők létrehozására, kapcsolatok felfedezésére, generációk életének megismerésére, divatok elindítására, és a simek otthonainak elkészítésére, valamint berendezésére. A The Sims játékosok virágzó online közössége, a TheSims2.com havonta 4,3 millió látogatóval büszkélkedhet, akik több mint 70 millió felhasználók által létrehozott tartalmat töltöttek le. A játékosok kreativitását a YouTube oldal is szemlélteti, ahol több mint 100 000 videót és filmet tettek közkinccsé a The Sims világáról, és amelyeket mintegy 200 millió alkalommal tekintettek meg.

Image "Most, hogy mérföldkőhöz értünk, szeretnénk megköszönni a The Sims nemzetközi rajongótáborának, hogy a játékot világméretű jelenséggé tették" nyilatkozta Rod Humble, a The Sims márkát jegyző stúdió feje. "A The Sims interaktív élményt nyújt az embereknek világszerte, hogy felfedezzék kreativitás iránti szenvedélyüket, és boldogok vagyunk, hogy mindennek mi is részesei lehetünk. A házépítéstől a kapcsolatteremtésen és az első csókon át a baba első lépéseiig, a konyhai tűztől a szellemjárásig - a játékosok több mint százmillió egyedülálló, szórakoztató történetet meséltek el játékunk segítségével!"

"A The Sims valóban egyedülálló az interaktív szórakoztatás világában, mindkét nem és minden korcsoport tagjait szórakoztatja a világ legkülönfélébb pontjain" mondta Nancy Smith, a The Sims márkáért felelős igazgató. "A játékban megtapasztalható nyitott világban a kreativitás szabadon szárnyal, ezért olyan széles körben népszerű a The Sims, mint egyetlen más játékfranchise sem.  Köszönetet mondunk minden játékosnak kreativitásukért, humorérzékükért és erős közösségi szellemükért, mely a The Sims sorozatot egyedülálló kulturális jelenséggé változtatta."

Az EA Mobile által kiadott The Sims is fenomenális siker lett, több mint kilencmillióan töltötték le mobiltelefonjukra a The Sims játékokat, így a The Sims piacvezető lett a letölthető játékok körében.

Néhány említést érdemlő érdekes adat: ha a 100 millió doboz The Sims játékot egymáshoz illesztenénk, New York City-től Moszkváig érnének. A 100 milliós példányszám azt is jelenti, hogy minden hetedik európai és minden harmadik amerikai otthonra jut egy The Sims termék.

Share/Save/Bookmark