10 éves a The Sims

E-mailNyomtatásPDF

SimsAz Electronic Arts Inc. EA Play divíziója bejelentette, hogy a kulturális mérföldkőnek számító The Sims™ sorozat, amely lehetővé tette, hogy a játékosok virtuális, szimulált világot hozzanak létre és irányítsanak számítógépükön, fennállásának tizedik évfordulóját ünnepli.

A legelső, The Sims epizód megjelenésétől kezdve a megállíthatatlan, díjnyertes sorozat keretében három alapjáték látott napvilágot – a The Sims, a The Sims 2 és a The Sims 3 –, valamint több tucatnyi kiegészítő és tárgycsomag, így a The Sims sorozat összesen több mint 125 millió eladott példánnyal büszkélkedhet. A világ legtöbb országában a PC játékok eladási listájának élén álló* The Sims az elmúlt évtized során egyre magasabb elvárásokat támasztott saját magával szemben, folyamatosan új tartalmakkal és játékelemekkel gazdagítva, illetve új platformokra terjesztve ki a játékélményt, valamint stratégiai szövetségek révén a rajongók számára fontos kulturális jelenségeket emelve át virtuális világába.

„A The Sims sikerére a játékosok és a játékipar egyaránt büszke lehet. Elbűvölő stílusának, fanyar humorának, szórakoztató játékmechanizmusának és a felhasználói kreativitás fantasztikus megnyilvánulásainak köszönhetően a The Sims játékokban mindenki örömét lelheti, a játékélményt egyéniségének és stílusának megfelelően alakítva” – magyarázta Rod Humble, az EA Play divízió vezetője. „A The Sims jövője is remek mulatsággal kecsegtet, pedig rendkívül ritka, hogy egy franchise tíz évvel a megjelenését követően is folyamatosan új lendületre tegyen szert. Épp ezért nagy pillanat ez mindenki számára, aki valaha is dolgozott ezeken a játékokon.”

„Nincs még egy olyan játék a szórakoztatóipar történetében, amely a The Sims sorozat széles körű, már-már univerzális népszerűségével bírna” – jelentette ki Logan Decker, a PC Gamer magazin főszerkesztője. „Mindenki játszik vele: hardcore gamerek, fiatal nők, hírességek, konzervatívok, professzorok, katonák, nagymamák, sőt, még olyanok is, akiket általában nem hoznak lázba a számítógépes játékok. A játék – pontosabban a játékélmény és kulturális jelenség – számtalan folytatásával és kiegészítőjével együtt 10 teljes éve örvend töretlen népszerűségnek, köszönhetően az EA nem lankadó igyekezetének, hogy minél változatosabbá és testre szabhatóbbá tegye a játékkörnyezetet, egy pillanatra sem feledkezve el a játék legfőbb motorjáról: a játékos képzeletéről, és az emberi lények veleszületett történetmesélési kedvéről.

Mennyire népszerűek a The Sims játékok?

 

A The Sims sorozat világszerte több mint 2,5 milliárd dollár bevételt termelt, és ezzel olyan világsikerek közé emelkedett, mint az Avatar, a Titanic és a Mátrix-trilógia.

A 60 országban, 22 nyelven kapható The Sims hatalmas, folyamatosan növekvő rajongótáborral rendelkezik – hogy mi a siker titka? A tartalom szünet nélküli, a kulturális változásokat és trendeket követő fejlesztése. 2009. júniusi megjelenése óta a The Sims 3 több mint 4,5 millió példányban talált gazdára világszerte, és mind Észak-Amerikában, mind pedig Európában vezeti a PC játékok eladási listáját.* A The Sims 3 elődeihez hasonlóan lehetővé teszi, hogy a játékosok egyedi tartalmat hozhassanak létre és tölthessenek le, illetve fel a játékot támogató online rendszerbe, amely pár hónap alatt több mint 110 millió letöltést bonyolított le. A The Sims 3 közösségi oldal (www.thesims3.com) egymaga havonta hatmillió egyedi látogatót fogad, percenként 300 tartalomletöltést tesz lehetővé, és az indulás óta 1,8 millió feltöltött tartalomnak ad helyet – ezt a számot minden egyes órában 20 új film gyarapítja! Az iPhone és iPod touch készülékekre kapható The Sims 3 alkalmazás 2009 legkeresettebb játékává vált az App Store-ban, továbbá ugyanazon évben csaknem 40 országban elnyerte az első helyet a legnépszerűbb fizetős szolgáltatások között.**

Hogy milyen érzés minden hónapban 6 millió látogatót kiszolgálni? Hívd meg San Francisco teljes lakosságát az otthonodba, és megtudod!
A közösségi oldalak és szolgáltatások fontos szerepet játszanak a The Sims népszerűségének növekedésében: a sorozat jelen van a Facebook, MySpace, Twitter és YouTube oldalakon, ahol egymillió rajongó követi a játékhoz kapcsolódó eseményeket világszerte. Ennyi emberrel négyszer lehetne megtölteni a világ legnagyobb sportcsarnokát, az észak-koreai Rungrado May Day stadiont! A The Sims 3 YouTube Channel minden idők második legtöbb követővel rendelkező hivatalos csatornája, amely 55.000 regisztrált taggal és több mint 26 millió videomegtekintéssel büszkélkedhet. A The Sims fejlesztőcsapat a közösségi oldalaknak köszönhetően pillanatok alatt eljuttathatja a rajongóinak a legfrissebb híreket és újdonságokat, versenyeket hirdethet, bemutathatja a felhasználói tartalmakat, és megválaszolhatja a játékkal kapcsolatos kérdéseket.

A The Sims töretlen sikerének egyik titka a fanyar humor, a szórakoztató játékmenet és a kreatív ötletek mellett kétségkívül az, hogy folyamatosan követi a kulturális és társadalmi változásokat: gyakorlatilag az emberi társadalom leképeződése.  Lehetővé teszi, hogy a játékosok kapcsolatokban, gyermekáldásban, utazásokban, üzleti sikerekben és vegytiszta szórakozásban gazdag, virtuális világot teremthessenek és irányíthassanak.

Ha a sorozat játékait eltemetnénk egy időkapszulában, a 100 év múlva rájuk bukkanó jövőbeli generációk pontos képet kapnának arról, hogy miként is éltek őseik 2000 és 2010 között. Többek között életre kelne a kor legsikeresebb művészeinek zenéje: olyan nemzetközi szupersztárok működtek közre a The Sims játékok zenei anyagához egy-egy sim nyelven énekelt dallal, mint a Black Eyed Peas, Nelly Furtado, Katy Perry, Natasha Bedingfield, Lola és a Depeche Mode.

A páratlan népszerűségű sorozat a társadalmi trendekkel is lépést tartott, amelyek közül némelyeket, például a környezettudatosság motívumát, a játék világába is átemelt. A The Sims 3 játékosai így visszatérhetnek a természethez, megtermeszthetik saját élelmüket, kerékpáron vagy Toyota Priusszal közlekedve óvhatják a környezetüket, így csökkentve szénlábnyomukat.


Címkék: electronic arts | sims

Share/Save/Bookmark