Teljes gázzal közeledik a Need For Speed SHIFT

E-mailNyomtatásPDF
Az Electronic Arts Inc. a bejelentette, hogy Need for Speed sorozatának legújabb játéka, a Need for Speed SHIFT autóverseny-szimuláció 2009. szeptember 17-én érkezik meg az európai boltok polcaira. A Need for Speed SHIFT ízig-vérig valószerű vezetési élményt kínál a világ legismertebb versenypályáin. A játékban a sorozat történetének eddigi legtöbb nagyteljesítményű versenygépe szerepel majd – a Pagani Zondától kezdve, a Porsche 911 GT2-n keresztül, a Lotus Elise-ig minden nagy név megtalálható lesz benne.


„A Need for Speed SHIFT-tel teljesen új szintre akartuk emeli az autóverseny-szimuláció műfaját, mely élmény az eddig megjelent Need for Speed-ek egyetlen epizódjához sem hasonlítható.” – mondta Patrick Soderlund, az EA Games Europe rangidős alelnöke. „A belső nézetű megjelenítésen keresztül sikerült maradéktalanul megteremtenünk az autóversenyzés sava-borsát jelentő sebességérzetet és a tökéletes összpontosítást igénylő versenyzés folyamatosan feszült pillanatait.”

A játékosok a sofőr szemszögéből élhetik át mindazt, ami egy versenygép zajos és szűkös pilótafülkéjében történik; a testet mozgató gravitációs erők, az élethű grafika és az új, brutális ütközés mechanika mind-mind az átélés érzetét szolgálják. A Need for Speed SHIFT egy pontos, fizikai modellre épülő vezetési rendszert kínál, amely lehetővé teszi, hogy minden ütközés, de az útfelület vagy a tapadás legapróbb változása is egyedülálló élményt jelentsen azok szánára, akik folyton keresik képességeik határait.

A Need for Speed SHIFT-et a Slightly Mad Studios a Black Box és Patrick Soderlund közreműködésével fejleszti. A Slightly Mad Studios fejlesztői és játéktervezői között olyan nagysikerű játékok közreműködői találhatók, mint a GT Legends és a GTR 2. A játék PSP változatát az EA Bright Light stúdiója készíti.

A Need for Speed SHIFT PLAYSTATION3 számítógépes szórakoztató rendszerre, Xbox 360 videojáték és szórakoztató rendszerre, PC-re és PSP (PlayStation Portable) platformokra jelenik meg 2009 őszén. Share/Save/Bookmark