Team NFS: Világsztárok a volán mögött

E-mailNyomtatásPDF

A videojátékok piacát követően az utcákat is meghódító Need for Speed™ mindig is különleges helyet foglalt el az autók és a számítógépes játékok szerelmeseinek szívében.

 

 

Az Electronic Arts Inc ma tájékoztatta a sajtó képviselőit legújabb kezdeményezéséről, amely egy csapattá kovácsolja a világ legjobb utcai, drift-, sport- és time attack versenyzőit, illetve versenyautóit. Ezek a nagyszerű pilóták megtestesítik a Need for Speed játékok szellemiségét, azt a végtelen szabadságot és izgalmat, amelyet az ember a világ legjobb járgányainak volánja mögött érez – a névválasztás tehát nem is volt kérdés, a csapat a „Team Need for Speed” nevet kapta. A sportág legnevesebb személyiségeinek köszönhetően a Need for Speed márka számos különleges rendezvényre, versenyre és egyéb eseményre juthat el.

A Team Need for Speed a sportág legfényesebben ragyogó csillagaiból áll; csupa olyan versenyzőből, akik híresek a volán mögött nyújtott teljesítményükről és a versenyzés iránti szenvedélyükről. A listán olyan nagy nevek szerepelnek, mint Vaughn Gittin Jr. (drift/USA), Matt Powers (drift/USA), Edward Sandström (sportautó-versenyzés/Európa), Patrick Söderlund (sportautó-versenyzés/Európa) és Mad Mike Whiddett (drift/USA, Új-Zéland, Japán). A csapat további tagjainak névsorát a közeljövőben jelentik be. A héten megkezdődik a versenyidény: a Team Need for Speed három tagja is rajthoz áll az elkövetkezendő napokban. Április 9-én Mad Mike Whiddett és Matt Powers a „Streets of Long Beach” elnevezésű Formula D versenyen vesznek részt, április 10-én pedig Patrick Söderlund és csapattársa, Edward Sandström csap a lóerők közé a VLN széria Stunden-Rennen elnevezésű futamán Németországban, a Nürburgring Nordschleife versenypályán.

„Nagy megtiszteltetés a Team Need for Speed színeiben versenyezni” – nyilatkozta Mad Mike Whiddett driftbajnok, a Team Need for Speed tagja. „Szenvedélyem a driftelésre jellemző vegytiszta kreativitás és nyaktörő versenyzés, és a Need for Speed márkával kötött szövetség tökéletesen egybevág a személyes és szakmai céljaimmal.”

A Team Need for Speed program részét képezi továbbá egy 12 részes filmsorozat a Team Need for Speed pilótáiról és autóiról, méghozzá a versenyzésre specializálódott neves filmkészítő, Will Roegge rendezésében. A Need for Speed divízió emellett az eddigieknél is nagyobb részt vállal a Formula D támogatásában: a Need for Speed Lounge program keretében a futamok közönsége találkozhat Mad Mike Whiddett és Matt Powers pilótákkal, és elmerülhet a legújabb Need for Speed játékokban.

„A Team Need for Speed különleges kezdeményezés, amelynek az a célja, hogy a Need for Speed sorozat legfontosabb értékeit elhozza a való világba” – nyilatkozta Keith Munro, az EA marketing divíziójának alelnöke. „A sportág legnagyobb egyéniségeivel való összefogáson, valamint a különböző programok létrehozásán keresztül a Need for Speed jelenség kilép a méltán népszerű videojáték világából, és a valóságban is a versenykultúra fontos szereplőjévé válik.”


Címkék: electronic arts | need for speed | shift

Share/Save/Bookmark