2019. November 21., Csütörtök

Új ütközésmodellel forradalmasít a FIFA 12

E-mailNyomtatásPDF

FIFA 12

Az Electronic Arts Inc. ma bejelentette, hogy az EA SPORTS™ ütközésmodellt (Player Impact Engine) fejlesztett ki, mely újfajta fizikai számításai segítségével forradalmi változásokat hoz bolygónk legjobb sportjátékában. A két évig fejlesztett, immár a FIFA 12 részét képező Player Impact Engine valós fizikai találkozásokat generál a pályán zajló minden megmozduláshoz. A FIFA 12 valós foci által inspirált újításai közül ezt az egyik legjelentősebbet az EA Canada munkájának köszönhetjük. 

– A FIFA 12 játékban tetten érhető átalakulást nem annyira fejlődésnek, inkább igaz forradalomnak tekinthetjük – jelentette ki Kaz Makita, az elmúlt három évben 136 videojáték-díjat elnyert FIFA sorozat ügyvezető producere. – A valaha készült legeredetibb FIFA játék létrehozásakor olyan új elképzeléseket vetettünk be, amelyekhez újfajta technológiára volt szükség. A rajongók az első pillanattól látni, és ami sokkal fontosabb, érezni fogják az új beleérési motor jelentőségét.

A játékot alapjaiban megújító Player Impact Engine lesz a PlayStation®3 számítógépes szórakoztató rendszerre, valamint Xbox 360® videojáték- és szórakoztató rendszerre készülő FIFA 12 szíve. Most átélhetjük, hogyan küzdenek az igazi futballisták a labda birtoklásáért, hogyan szerzik meg azt és hogyan teszik fizikailag is próbára egymást közben. Az ütközésmodell folyamatosan, valós időben hozza a feldolgozott döntéseket a focista testének minden egyes találkozási pontján, így hozva létre természetes és hihető történések végtelen variációit minden ütközés alkalmával. Mindez a játékos számára a nagyobb rugalmasság érzését eredményezi, több húzásra vagy lökésre van lehetőség a labdáért való harcban, és könnyebb kikerülni a kisebb küzdelmekből. 

A valós futball által inspirált forradalmi jelentőségű játékmeneti újítások mélyebbé, izgalmasabbá teszik a FIFA 12 játékot. A vadonatúj precíz labdavezetés segítségével a támadó sokoldalúbban kezelheti a labdát, míg a taktikus védekezés éppoly kifinomulttá és fontossá teszi a védelmet, mint az igazi fociban. A futballisták immár új generációs profi játékosintelligenciával rendelkeznek, mely a focisták döntéseit és teljesítményét emeli magasabb szintre, az új karriermód pedig a valós életből átvett történetszálakkal mélyíti el és teszi realisztikusabbá az élményt. 

A precíz labdavezetés segítségével sokkal finomabban és pontosabban érhetünk bele a labdába, jobban irányíthatjuk azt szűk helyeken, erősebben befolyásolhatjuk a játék ritmusát. A támadás terén bevezetett újításokat az újratervezett védelmi mechanizmus egyenlíti ki, mely alapvető változtatásaival a taktikus védekezést éppoly fontos stratégiává teszi, mint a támadást. lmmár nagyon fontos, hogyan pozícionáljuk a játékosokat, hogyan fogjuk el a passzokat és hogyan szerelünk. 

A játékosok a profi játékosintelligencia segítségével öntudatra ébredtek a pályán, saját képességeikre, valamint társaik jellegzetességeire és erősségeire alapozott önálló döntéseket hoznak. A kivételes helyzetfelismerő képességgel megáldott focisták például olyan lehetőségeket is képesek lesznek meglátni keresztlabdákra, melyeket a többiek nem. A Real Madridban játszó Kaká valószínűbben, távolabbról és gyorsabban veszi észre egy társa ígéretes megmozdulását, mint egy gyengébb helyzetfelismerő képességgel rendelkező futballista. A csapatok támadó taktikái más-más formát öltenek, a pályán levő játékosaik erősségeitől és az ellenfél gyengeségeitől függően, ami változatosabb meccseket és valósághűbb élményt eredményez.

A FIFA 12 vadonatúj karriermóddal is szolgál, melyet átszőnek és inspirálnak a valódi sportéletből vett történetszálak. A játék kimenetelét olyan tényezők is nagyban befolyásolják, mint a játékos morálja, hogy milyen formában van éppen, és milyen a csapat pozíciója a ligában. Több döntéshelyzettel és tényezővel szembesülünk, mint valaha, és mindezek következményeinek is tanúi lehetünk a pályán. 

A meccs előtti pillanatoktól az utolsó sípszóig látványosan, érezhetően újszerű és friss FIFA 12 élethű meccsélményt, gyorsabbra és könnyebbre áttervezett menünavigációt és több mint 500 hivatalosan licencelt klubot kínál. A FIFA 12 előrendeléséhez látogass el a http://www.electronicarts.hu honlapra! 

A FIFA 12 legfrissebb híreit az EA SPORTS FIFA több mint ötmillió rajongóból álló közösségéhez csatlakozva a http://www.facebook.com/easports.hu címen ismerheted meg, vagy kövess bennünket a Twitteren.

A FIFA 12 idén ősszel jelenik meg világszerte PlayStation®3, Xbox 360®, Wii™, PC, PlayStation®2 számítógépes szórakoztató rendszer, Nintendo 3DS™, PSP® rendszer, iPhone®, iPad™ és iPod® touch verziókban. A következő hónapokban további érdekes hírekkel szolgálunk a játékról. A játék még nem kapott besorolást. Képernyőképek a http://info.ea.com címen találhatók. 


Címkék: electronic arts | fifa 12 | hírek | játék

Share/Save/Bookmark