2019. Május 23., Csütörtök

Sztárfoci Budapest felett

E-mailNyomtatásPDF
Az egyik legnagyobb bevásárlóközpont tetején fociznak hazánk legismertebb futball-rajongói a hétvégén megrendezésre kerülő FIFA 08 4 v 4 Focikupán. Szebeni István, Farkasházy Tivadar, Csordás Tibi, Ganxsta Zolee, Gianni Annoni, Németh Lajos, Ricky, és Beleznay Endre két csapatot alkotva küzd majd egymással, s a focipályán túl konzolon is megvívnak majd egymással. Szombaton kiderül, ki az igazi legény a gáton, jobban mondva a futballpályán.
Utolsó összecsapásra készülnek az ország legjobb iskolás focistái. A hétvégén ugyanis véget ér a FIFA 08 4 v 4 elnevezésű országjáró focikupa. A döntőbe az ország hét pontján megrendezésre került selejtezők legjobb három csapata juthatott. A mérkőzéseket négy korcsoportban játszották, így a szombati döntőre most is több száz iskolás fiatal készül nagy izgalommal.
Izgalmukat csak fokozza, hogy a délelőtt folyamán kedvenceiket láthatják a küzdőtéren futballozni, s szurkolhatnak a nagyoknak, akiknek nem csak a pályán, de a virtuális futball-stadion füvén is bizonyítaniuk kell. A magyar médiaválogatottból Csordás Tibi, a TV2-es Szebeni István, Gianni és Ganxsta Zolee alig várják már, hogy kezük közé kaparinthassák a konzol irányítóját, ők ugyanis megszállott játékosok. Farkasházy Tivadar, Németh Lajos, Beleznay Endre és Ricky egyelőre inkább a füvön edz, ott ők akarnak mindenképp győzedelmeskedni.
Szombaton 11 órától várunk minden focirajongót szurkolni kedvenc amatőr, ám annál profibb focistáinak, legyen az egy a médiából jól ismert sztár vagy egy 12 éves pécsi vagy szegedi kisiskolás. A hétvége az Árkádban egyértelműen a fociról szól majd.
Idén harmadik alkalommal rendezte meg az Electronic Arts az eddigi években is több ezer iskolás fiatalt megmozgató roadshow jellegű focikupáját. Szeptember 15-én kezdődött a küzdelem a döntőbe jutásért Kecskeméten, majd haladtak végig az országban, Debrecen, Győr, Szombathely után Szegeden is várták a sportolni, játszani vágyó fiatalokat, de versenybe szállhattak a pécsi és a budapesti focifanok is.
A FIFA 08 4v4 Focikupára olyan 4+1 fős csapatok jelentkezését várták, akik otthon érzik magukat a kispályás fociban és a képernyő előtt egyaránt. A játék szabályai a tavalyi évhez képest változatlanok: 8 perc játék a focipályán és 8 perc foci a FIFA-val, PS2 játékkonzolon. A bajnokságra 11 és 18 év közötti felső tagozatosok és középiskolások jelentkezhettek, akik 4 korcsoportban mérhették össze tudásukat. A magyar szinkronnal játszható FIFA 08 megjelenése alkalmából szervezett focikupa során a játékosok feladata, hogy mind az igazi focipályán, mind az EA SPORTS FIFA játékában bizonyítsák ügyességüket. Korcsoportonként a három legjobb csapat jutott végül a 4v4 Focikupa budapesti döntőjébe. Idén a nyertesekre még nagyobb és még értékesebb nyeremények várnak, az Electronic Arts és a rendezvény további támogatói több millió forint értékű nyereményeket adnak át a győzteseknek!
Helyszín: Árkád Bevásárlóközpont (Budapest, Örs vezér tér)
Időpont: 2007. 10. 13. (szombat) - nevezés 9 órától, sztárfoci 11 órától

Share/Save/Bookmark