Már megjelenésének hetében rekordokat dönt a FIFA 11

E-mailNyomtatásPDF

FIFA 11 Dzsudzsák BalázsAz Electronic Arts Inc. ma bejelentette, hogy a FIFA 11 játéka már megjelenése hetében bombasiker lett. A cég saját becslése szerint a FIFA 11 múlt heti premierje óta Európában és Észak-Amerikában 2,6 millió példányban kelt el, és halomra döntötte az eladási rekordokat. Az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban, Észak-Amerikában és Magyarországon egyszerre piacra került FIFA 11 minden idők leggyorsabban fogyó sportjátéka.

Az EA SPORTS bejelentette azt is, hogy a FIFA 11 Ultimate Team, a FIFA termékcsalád egyik legdinamikusabb, hálózatban játszható képviselője novembertől ingyenesen elérhető PlayStation 3 számítógépes szórakoztató rendszer és Xbox 360 videojáték és szórakoztató rendszer platformokon.

Lelkesít minket az izgalom, amivel a rajongók a FIFA 11 hétvégi megjelenését fogadták, és várakozással tekintünk egyik legnépszerűbb játékmódunk, a novembertől ingyenesen elérhető FIFA 11 Ultimate Team  további térhódítása elé” – mondta Peter Moore, az EA SPORTS elnöke. „A siker mérföldkövet jelent az EA SPORTS történetében: eladási rekordot döntöttünk, a kritikusok a valaha készült legéletszerűbb és legfantáziadúsabb focis játéknak minősítették a FIFA 11-et, a felhasználók pedig minden eddigit meghaladó számban kapcsolódtak szervereinkhez, hogy ismerősökkel és ismeretlenekkel online futballmérkőzéseket játszhassanak!

A FIFA 11 október 1-i európai megjelenése óta az alábbi eredményeket könyvelheti el:

  • 29 százalékos becsült forgalomnövekedés a tavalyi, ugyancsak rekordot beállító induláshoz képest. A FIFA 11 csak a viszonteladói hálózatban több mint százötven millió dolláros bevételt hozott.
  • A FIFA 11 európai bemutatójának napja a rákövetkezővel együtt (október 1-2) új forgalmi rekordot állított be az EA SPORTS online szolgáltatásának történetében. A rajongók aktivitása több mint 18,6 millió EA SPORTS játékalkalmat generált; ebből a FIFA 11 a két említett nap alatt egymagában 11,3 milliót.
  • A FIFA 11 58 alkalommal kapott 90-es vagy annál jobb értékelést a nemzetközi játékmédia alábbi orgánumaitól: Gameblog.fr, Eurogamer Italy, PlayStation Life Style, Match és Official PlayStation Magazine. Az angol GamesMaster Magazine szerint a FIFA 11 „minden idők legjobb focis játéka”, az OPM UK szerint pedig „többet ad vissza az igazi futball teljességéből annál, amennyi egy szimulációtól elvárható”.

A FIFA 11 új szintre emeli az élethűséget. A játékosok – labdával vagy anélkül, bármely szerepben és poszton – egyéni adottságokkal és képességekkel rendelkeznek; a vadonatúj Personality+ funkció gondoskodik róla, hogy ne legyen köztük két egyforma, és hogy az eltérések a mérkőzések során is szerephez jussanak. A valódi mozgásszabadságot szolgálja a labdavezető játékos teljes körű támadhatósága, mely új színt visz a test test elleni küzdelembe, valamint a profi passzrendszer, mely a játékos vezérlőkezelési képességétől, a labdarúgó adottságaitól, a körülményektől és a játékszituációtól teszi függővé az átadások eredményességét. Ezen felül a felhasználó immár a kapussal is játszhat, hogy személyesen tapasztalja meg a párharcok, a hárított szabadrúgások, a sarkot fenyegető támadások izgalmát és a gól nélkül befejezett meccsek mámorát.

A FIFA 11 Ultimate Team lehetővé teszi a rajongók számára, hogy napjaink legnagyobb futballsztárjaiból állítsák össze saját együttesüket; tagjait adhatják-vehetik, sőt, akár el is cserélhetik más  Ultimate Team  játékosokkal. Folytass jó igazolási stratégiát, hogy megerősítsd a csapatszellemet, majd tedd próbára együttesedet az online és szóló módok rangadóin!

A FIFA 11 Ultimate Team jelenlegi változata számos rajongók által kért módosítást tartalmaz. Kezdjük a leggyakrabban kért változással: barátok álomcsapatai mostantól közvetlenül is megmérkőzhetnek a Play A Friend online módban. A játékosoknak mostantól nem is kell konzolközelben lenniük, hogy licitálhassanak és kereskedhessenek: a továbbfejlesztett Ultimate Team webalkalmazás jóvoltából a FIFA 11 Ultimate Team élmény bárhová elkíséri őket.


Címkék: electronic arts | fifa 11 | hírek | játék

Share/Save/Bookmark