A FIFA 11 átírja az élethű játékos fogalmát

E-mailNyomtatásPDF

FIFA11Az EA ma fellebbentette a fátylat legkelendőbb focis sorozatának új funkciójáról, mely átírja majd az élethű játékos fogalmát, amikor idén ősszel megjelenik a FIFA 11 PlayStation3 és Xbox 360 -ra. 

 A FIFA 11 Personality+ funkciója az összes pályapozíció minden játékosának eredetiségét és élethűségét forradalmasítja. Ez a vadonatúj szolgáltatás abban segít, hogy az egyéni képességek tükröződjenek a játék során, így minden játékos különbözik majd a másiktól.

„A Personality+ az egyediség evolúciója, mely a focista pályán tanúsított képességeit élethűen tükrözi a játékban is, egyedi személyiségeket hozva létre a FIFA 11 világában” – nyilatkozta Kaz Makita ügyvezető producer. „Olyan fokú kifinomultságot értünk el a játékmotorban, hogy minden egyes futballista igazi egyéniségként fog cselekedni és viselkedni.”

A Personality+ egy adatbázis alapján különbözteti meg egymástól a focistákat, amely minden játékos képességeit értékeli és osztályozza 36 tulajdonság és 57 adottság mentén. Az EA SPORTS FIFA franchise 1700, világszerte tevékenykedő kutatóból, szerkesztőből és bírálóból álló hálózat segítségével értékel minden játékost, és az így szerzett adatok felhasználásával létrehozta a világ legátfogóbb adatbázisát, mely méltó párja piacvezető futball-játékmotorjának. A Personality+ mindenütt integrálódik a játékba. Az elitjátékosok most bemutathatják világklasszis tehetségüket. A Real Madridban játszó Kaká erőteljes, kreatív passzokat küld, a Barcelona csapatában futballozó Andres Iniesta szűkebb fordulókkal és pontos irányítással vezeti át a labdát a védelmen, még az ellenféllel lökdösődve is, Wayne Rooney erejét használva tartja fel a védőket és távolról lő a kapura, a védelem olyan ászai pedig, mint Giorgio Chiellini a Juventusból, kiszámítják a támadók cselekedeteit, és megfelelően reagálva igyekeznek visszaszerezni a labdát. Az új testtípusok és játékosmodellek még egyedibbé teszik a pálya minden játékosának kinézetét. A Personality+ funkció a kapusokra is hatással van. Való életbeli egyéniségük – például akrobatikus vagy hagyományos mozgásuk – határozza meg stílusukat a játékban. A vetődési tulajdonságok segítségével távolabbi labdákat is elérnek, a reflextulajdonságok pedig a reakcióidőt határozzák meg, így a világklasszisok, például Petr Cech a Chelsea FC-ből, itt is megmutathatják, mire képesek.

A FIFA 11 egy másik újdonsága a Pro Passing rendszer, melyben a passz hatékonyságát a vezérlővel tanúsított ügyességünk, a játékos képességei, a helyzet és az időtényező határozza meg a pályán: mindezek együtt jól megalapozott és élvezetes passzolási szisztémát tesznek lehetővé. A rossz döntések, illetve a labda túl gyenge vagy túl erős megrúgása hibákat eredményeznek. A játékosok biztonságosabb, hatékonyabb játékot várhatnak az új típusoktól, például a kanyarodó passztól.

Egy sor új testreszabási eszköz áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy a FIFA 11 élményét új és személyes vonásokkal gazdagítsuk. A ma bemutatott első ilyen eszközzel a szurkolók importálhatják és elhelyezhetik egyéni szurkolónótáikat és rigmusaikat miden csapathoz és ligához. Mindenki beállíthatja saját klubjának himnuszát és rigmusait, melyek megszólalnak a játékosbemutatók közben, félidőkor és gólok után – akár virtuális profink nevét is hallhatjuk visszhangozni az Old Trafford vagy a San Siro stadion lelátóin! Most már egyedi zeneszámok is importálhatók a játékba.

Az 50 különböző „év futballjátéka” díjat nyert, sokat dicsért FIFA 10 játékmenetén alapuló FIFA 11 továbbra is hallgat a FIFA-rajongók egyre növekvő légiójának szavára, és ott finomít a játékon, ahol a szurkolók a legjobban szeretnék. A FIFA csoportjához a http://www.facebook.com/easportsfifa honlapon csatlakozva közvetlenül a játék fejlesztőinek küldheted el a visszajelzéseidet, és exkluzív tartalmakhoz juthatsz. A következő hónapokban új játékmódok és fejlesztések, valamint további platformokra készülő szolgáltatások kerülnek majd a nyilvánosság elé.


Címkék: fifa | hírek | personality+

Share/Save/Bookmark