2018. Január 17., Szerda

IT / Technológia

1 milliárd dolláros finanszírozási programot indít a Cisco okosvárosoknak

E-mailNyomtatásPDF

Az okosváros programok révén számos nagyvárosban sikerült előbbre lépni a légszennyezettség csökkentése, a közbiztonság vagy a városlakók életminőségének javítása terén. Azonban a fejlesztések finanszírozása sokszor ütközik pénzügyi akadályokba. A Cisco ezért hozta létre a City Infrastructure Financing Acceleration Programot. Az egy 1 milliárd dollár értékű okosváros program célja, hogy finanszírozási megoldást nyújtson a városok digitális átalakulásához. Emellett a Cisco a barcelonai Smart City Expo World Congress eseményen új funkciókat is bejelentett a Cisco Kinetic for Cities Platformjához.

Címkék: cisco | hírek

Bővebben...

Digitális karmesterek és megafelhők: az ember és gép közötti kapcsolatok új korszaka

E-mailNyomtatásPDF

A Dell Technologies és az Institute for the Future (IFTF) által ezen a nyáron közzétett, „Next Era of Human-Machine Partnership” (Az ember és gép közötti partnerség következő korszaka) című jelentés alapján a Dell Technologies vezetői megosztják, hogy milyen módon segíti majd elő a mesterséges intelligencia, a kiterjesztett valóság, a dolgok internete és a felhő alapú számítástechnika a szervezetek és a mindennapi élet digitális átalakulását 2018-ban.

Címkék: dell | dell technologies | hírek

Bővebben...

Mobilszámlájukkal rendezhetik App Store, Apple Music, iTunes és iBooks vásárlásaikat a Telenor ügyfelei

E-mailNyomtatásPDF

A Telenor Magyarország lehetőséget biztosít ügyfeleinek, hogy az Apple App Store-jában, az Apple Music zeneszolgáltatásban, valamint az iTunes és iBooks áruházakban való vásárlásaik ellenértékét telenoros mobilszámlájukkal egyenlítsék ki.

A lehetőség a Telenor minden havidíjas és feltöltőkártyás ügyfele számára elérhető. Az új szolgáltatás bevezetésével tovább bővül a Telenor pénzügyi és kényelmi szolgáltatásainak köre.

Címkék: hírek | telenor | vásárlás

Bővebben...

Fűts okosan, spórolj ügyesen! Takarékos fűtéstippek az Elgato-tól

E-mailNyomtatásPDF

Már az ajtón kopogtat a tél, és az ilyen hűvös napokon bizony jól esik egy kis meleget varázsolni a lakásunkba. Szerencsére van néhány hasznos tipp, amelyek segítségével komfortos hőmérsékletet teremthetsz otthonodban, és még a fűtésszámlán is spórolhatsz! Az apró praktikák mellett pedig okos eszközökkel még kényelmesebben, hatékonyabban és energiatakarékosabban érheted el a kívánt hőfokot otthonodban.

Címkék: apcom | elgato | fűtés | hírek

Bővebben...

Okos Város idegrendszert épít a Huawei

E-mailNyomtatásPDF

A Huawei bemutatta új, vezető ICT technológiákat felvonultató okos város koncepcióját, amely összekapcsolja a digitális és a fizikai világot olyan területeken, mint a városi adminisztráció, a közszolgáltatások és az ipari gazdaság. A vállalat Intelligens Műveleti Központ (IOC) megoldása az okos város agyaként szolgál, magában foglalja a különböző felhő adatközpontokat és a mindenhol jelenlévő városi hálózatokat, melyek összegyűjtik, integrálják és megosztják a városi adatokat. A rendszer a felhő alapú számítástechnika, a Big Data, a Dolgok Internete (IoT) és a mesterséges intelligencia segítségével többek közt folyamatosan elemzi a városi szolgáltatásokat és lehetővé teszi az egységesített koordinációt, valamint az városi szolgáltatók közötti együttműködést. A Huawei szerint az urbanizáció miatt az okos városok fejlődése megállíthatatlan, a vállalat okos város piacról származó bevétele 2017-ben elérheti a 4 milliárd dollárt, a terület éves növekedési üteme pedig megközelíti az 50 százalékot.

Címkék: hírek | huawei | okos város

Bővebben...

Egyszerűbbé válik az adatkezelés a hazai cégek számára

E-mailNyomtatásPDF

Egységes vezérlőközpontot fejlesztett ki a vállalati adatdzsungelek irányításához az SAP szoftvercég. A hazai piacon is debütált megoldás segítségével a vállalatok egyszerűsíthetik és jobban hasznosíthatják a mind több forrásból érkező, egyre hatalmasabbá növekvő adatvagyonukat.

Az SAP Data Hub a különböző típusú és tárolási helyeken lévő adatok szervezésével, megosztásával, felhasználásuk szabályozásával és irányításával segíti, hogy a megfelelő információk jussanak el a megfelelő személyekhez. Ezzel lehetővé válik, hogy a vállalatok a leghatékonyabban tudják kezelni, értelmezni a big datát.

Címkék: adatkezelés | hírek | sap

Bővebben...

A világ legkisebb és legkönnyebb 4K-s projektorcsaládját kínálja a Canon

E-mailNyomtatásPDF

A Canon XEED 4K600Z típusjelzésű új projektora natív 4K felbontást, 6000 lumenes fényerőt kínál, ugyanakkor kompakt kivitelben készül. Az új modell egyaránt ideális lehet szimulátorokban való használatra, de tervezőirodákban, iskolákban, illetve interaktív installációkban is remekül megállja a helyét. A Canon Magyarországon egyedinek számító, 3 éves lámpagaranciával árusítja kivetítőit, az új modellt is ilyen feltételekkel lehet majd megvenni.

Címkék: canon | hírek | projektor

Bővebben...

Megjelent az AIDA64 5.95

E-mailNyomtatásPDF

A FinalWire ma bejelentette a népszerű rendszer-információs szoftverének legújabb verzióját, az AIDA64 5.95-öt. A frissítéssel bekerült az Asus ROG RGB LED billentyűzetek és egerek szenzor értékeinek monitorozása, bevezetésre került számos fejlesztés a 2017-es AMD és Intel CPU platformokhoz, valamint a legújabb AMD és nVIDIA GPGPU számítási technológiák támogatása is elérhető már.

Az új verzióban elérhető a Microsoft Windows 10 Fall Creators Update támogatás, amelynek tartalma az operációs rendszer részletei, telepített programok listája, és biztonsági szoftver információja a közelgő Microsoft Windows 10 Fall Creators Update Build 16299 frissítéshez. Optimalizált és javított ACPI lekérdezés, fa enumeráció és hőmérséklet mérési modulok.

Címkék: aida64 | finalwire | hírek

Bővebben...

A szoftveripar lesz a nyertese a hálózatba kapcsolt autók időszakának

E-mailNyomtatásPDF

Csak az amerikai autóiparból körülbelül 1100 milliárd dollárnyi bevétel fog eltűnni 2030-ra. A GSMA adatai szerint a hálózatba kapcsolt autók piaca 2020-ra nagyságrendileg 151 milliárd dolláros üzlet lesz, ebből az NNG és a Vodafone is kivenné a részét.

A tradicionális, ma is ismert autóiparnak 2030-ra elég komoly gondjai lesznek, legalábbis a RethinkX szakértői csoport 2017-es, Rethink Transportation 2020-2030 jelentése alapján. A tanulmány szerint az amerikai autóiparból 1100 milliárd dollárnyi bevétel fog eltűnni, amelyet jó részben a különböző, autóiparhoz közel álló szoftverfejlesztő és szolgáltató cégek fognak bezsebelni. Ha ezt az információt kiegészítjük azzal, hogy a hálózatba kapcsolt autók globális piacának értéke 2020-ra várhatóan eléri a 151 milliárd dollárt** – mindezt pedig az olyan szolgáltatások fogják okozni elsősorban, mint a navigáció, a kiberbiztonsági megoldások és az infotainment mobil hálózati kapcsolatra építve. A statista.com adatai szerint, a hálózatba kapcsolt autók magyarországi penetrációja jelenleg 0,9 százalékon áll (a KSH adatai* alapján ez körülbelül 30.000 autót jelent), 2021-re ez viszont 12,7 százalékra fog emelkedni (ez még a 2016-os adatokkal számolva is több mint 420.000 autó). A BI Intelligence jelentése szerint emellett a 2021-ben piacra kerülő autók több mint 80 százaléka fog rendelkezni valamilyen típusú hálózati kapcsolattal, vagyis az utakon szinte lehetetlen lesz elkerülni ezeket a járműveket.

Címkék: hírek | nng | szoftverfejlesztés | vodafone

Bővebben...

Vigyázz a fekete péntekkel!

E-mailNyomtatásPDF

A G DATA arra figyelmeztet, hogy a fekete péntek – és a közelgő karácsonyi ünnepek – alkalmával megszaporodnak a hamis internetes áruházak. Ezek jó esetben csak silány minőségű terméket szállítanak, rossz esetben viszont bankkártyaadatainkat is ellopják, e-mail címünket pedig levélszeméttel árasztják el.

Kétszázezer forintos notebook fél áron, márkás póló ezer forintért – csak két példa a tipikus internetes átverésre. A külföldi internetes áruházakban rengeteg termék érhető el csábító áron, de vajon meg lehet-e rendelni ezeket biztonságosan? A G DATA szakértői öt különböző szempontot ajánlanak a figyelmünkbe.

Címkék: biztonság | black friday | fekete péntek | g data | hírek

Bővebben...

Új egerek kezdő játékosoknak

E-mailNyomtatásPDF

Manapság egyre fiatalabb tagokkal bővül a hatalmas gamer társadalom, akik számra nem feltétlenül a legdrágább megoldások jelentik a legjobb megoldást. Ami megfizethető, az pedig nem feltétlenül rossz és ezt a Genesis Krypton 190, valamint a Krypton 110 is bizonyítja.

A Krypton 190 várhatóan 5000 Ft körüli árcédulával debütál a hazai piacon és ennek ellenére saját szoftverrel, profilbeállításokkal és macro lehetőségekkel is büszkélkedhet. Mindehhez hozzájön a 8 programozható gomb és a már bizonyított Avago 5050-es szenzor. Ha ez nem lenne elég, akkor a 10 millió kattintásra hitelesített kapcsolók és az RGB világítás teszi fel a pontot arra a bizonyos i-re.

Címkék: egér | genesis | hírek | krypton 110

Bővebben...

3. oldal / 168