2019. Július 19., Péntek

IT / Technológia

Az Oracle bejelentette 2019-es pénzügyi évének eredményeit

E-mailNyomtatásPDF

Az Oracle Corporation bejelentette 2019-es pénzügyi évének negyedik negyedéves és teljes évre vonatkozó pénzügyi eredményeit

A negyedik negyedévben a teljes árbevétel 11,1 milliárd dollár, ez dollárban (USD) számítva 1%-os növekedés, konstans árfolyamon számítva 4%-os növekedés az előző év azonos időszakához képest. A felhőszolgáltatásokból és licenctámogatásból származó árbevétel 6,8 milliárd dollárt tett ki, míg a felhős és telepített új licence értékesítés 2,5 milliárd dollár volt.

Címkék: árbevétel | hírek | jelentés | oracle

Bővebben...

A Sony bejelentette a legújabb FE 200-600mm F5.6-6.3 G OSS szuper-telefotó zoom objektívjét

E-mailNyomtatásPDF

A Sony bejelentette, hogy az FE 200-600mm F5.6-6.3 G OSS szuper-telefotó zoomobjektívvel (SEL200600G) tovább bővül a Sony full-frame FE objektív választéka

Az új G Lens™ szériát a vállalat legfejlettebb objektívtervezési technológiáinak alkalmazásával alkották meg, ötvözi a tökéletes képminőséget, a nagyteljesítményű AF-et és a kiváló irányítást, így ez a Sony legnagyobb távolságot feldolgozó objektívje. A leggyorsabb E-mount kamerákkal az objektív megbízhatóan követ és rögzít mindenféle mozgó tárgyat – például madarakat, járműveket vagy épp atlétákat mozgás közben.

Címkék: hírek | objektív | sony

Bővebben...

A Sony bemutatta az új 600mm F4 G Master™ nagyblendés szuper teleobjektívet

E-mailNyomtatásPDF

A Sony bejelentette a prémium kategóriájú full-frame G Master objektív sorozat legújabb tagját, az FE 600mm F4 GM OSS szuper teleobjektívet (SEL600F40GM).

A Sony legnagyobb távolságra ellátó 600mm-es objektívje ötvözi a vállalat legkorszerűbb műszaki és optikai technológiáit, ezért rendkívüli képminőséget, villámgyors fókuszt és pontosságot garantál. A 3040 grammos FE 600mm F4 GM OSS kategóriájának legkönnyebb objektívje , kiegyensúlyozott kialakítása biztosítja a lehető legjobb fotózási élményt. A nagy népszerűségnek örvendő FE 400mm F2.8 GM OSS objektívek mellett az új 600mm-es modell új lehetőségeket teremt sport- és természetfotóssoknak vagy riportereknek, hogy nagy távolság esetén is tökéletes pontossággal és részletességgel rögzíthessék a célpontot.

Címkék: hírek | objektív | sony

Bővebben...

Miskolc már 10 éve a Vodafone második otthona

E-mailNyomtatásPDF

A Vodafone Magyarország ügyfélszolgálata 10 éve kezdte meg működését Borsod-Abaúj-Zemplén megye legnagyobb városában, azóta pedig rengeteg jelentős eseményhez járult hozzá a régióban. Az összesen több mint 1 milliárd forintos beruházás mára több mint 600 embernek ad munkát Miskolcon.

Címkék: hírek | miskolc | vodafone

Bővebben...

A Vodafone Csoport is a globális kriptovalutát kezelő Libra Association alapító tagjai között

E-mailNyomtatásPDF

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója bejelentette a Facebook kriptovalutáját, a Libra-t, amelynek célja, hogy könnyen elérhető pénzügyi szolgáltatásokhoz juttassa azt a több mint egymilliárd embert, akik nem férnek hozzá a hagyományos banki és pénzügyi szolgáltatásokhoz. A Libra-t a Libra Association elnevezésű nonprofit szervezet fogja kezelni, amely összesen 27 tagot számlál, köztük a Vodafone Csoportot. A Libra-hoz való csatlakozás összhangban van a Vodafone céljával, melynek lényege, hogy a jövő digitális társadalmában mindenki részesüljön annak előnyeiből.

Címkék: hírek | libra | vodafone

Bővebben...

A Vodafone távvezérlésű 5G demóval mutatta be a jövőt az 5G Koalíció idei tisztújításán

E-mailNyomtatásPDF

Megtartotta negyedik tisztújító plenáris ülését a Digitális Jólét Program (DJP) által kezdeményezett 5G Koalíció 2019. június 18-án, Budapesten. Dr. Budai J. Gergőt, a Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettesét és igazgatóságának alelnökét ismét a szervezet elnökségi tagjává választották.

Két éve alakult meg az 5G Koalíció szakmai és érdekképviseleti szervezetek, egyetemek és tudományos műhelyek részvételével. Célja, hogy Magyarország az 5G fejlesztések egyik európai központjává váljon, hiszen a kereskedelmi 5G hálózatok megjelenése számos olyan lehetőséget fog nyújtani, ami jelentősen javítja az életminőséget és további digitalizációra sarkallja az ipart, felpörgetve a magyar gazdaságot. A Vodafone Magyarország alapító tagként csatlakozott a szervezethez, amelynek idei tisztújító ülését követően Dr. Budai J. Gergőt, a Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettesét ismét az elnökség tagjává választották.

Címkék: 5g hálózat | hírek | vodafone

Bővebben...

Ingyenes webináriumokat indít a Sennheiser Sound Academy és a Panasonic LUMIX Academy

E-mailNyomtatásPDF

A Sennheiser Sound Academy és a Panasonic LUMIX Academy új, élőben közvetített, angol nyelvű webináriumsorozatot indít, hogy megossza, hogyan lehet olyan kiváló videót készíteni, amely képben és hangban is lenyűgöző. Az ingyenes webináriumsorozat június 21-én indul a „Hogyan lesz professzionális videója a jó hangsávnak köszönhetően?” résszel. Az élő közvetítés lehetővé teszi majd, hogy a résztvevők kérdezhessenek is a szakértőktől.

Címkék: hírek | panasonic | sennheiser | webinárium

Bővebben...

Az Oracle felmérése szerint még kevesen tudnak az adatból értéket kovácsolni

E-mailNyomtatásPDF

Az európai, közép-keleti és afrikai (EMEA) vállalatok átlagosan kevesebb mint 40 százaléka állítja magabiztosan, hogy jól bánik az adataival – ideértve azok kezelését, biztonságos tárolását, valamint az adatokból való információk kinyerését és felelős használatát. Az Oracle legújabb felmérése szerint a vállalatok ezen képességei nem fognak javulni a következő három évben. Ennek ellenére a válaszadók, akik felismerték ezen képességek értéknövelő erejét, a legfőbb előnyök között a magasabb ügyfélhűséget, a bevételek és a márkaérték növekedését említették legtöbben.

Címkék: hírek | jelentés | oracle

Bővebben...

Játékra tervezve: megérkezett a Samsung CRG5

E-mailNyomtatásPDF

A Samsung a 27 colos CRG5 (C27RG5) gaming monitorral bővíti ívelt monitor portfólióját. A széria legújabb tagja olyan innovatív gaming funkciókkal érkezik, mint a villámgyors, 240Hz-es frissítési ráta és az NVIDIA G-SYNC kompatibilitás, miközben páratlan képi világot és erős, gyors teljesítményt biztosít, akár nagy felbontású játékok esetén is.

Címkék: crg5 | hírek | monitor | samsung

Bővebben...

Tovább nőtt a Huawei márkaértéke

E-mailNyomtatásPDF

A Huawei a tavalyi évhez képest egy helyet javítva, az előkelő 47. helyen végzett a BrandZ idei Top 100-as listáján. A legértékesebb nemzetközi márkákat felvonultató rangsorban a cég zsinórban negyedszerre kapott helyet az első 50 vállalat között, márkaértéke nyolc százalékkal nőtt az elmúlt egy évben.

Címkék: hírek | huawei

Bővebben...

Jól fogynak a gamer kütyük az iskolai év végén

E-mailNyomtatásPDF

Véget ért a tanév, a jó bizonyítványért sok gyerek kap jutalmul valamilyen videojátékos ajándékot – derül ki az Extreme Digital eladási számaiból. A legnépszerűbb terméknek a játékkonzol, a kontroller, a monitor, valamint a billentyűzet-egér-headset triumvirátus számít. Röviden összefoglaljuk a szülőknek, hogy mire érdemes költeniük, és mire nem.

Címkék: extreme digital | gamer | hírek

Bővebben...

További cikkeink...

2. oldal / 188