2018. Augusztus 19., Vasárnap

IT / Technológia

Jön az 5G, előretör a mesterséges intelligencia és a kiterjesztett valóság

E-mailNyomtatásPDF

Tavaly a vezető nélküli járművek, a mesterséges intelligencia, a big data és a kriptovaluták dominálták a technológiai híradásokat. A Telenor Csoport kutatással foglalkozó szervezete, a Telenor Research kutatói és technológiai elemzői szerint e sokat emlegetett megoldások egy része idén kereskedelmi forgalomban is elérhető lesz. Íme a 2018-as év legmeghatározóbb fogyasztói trendjeinek listája.

1: Közösségimédia-hírfolyamok: kevésbé közösségi, inkább média
A Facebook felhasználói egyre kevesebb tartalmat osztanak meg, miközben folyamatosan csökken a hírfolyamban megjelenő, számukra releváns információk aránya, és egyre több a fizetett, és médiagyártó cégek által előállított tartalom. A felhasználók ráadásul egyre tudatosabbak az álhírekkel kapcsolatban, és egyre óvatosabban kezelik az eléjük kerülő tartalmakat. Bjorn Taale Sandberg, a Telenor Research vezetője szerint emiatt a felhasználók új platformokat kezdhetnek használni a hírfogyasztáshoz, és -megosztáshoz, amire várhatóan a Facebook is reagálni fog, például a Messenger app és a facebookos csoportok funkcióinak továbbfejlesztésével.

Címkék: 5g hálózat | hírek | telenor

Bővebben...

Pallad 400 gamer hátizsák – nem csak játékosoknak

E-mailNyomtatásPDF

A Genesis egyik legnépszerűbb kategóriája idén a gamer hátizsákoké volt, az esztendőt pedig még egy újdonsággal zárják. A Pallad 400 az eddigi felhasználói visszajelzéseken és a tapasztalatokon alapszik annak érdekében, hogy kiváló társ legyen a mindennapok során.

A tervezéskor a cél egyértelműen az volt, hogy ezt a modellt tényleg a nap bármely szakaszában magunkkal vihessük. Persze a multifunkciós lehetőségeket nem áldozták fel a valódi funkcionalitás oltárán, így a Pallad széria összes fejlesztése bevetésre került. A strapabíró kialakítás mellett az időtálló dizájn és a biztonság is fontos tényező volt.

Címkék: egér | gamer hátizsák | genesis | hírek

Bővebben...

Több mint két és fél petabájtos ünnepi adatforgalom a Telenornál

E-mailNyomtatásPDF

A Telenor hálózatán mért szilveszteri adatforgalom több mint kétszeresére nőtt az előző évhez képest. A 2017. december 24. és 2018. január 1. közötti időszakot vizsgálva a telenoros ügyfelek mintegy 2,7 petabájtnyi adatot forgalmaztak a vállalat mobilinternet-hálózatán, amelynek 4G lefedettsége mostanra elérte a 99 százalékot.

Köszönhetően a tavaly tavasszal bejelentett, korlátlan belföldi adatforgalmat biztosító Telenor Hello Data tarifacsomagnak, 2017 szilveszterén a korábbi évekhez képest jóval nagyobb mobilinternetes adatforgalmat generáltak a Telenor mobilhálózatát használó ügyfelek.  Míg 2015 szilveszterén 81 terabájt, 2016 szilveszterén 124 terabájt adatforgalmat bonyolítottak, most szilveszterkor több mint kétszeresére emelkedve a napi forgalom elérte a 300 terabájtot.

Címkék: adatforgalom | hírek | telenor

Bővebben...

A tévé és a mobil mellett konyhai eszközöket és akkumulátoros fúrógépet vásároltak az Extreme Digital online vásárlói karácsonyra

E-mailNyomtatásPDF

A decemberi eladási számok alapján a szokásos karácsonyi slágertermékek – a tévé és okostelefon – mellett idén a mosógépek, konyhai kisgépek (például robotgép, turmixgép), valamint az akkumulátorról működtethető fúrógépet vásárolták a legnagyobb számban az Extreme Digital vásárlói.

Az UHD tévé mellett a hoverboard az új sláger
A legnépszerűbb tévé az Extreme Digital vevői körében egy ultra-HD felbontású, 43 colos okostévé 150 ezer forintos áron, míg a legfelkapottabb okostelefon egy 90 ezer forintba kerülő középkategóriás Android készülék 5,2 colos OLED képernyővel, 16 megapixeles kamerákkal. Laptopból egy 15,6 colos modell a legkelendőbb kétmagos AMD processzorral, 4 GB memóriával és 500 gigabájtos merevlemezzel felszerelve – 80 ezer forintért.

Címkék: ajándék | extreme digital | felmérés | hírek | karácsony | vásárlás

Bővebben...

Kompakt és megbízható vízhűtés

E-mailNyomtatásPDF

A processzogyártók folyamatosan igyekeznek lefaragni az egységek energiaigényéből, de a felsőbb szegmensben a nagy teljesítményt továbbra is kordában kell tartan. A nagy mennyiségű hőt hatékonyan és gyorsan kell elvezetni, mindehhez pedig hozzájön az a felhasználói elvárás, hogy a rendszer csendes is legyen. A Zalman ezen hármas mentén fejlesztette ki az Oymyakon ZM-EQ120 vízhűtéses csomagját.

Dizájn
Ahogy a legtöbb AiO vízhűtés, úgy a Zalman Oymyakon ZM-EQ120 consists is három fő komponensből áll: a pumpából, a radiátorból és a ventilátorból. Az első elem közvetlenül a CPU-hoz kapcsolódik és részben átlátszó, amit a fehér LED világítás tesz még egyedibbé. Az alsó részen rézlemezekből álló hővezető rendszer találhat, ami a pumpákhoz kapcsolódik. A folyadék az alumíniumból és rézből készült radiátoron át folyik, majd pedig a 12 centiméteres, fehér LED világítással rendelkező ventilátor vezeti el a forró levegőt.

Címkék: hírek | vízhűtés | zalman

Bővebben...

Sztereó headsettel bővít a Genesis

E-mailNyomtatásPDF

A Genesis folyamatosan figyeli a játékosok visszajelzéseit és olyan portfólió kiépítésén dolgozik, ahol minden játékos megtalálja a számára legmegfelelőbb eszközt a sikerhez. Ennek megfelelően a headsetek piacán a virtuális 7.1-es tárhatás kedvelői mellett a sztereó hangzás hívei is megtalálják a számukra megfelelő újdonságokat.

Ilyen újdonság a Genesis Neon 360, mely az igen népszerű sztereó vonalat erősíti. Semmi körítés, a Neon 360 a tiszta hangzást és a felhasználó kényelmét helyezi előtérbe. A hangolásnál azonban nem csak a játékokat vették figyelembe a technikusok, hanem a filmeket és zenéket is.

Címkék: egér | gamer | genesis | headset | hírek

Bővebben...

TOP 5 karácsonyi „ajándék”...a cégednek

E-mailNyomtatásPDF

Ha tetszik, ha nem, ismét itt az év vége, és a legtöbben csak pár nappal az ünnepek előtt kapunk észbe, hogy az éves költségkeret megmaradt részét még el kellene költenünk. Ilyenkor nem árt, ha valóban hasznos termékeket választunk, olyanokat, amelyekre esetleg már január elején szükségünk lehet az irodában, vagy azon kívül. A Leitz összegyűjtött 5 irodai terméket, amit érdemes még idén beszereznünk, hogy a munkahelyen is gördülékenyen induljon az új esztendő.

Címkék: hírek | karácsony | leitz

Bővebben...

Kriptovalutára vadászik a trójai

E-mailNyomtatásPDF

A Bitcoin árfolyamának lendületes növekedése már a bűnözőket is izgalomba hozta. El is készítették a trójait, amely kirabolja a számítógépes pénztárcákat, majd búcsúzásként titkosítja a számítógépet.

Az njRAT egy korábbról már ismert trójai keretrendszer, amely már eddig is több kártékony modult tartalmazott. A működéséhez a bűnözőknek először rá kell venniük a felhasználót, hogy futtasson egy kódot a gépén – ezt a legtöbbször megtévesztéssel érik el. Ezután a különböző kártékony modulokat már távolról lehet bekapcsolni: egy kattintással aktiválható a gép titkosítása, vagy elérhető az, hogy a számítógép felkeressen egy weboldalt és onnan további kódokat töltsön le.

Címkék: bitcoin | biztonság | g data | hírek

Bővebben...

A Dell EMC hiperkonvergens infrastruktúra-eszközei a 14. generációs PowerEdge szervereken is elérhetők

E-mailNyomtatásPDF

A Dell EMC kibővítette iparágvezető, hiperkonvergens infrastruktúra kínálatát: a Dell EMC HCI-eszközök az új, díjnyertes 14. generációs Dell EMC PowerEdge szervereken is elérhetők.

A legújabb, hiperkonvergens infrastruktúrához tervezett és optimalizált PowerEdge platformmal a legkülönfélébb méretű ügyfelek is hatékonyabb és kiszámíthatóbb teljesítményt kapnak. Emellett a rendszer még jobban konfigurálható számos nélkülözheteten szoftveralkalmazás Dell EMC VxRail és XC sorozatú készülékeken történő üzemeltetéséhez.

Címkék: dell | dell emc | hírek

Bővebben...

13 ezer ügyfelének hűségszerződését oldhatja fel a Telenor karácsony alkalmából

E-mailNyomtatásPDF

A Telenor adventi naptárának december 20-i ablaka dupla meglepetést rejt: december 24-25-26-ára ingyenessé és korlátlanná teszi a hanghívást minden hálózat irányába, a már korlátlan hang csomaggal rendelkezők pedig az ajándék korlátlan adathasználatot élvezhetik ezeken a napokon. Ezen felül a Telenor 13 ezer ügyfelének lehetőséget ad, hogy feloldja meglévő előfizetői hűségét.

Címkék: adventi naptár | hírek | telenor

Bővebben...

Az ESET jelentése: 2018-as kiberbiztonsági trendek

E-mailNyomtatásPDF

Az ESET kiadta a jövő évre szóló kiberbiztonsági előrejelzését. A „Cybersecurity Trends 2018: The Cost of our Connected World” című jelentésben az ESET szakértői bemutatják azokat a kiberbiztonsággal kapcsolatos területeket, amelyekre várhatólag a legnagyobb figyelem összpontosul majd 2018-ban. A jelentés leginkább a zsarolóvírusokra, a kritikus infrastruktúrák elleni támadásokra, a várható kártevőkre és a kiberbűnözők elleni küzdelemre fókuszál, azonban a választási kampányokat fenyegető kibertámadások és az adatbiztonság is kiemelt figyelmet kap az összefoglalóban.

Címkék: biztonság | eset | hírek | jelentés

Bővebben...

9. oldal / 176