2018. Június 24., Vasárnap

IT / Technológia

Cisco: 6 technológiai trend 2018-ra és a rákövetkező évekre

E-mailNyomtatásPDF

„A Cisco előrejelzése szerint a blockchain, az autonóm eszközök és a virtuális asszisztensek lesznek az elkövetkezendő évek uralkodó technológiai trendjei a B2B világban. Azonban van két alapvető tényező, amely nélkül ezek a trendek csak víziók maradnak: a hálózatok és a kiberbiztonság. A jövő trendjeinek kiteljesedéséhez a hálózatok új, szándék-alapú és intuitív generációjára, továbbá megfelelő biztonságra lesz szükség.” – mondta Dalos Ottó, a Cisco Magyarország ügyvezető igazgatója.

Címkék: cisco | hírek

Bővebben...

A Dell EMC kibővíti teljesen flash-alapú midrange tárolási megoldásait

E-mailNyomtatásPDF

A Dell EMC két új, teljesen flash-alapú SC tárolóval bővíti piacvezető midrange tárolási megoldásainak portfólióját1, és fontos szoftverfrissítéseket kínál a Dell EMC Unity platformhoz, melyek a hatékonyság növelése mellett költségmegtakarítást is jelentenek a vegyes blokk- és fájltárolási terheléseknél.

A Dell EMC bemutatta továbbá a tárolási megoldások hűségprogramját, a Future-Proof Storage Loyalty Programot, amely az iparágban elérhető legerősebb, hároméves elégedettségi garanciát és további előnyöket kínál az ügyfelek számára. Például teljes körű szoftvermegoldást, hardverbefektetés-védelmet, a tárolás hatékonyságára vonatkozó garanciát, biztonságos adatmigrációt, valamint a Virtustream Storage Cloud ingyenes használatát.

Címkék: dell | dell emc | hírek | tároló

Bővebben...

Világszerte felpörgeti az alkalmazásfejlesztést a Xerox

E-mailNyomtatásPDF

A közelmúltban, a világ minden tájáról származó ötven partnerét hívta össze az amerikai Websterbe a Xerox, az általa szervezett Személyre Szabott Alkalmazásfejlesztő Fórumra, annak érdekében, hogy a cégek jobban megismerjék az applikációkban rejlő üzleti lehetőségeket beleértve a hozzájuk kapcsolódó marketingstratégiákat, árképzést és innovációs készségeket.

Címkék: alkalmazás | fejlesztés | hírek | xerox

Bővebben...

Középiskolás diákok győztek le tapasztalt programozókat az NNG versenyén

E-mailNyomtatásPDF

Lezárult az NNG Kft. országos programozóversenye, a C++ Grand Prix-t nyerő csapat tagjai egyenként 300.000 forint értékű nyereménnyel térhettek haza. A megmérettetés döntőjébe idén először egy középiskolás csapat is bejutott, akik több, tapasztalattal rendelkező csapatot maguk mögé utasítva harmadik helyen végeztek. A hatodik alkalommal megrendezett versenyre idén több mint száz csapat adta be pályázatát.

Címkék: c++ verseny | hírek | nng | programozás

Bővebben...

Siker borítékolva

E-mailNyomtatásPDF

Az OKI bemutatja a Pro9 Borítéknyomtató Rendszert, amivel mind a kisebb gyorsnyomdák, mind a nagyobb nyomdaipari szaküzletek bővíthetik szolgáltatásaik körét és még több ügyfelet érhetnek el.

Kreatív borítéknyomtatás gyorsan és kifizetődően? Mostantól bárkinek elérhető! Az OKI Europe új Pro9 Borítéknyomtató Rendszere (Envelope Print System) a kisebb gyorsnyomdák és a nagyobb nyomdaipari szaküzletek számára egyaránt lehetővé teszi, hogy előnyükre fordítsák a direkt marketing aktuális trendjeit. A rendszer a borítéknyomtatás mellett új lehetőségek tárházát nyitja meg a nyomtatott meghívók és más magas minőséget megkövetelő, postai úton kézbesített termékek esetében is.

Címkék: hírek | nyomtató | oki

Bővebben...

A Kingston több, mint 18 millió Phison-vezérlővel ellátott SSD-t értékesített világszerte

E-mailNyomtatásPDF

A Kingston Digital Europe Co LLP – a Kingston Technology Company Inc., a világ vezető független memóriagyártójának leányvállalata – bejelentette, hogy eddig több mint 18 millió Phison-vezérlőt használó SSD-meghajtót adott el világszerte. A Kingston® és a Phison Electronics Corp. már több mint tíz éve szorosan együttműködik, kezdetben az USB-meghajtók, majd az SSD-k terén is.

Címkék: hírek | kingston | ssd

Bővebben...

Hét éve kapcsolja össze a Viber az embereket szabadon és biztonságosan

E-mailNyomtatásPDF

Hetedik születésnapját ünnepli a Viber, a világ egyik vezető üzenetküldő alkalmazása. A Rakuten Viber által fejlesztett alkalmazás elsődleges célja a szabad és biztonságos kapcsolatteremtés az emberek között – függetlenül attól, hogy kik ők és honnan jöttek. A vállalat ezen értékek mellett mindvégig kitartott, amely ügyfélkörének és árbevételének rohamos bővülését eredményezte, miközben a felhasználói adatokat nem használta saját előny szerzésére. Mindez kihívások elé állította versenytársait az üzenetküldő alkalmazások piacán.

Címkék: hírek | viber

Bővebben...

Létrejött a „Simple Univerzum”

E-mailNyomtatásPDF

Idén decembertől az OTP Mobil átjárást biztosít két terméke, a Simple alkalmazás és a SimplePay online fizetési platform között. A fejlesztés eredményeként az app közel 400 000 felhasználója könnyedén fizethet több ezer webshopban. A legújabb fejlesztéssel a vállalat célja egy olyan fizetési rendszer biztosítása a digitális térben értékesítő cégek számára, ami egyszerűbbé és biztonságosabbá teszi a fizetési folyamatot a vásárlók számára.

Címkék: alkalmazás | hírek | matrica | otp bank | otp mobil | simple

Bővebben...

Hollywood tapasztalatával emelkedik ki a Panasonic a versenytársak közül

E-mailNyomtatásPDF

A televíziókban megtalálható LCD panelek az elmúlt években jelentős fejlődésen mentek keresztül, de - hasonlóan a telefonokhoz - az OLED kijelző még a rosszabb napjain is messze lekörözi bármelyiküket. Nincs ez másként a Panasonic új, EZ950 névre keresztelt készülékeivel sem, melyek egy 2017-es frissítést követően térnek vissza a boltok polcaira.

Hasonlóan a nagy testvérhez (EZ1000), az EZ950 is rengeteg olyan megjelenítési funkcióval rendelkezik, amely maximálisan kihasználja az OLED panel nyújtotta lehetőségeket: természetesen a kategóriában elvárható 4k felbontás adott, és ehhez társul például a HDR10 és HLG támogatás, de ami talán még ennél is fontosabb, az a 2017-es frissítésű HCX2 videóprocesszor (a 2016-os Panasonic LCD flagship, a DX900 képi világáért felelős processzor továbbfejlesztett változata).

Címkék: ez950 | hardver | hírek | panasonic | televízió

Bővebben...

IDC: a mesterséges intelligencia lesz a következő technológiai forradalom középpontjában

E-mailNyomtatásPDF

A mesterséges intelligencia (AI) a technológiai forradalom küszöbén áll, az AI elterjedése pedig alapvetően változtatja meg a társadalmunkat – áll az IDC piackutató intézet legfrissebb előrejelzésében. A Huawei által támogatott jelentés szerint az AI algoritmusokat rövidesen az élet szinte minden területén alkalmazzák majd – a vásárlástól az önvezető autókon és a robotikán át az egészségügyi diagnosztikáig –, a mesterséges intelligencia szerepe pedig olyan alapvető lesz, mint a gőzgépé az ipari forradalomban. Az AI terjedésében kulcsszerepet játszó okostelefonok mindenki kezébe elviszik a technológiát, minthogy 2021-re a világ lakosságának 60 százaléka használ majd okostelefont.

Címkék: hírek | huawei | mesterséges intelligencia

Bővebben...

Magyarországon is elérhetők a Huawei kibervédelmi szolgáltatásai

E-mailNyomtatásPDF

A Huawei Technologies közvetlenül Magyarországról is elérhetővé tette több, a kiberbiztonságot növelő támogatását, illetve védelmi szolgáltatását, amelyek menedzsment és technológiai szinten is segítik a kormányzati, a távközlési és a vállalati szektor intézményeit – jelentette be a vállalat keddi kiberbiztonsági sajtóbeszélgetésén. A hálózatbiztonságot tesztelő szolgáltatás (NSHS) a legújabb kiber- és információs fenyegetéseket is figyelembe véve teszteli a távközlési rendszerek biztonsági megfelelőségét, míg a vállalat kiberbiztonsági intelligencia rendszere (CIS) a Big Data-t és a gépi tanulást (machine learning) is felhasználva nyújt védelmet az összetettebb, APT-jellegű támadások ellen. Magyarországon a lakosság 80 százalékának internetezése és telefonálása zajlik valamilyen Huawei eszközön.

Címkék: biztonság | hírek | huawei | kibervédelem

Bővebben...

8. oldal / 174