2018. Január 17., Szerda

IT / Technológia

Magyarországon is elérhetővé vált a Facebook Marketplace

E-mailNyomtatásPDF

A magyar felhasználók számára is elérhetővé teszi Marketplace szolgáltatását a Facebook. Ennek segítségével a közösségi oldal használói egyszerűen tudnak különböző árucikkeket vásárolni, vagy saját dolgaikat eladni. Világszinten mostanra mintegy 550 millió ember használja a Facebook különböző adásvételi csoportjait, és csak az Egyesült Államokban havonta 18 millió új terméket hirdetnek meg az oldalon.

Címkék: facebook | hírek | marketplace

Bővebben...

Minden eszközzel küzd a Xerox a hamisítványok ellen

E-mailNyomtatásPDF

Szomorú képet fest az európai toner (nyomtatópatron) piacról az Európai Tonerkazetta és Tintapatron Újragyártók Szövetség (ETIRA) közelmúltban publikált 2017-es éves jelentése. Felméréseik szerint a kontinensen a jogtiszta kellékanyagokkal szemben egyre keresettebbek a szabadalomsértő, elsősorban a Távol-Keletről érkező termékek. Ebbe a kategóriába azok a kazetták tartoznak, amelyeket nem a nyomtatókészülék gyártója, hanem harmadik fél állít elő és saját márkanév alatt hoz forgalomba, de azok külsőre hasonlítanak vagy teljesen megegyeznek az eredetivel.  A számok nyelvére lefordítva ez a térhódítás azt jelenti, hogy a 120 millió darabszámot elérő, éves európai színes, illetve fekete-fehér toner eladásból származó bevétel közel az 1/3-át - döntően a kelet-európai országokban érzékelhető piaci dömping miatt - ma már a kínai hamisítványok viszik el. Utóbbiak előretörése egyértelműen az olcsóságuknak köszönhető. Nem ritka, hogy a hamis tonerek ára alig harmada az eredeti gyáriakénak. Viszont garanciát nem nyújtanak hozzájuk, így a vásárló komoly rizikót vállal a megvételükkel. Túl azon, hogy környezetkárosítóak, gyenge minőséget produkálnak, és helyrehozhatatlan károkat is okozhatnak a készülékekben.

Címkék: hamisítás | hírek | nyomtatás | toner | xerox

Bővebben...

ZAGG Festival Kit review

E-mailNyomtatásPDF

A ZAGG az idei fesztivál szezonra egy jópofa, stílusosan csomagolt pakkot kínál nekünk. Ugyan a doboz viszonylag nagyméretű, cserébe minden kényelmesen, biztosan fekszik benne. Még egy mókás kis térképet is kapunk, amelyen a doboz tartalmáról találunk részletesebb infókat.

A fesztiválok plakátjait idéző tető alatt, a “fűben” három dolgot találunk: egy bluetooth hangszórót, egy külső akkut, valamint egy screen protectort - ez utóbbit iPhone 6/6s/7 telefonokra tudjuk applikálni.

Címkék: fesztivál | hírek | zagg

Bővebben...

Te vagy a következő Telenor Youth Forum 2017 résztvevő?

E-mailNyomtatásPDF

Közösségi médiában jártas, technológia iránt érdeklődő fiatalokat keresünk! Jelentkezz az ötödik, Oslóban és Bangkokban megrendezett Telenor Youth Forum programra, amely során bemutathatod, hogyan érnél el valódi változást a világban! A kiválasztott jelentkezők részt vehetnek a 2017-es oslói Nobel-békedíj átadáshoz kapcsolódó ünnepi rendezvényeken.

Címkék: hírek | telenor | telenor youth forum

Bővebben...

Okostelefonról is közvetlenül nyomtat fotókat a Canon új, ultrakompakt méretű fotónyomtatója, a SELPHY CP 1300

E-mailNyomtatásPDF

A Canon bejelentette új, SELPHY CP 1300 típusjelzésű, ultrakompakt kivitelű fotónyomtatóját, amelynek szolgáltatásai igazodnak a mai, digitális világban jártas felhasználókhoz: beépített wifi-támogatása révén egyszerűen és nagyon gyorsan – kevesebb, mint 60 másodperc alatt – képes okostelefonról vagy digitális fényképezőgépről képeket nyomtatni.

Címkék: canon | hírek | nyomtató | selphy cp 1300

Bővebben...

Hatmillió eladott Marvell-vezérlős SSD két év alatt

E-mailNyomtatásPDF

A Kingston Digital Europe Co LLP – a Kingston Technology Company Inc., a világ vezető független memóriagyártójának leányvállalata – bejelentette, hogy a Kingston és a HyperX terméksorozatokból több mint hatmillió Marvell-vezérlős SDD-egységet adott el eddig világszerte. Ezt az eredményt alig több mint két év alatt érte el a vállalat, hiszen 2015 februárjában jelent meg a HyperX Predator PCIe SSD, amely a márka első Marvell-vezérlős SSD-meghajtója volt. A Marvell-féle 88SS9293 vezérlő villámgyors, újgenerációs SSD-teljesítményt biztosít, így a HyperX Predator PCIe hamar a professzionális rendszerfejlesztők és a lelkes számítógép-rajongók kötelező eszközévé vált.

Címkék: hírek | hyperx | kingston | ssd

Bővebben...

Adatforgalmi rekordot hozott a Korlátlan Hipernet hétvége a Telenornál

E-mailNyomtatásPDF

Augusztus 4. és 6. között a Telenor korlátlan belföldi mobilinternetezési lehetőséget biztosított ügyfeleinek, akik éltek is a lehetőséggel. A három nap alatt több mint 1100 terabájt adatot generáltak, ami az ilyenkor szokásos forgalom mintegy kétszerese, vasárnap pedig a napi adatforgalmi rekord is megdőlt. Azon ügyfelek, akiknek mindez nem volt elég, a MyTelenor alkalmazáson keresztül regisztrálva az augusztus 12-13-i hétvégén ismét korlátlanul mobilinternetezhetnek belföldön.

Címkék: hírek | internet | mobil | mobilinternet | telenor | telenor mytv

Bővebben...

Társadalmi célú startupok számára hirdet versenyt és képzést az SAP

E-mailNyomtatásPDF

Elindult a Startery 2017, a társadalmi vállalkozások egyik legnagyobb regionális versenye. A megmérettetésre idén is várják a hazai közösségi vállalkozásokat, szereplőket. Minden olyan ötlettel lehet jelentkezni, amely egy társadalmi problémára ad fenntartható megoldást.

A legjobb, leginnovatívabb pályázatok benyújtói egy speciális képzésen vesznek részt Budapesten, ahol a design thinking módszertant is felhasználva üzleti modellt faraghatnak elképzelésükből. Az így finomra hangolt ötleteket egy nemzetközi zsűri értékeli, és a legígéretesebbeket kéthetes berlini tanulmányútra, a Social Impact Lab központjába hívják. E szervezet az egyik vezető közösségi innovációs központ Németországban, melynek nevéhez számos társadalmi projekt elindítása, felkarolása kötődik. Az SAP-Startery verseny nyertesei itt többek közt nemzetközi kapcsolatrendszerre tehetnek szert, sikeres társadalmi vállalkozások tapasztalataival ismerkedhetnek meg, amelyeket saját projektjeikbe építhetnek be.

Címkék: hírek | sap | startery | verseny

Bővebben...

20 éve a piacon a Dell Precision

E-mailNyomtatásPDF

A Dell Precision 20 éves jubileuma alkalmából a Dell bemutatta  Precision asztali munkaállomás-portfóliójának legújabb termékeit, a Dell Precision 5520 mobil munkaállomás különleges jubileumi kiadását, valamint a digitális alkotói munkához tervezett új Dell Canvast is.

Az ügyfelek és partnerek a SIGGRAPH 2017 konferencián találkozhattak először a Dell következő generációs asztali munkaállomás-portfóliójával: a minden korábbinál kreatívabb munkafolyamatokat kínáló, kívül-belül megújult Dell Precision 5820, 7820 és 7920 toronykivitelű modellekkel, valamint és a 7920 rackszekrénybe szerelhető eszközzel.

Címkék: dell | dell canvas | dell precision | hírek | munkaállomás

Bővebben...

Üzletileg is jövedelmezővé vált a kutatás-fejlesztés a Xerox-nál

E-mailNyomtatásPDF

Grafikus felhasználói felület, a számítógépes egér, az oldalleíró programnyelvek, vagy éppen a lézernyomtató ma már ismert, jól bevált informatikai fejlesztések, amelyeknek a legfőbb közös tulajdonsága, hogy mindegyiket a Xerox szakértői találták ki. A vállalat idén 47 éve alapított kutatóközpontjában, a kaliforniai PARC-ban a kezdetektől fogva komoly innovációs munka folyik, amelynek eredményeiről, fejlődéséről a közelmúltban adtak betekintést.

Vitathatatlan tény, hogy 1970-ben rengeteg tehetséges tudóst, mérnököt, programozót sikerült a Xerox-nak maga köré gyűjtenie, amikor megalapította a jövő irodai technológiáit és megoldásait kutató vállalati divízióját. Ez lett a PARC, miután az összetoborzott fejlesztők a kaliforniai Palo Alto-ban lévő kutatóközpontban láttak munkához, ott, ahol ma is dolgoznak az utódaik. A szakemberek gyorsan meghálálták a beléjük vetett bizalmat.  Már a hetvenes évek elején előálltak a számítógépeket helyi hálózattá összekapcsoló Ethernet adatátvételi technikával. Ezzel párhuzamosan pedig folyamatosan születtek meg azok az innovatív megoldások, eszközök, amelyek komfortosabbá, hatékonyabbá tették a komputeren végzett munkát. Ennek eredményeként alkották meg az ablakok, menük, választógombok és ikonok széles tárházát felvonultató grafikus felhasználói felületet, vagy éppen a monitoron a kijelölést segítő és bármely irányba mozgatható számítógépes egeret.

Címkék: fejlesztés | hírek | kutatás | parc | xerox

Bővebben...

Új képstabilizátorral, 10–14-szeres optikai nagyításra képes vadonatúj távcsövek a Canontól

E-mailNyomtatásPDF

Három új, 10-szeres, 12-szeres és 14-szeres nagyítást kínáló távcsövet mutatott be a Canon, amelyek a 10x32 IS, a 12x32 IS és a 14x32 IS típusjelzést viselik. Ezek az első olyan távcsövek, amelyek a Canon új, objektíveltolásos elven működő képstabilizátorrával vannak felszerelve. Jelenleg az egész világon a Canon az egyetlen gyártó, amely mindegyik távcső-modelljéhez biztosít képstabilizátor technológiát.

Miért kell képstabilizátor egy távcsőbe?
A gombnyomásra aktiválódó optikai képstabilizátor a korábbi technológiákhoz képest még jobb képminőséget biztosít. Állvány használata nélkül is rázkódástól mentes látványt nyújt a felhasználóknak akár a maximális nagyítás használata mellett.  Míg egy képstabilizátor nélküli távcsövet gyakorlatilag lehetetlen úgy kézben tartani, hogy a kép ne mozogjon, addig a képstabilizátor kiiktatja a kézmozgás nem kívánatos hatásait.

Címkék: canon | hírek | távcső

Bővebben...

7. oldal / 168