Google Play Music All Access: megérkezett a házi streaming

E-mailNyomtatásPDF

Google Music

Gyakorlatilag úton-útfélen találunk különböző zenei streaming szolgáltatásokat, amik viszonylag baráti összegekért cserébe teszik elérhetővé kedvenc dalainkat bárhol, bármikor. Ilyen a Deezer, a Spotify, Rdio vagy épp a Pandora - de ezek mind "harmadik félnek" számítanak, ha Android szempontból vizsgáljuk a kérdést (márpedig szerintem mobilon kívül nincs sok értelme fizetni a streamelésért). A Play Music All Access azonban végre elhozza a "házi" megoldást, egyenesen El Googtól.

Az All Access a már létező Google Play Music részeként jelent meg. Az Androidos, webes vagy iOS alkalmazást elindítva fel is kínálja az ingyenes, 30 napos próbalehetőséget, amelyet követően havi 10 dollárért használhatjuk. Na de mit is kínál a Google, amit a többiek nem?

Személy szerint én jobban szeretem, ha nem kell mindenféle külső fejlesztőktől és szolgáltatóktól származó alkalmazásokat és megoldásokat használni. Egyszerűbb, ha minden egy helyen van, így ez máris jó pontot jelent nálam. Persze ez csak személyes preferencia és ennél jóval többet kínál az All Access.

Jelenleg a Google Music segítségével 20.000 dalt tölthetünk fel, amit bármilyen internetkapcsolattal rendelkező eszközről elérünk, miután bejelentkezünk a Google fiókunkba. Emellett több, mint 18 millió zene közül vásárolhatunk. Az All Access erre épít és ezen felül nyújt extrákat.

Először is, ha június 30-a előtt fizetünk elő, akkor a havidíj mindössze 8 dollár lesz. Ezért cserébe az ízlésünknek megfelelő javaslatokat kapunk, hallgathatunk rádiókat ahol átugorhatjuk a zeneszámokat, készíthetünk saját rádiót bármilyen dal vagy előadó alapján, valamint ingyenesen hallgathatjuk az összes zenei művet, ami a Play Musicban megtalálható.

Végül, de nem utolsó sorban az Androidos kliens teljesen új kínézetet kapott, ami kifejezetten kényelmesre és praktikusra sikeredett. 


Címkék: google | hírek | music

Share/Save/Bookmark