2019. Augusztus 25., Vasárnap

Új SSD interfészt mutatott be az OCZ

E-mailNyomtatásPDF

HSDLAz OCZ bemutatta saját fejlesztésű HSDL (High Speed Data Link) technológiáját, melyet a többcsatornás architektúrára épülő, nagy sebességű SSD meghajtókhoz készített. Az extrém írási- és olvasási sebességet kínáló NAND Flash alapú termékek PCI Express kártyák formájában érkeznek, amelyen tulajdonképpen RAID tömbbe kapcsolva foglalnak helyet maguk az SSD modulok

A kártyák már egy PCI Express 1.1 x4-es csatoló felülettel is működnek, azonban az OCZ megoldása még nagyobb sebesség elérését teszi lehetővé.

Jelenleg egy speciális vezértlő szükséges a HSDL lehetőségeinek kiaknázásához, mely maximum négy darab SAS porttal ellátott, üzleti felhasználók számára készített SSD egyidejű kezelésére képes, a maximális adatátviteli sávszélesség pedig a 20 Gbps-os (2,5 GB/s-os) sebességet is elérheti.

A HSDL ugyanazokat a protokollokat használja, mint a PCI Express. Gyakorlatilag annyit tesz, hogy a rendelkezésre álló PCI-E sávokat egyetlen virtuális csatornába fűzi össze. Az OCZ vezérlőjét használó kártyák már alacsony profillal érkeznek, így helytakarékosabbak. Az SSD modulok nem rajtuk helyezkednek el, hanem az általuk kínált SAS portokra csatlakoznak. A szokásos kábelt is lecserélik egy új fajtára, de a csatlakozók kialakításán nem változtatnak semmit, a szabványos marad.

A HSDL technológia alkalmazásához semmilyen extra szoftver nem szükséges. Az OCZ már tárgyal az alaplap gyártó cégekkel arról, hogy a hardvert közvetlenül az alaplapokra integrálják, így nem lenne szükség külön PCI Express-es vezérlőre sem.


Címkék: hardver | hírek | hsdl | ocz | ssd

Share/Save/Bookmark