Hírek / Újdonságok

Vigyázz a fekete péntekkel!

E-mailNyomtatásPDF

A G DATA arra figyelmeztet, hogy a fekete péntek – és a közelgő karácsonyi ünnepek – alkalmával megszaporodnak a hamis internetes áruházak. Ezek jó esetben csak silány minőségű terméket szállítanak, rossz esetben viszont bankkártyaadatainkat is ellopják, e-mail címünket pedig levélszeméttel árasztják el.

Kétszázezer forintos notebook fél áron, márkás póló ezer forintért – csak két példa a tipikus internetes átverésre. A külföldi internetes áruházakban rengeteg termék érhető el csábító áron, de vajon meg lehet-e rendelni ezeket biztonságosan? A G DATA szakértői öt különböző szempontot ajánlanak a figyelmünkbe.

Címkék: biztonság | black friday | fekete péntek | g data | hírek

Bővebben...

Új egerek kezdő játékosoknak

E-mailNyomtatásPDF

Manapság egyre fiatalabb tagokkal bővül a hatalmas gamer társadalom, akik számra nem feltétlenül a legdrágább megoldások jelentik a legjobb megoldást. Ami megfizethető, az pedig nem feltétlenül rossz és ezt a Genesis Krypton 190, valamint a Krypton 110 is bizonyítja.

A Krypton 190 várhatóan 5000 Ft körüli árcédulával debütál a hazai piacon és ennek ellenére saját szoftverrel, profilbeállításokkal és macro lehetőségekkel is büszkélkedhet. Mindehhez hozzájön a 8 programozható gomb és a már bizonyított Avago 5050-es szenzor. Ha ez nem lenne elég, akkor a 10 millió kattintásra hitelesített kapcsolók és az RGB világítás teszi fel a pontot arra a bizonyos i-re.

Címkék: egér | genesis | hírek | krypton 110

Bővebben...

Közel 50.000 forintot szánunk karácsonyi ajándékokra

E-mailNyomtatásPDF

Karácsonyi dalok a plázákban, tömeg és fahéjillat: indul az év legnagyobb bevásárlássorozata. Az ajándékkeresők több mint 85 százaléka a következő hetekben tervez megvenni szinte mindent, amit majd a fa alá tesz december 24-én – többek között ez derült ki a Vatera saját felhasználói körében végzett friss felméréséből. A válaszadók zöme (36%) 4-5 fő számára tervez vásárolni, valamivel kevesebben (32%) pedig 1-3 személynek. Átlagosan 46.870 forintot szánunk a karácsonyi ajándékokra, és ennek majdnem a felét online költjük majd el.

Címkék: felmérés | hírek | karácsony | vatera

Bővebben...

A kriptovaluta elleni kiberbűnözés a megjósolt trendeknél is gyorsabban terjed

E-mailNyomtatásPDF

Az alternatív, digitális fizetőeszközök óriási ütemben terjednek és változtatják meg globális világunk gazdasági alapjait. A kriptovaluták gazdasági nagyságrendjét jól mutatja, hogy 2017 júliusában a teljes tőkepiaci értékük több mint 100 milliárd dollár, a lebonyolított napi mozgás pedig több, mint 6 milliárd dollár volt.1 Természetesen ez a volumen és a kriptovaluták körüli megnövekedett figyelem, a kiberbűnözők érdeklődését is megsokszorozta, így a jósolt trendekhez képest is gyorsabban és változatosabban terjedtek a különböző módszerek a digitális anyagi javaink megszerzésére. Az ESET szakembereinek összefoglalója.

Címkék: eset | hírek | kriptovaluta

Bővebben...

Már idén elérte a 2020-ig kitűzött fenntarthatósági céljai többségét a Xerox

E-mailNyomtatásPDF

Az energiafelhasználás, az üvegházhatást okozó gázkibocsátás, vagy a vízhasználat arányait globális szinten mérve a Xerox már ebben az évben teljesítette azokat a fenntarthatósági célokat, amelyeket az előzetes terveik szerint 2020-ig kellene.

Ez a számok nyelvére lefordítva többek között azt jelenti, hogy a 2012-es bázis adatokhoz mérve a vállalat 20 százalékkal csökkentette az energiafogyasztását és 28 százalékkal lefaragta a gázkibocsátás nagyságát, azaz 92.000 tonnával kisebb most már a széndioxid emissziójuk világszerte, mint öt évvel ezelőtt.

Címkék: hírek | xerox

Bővebben...

Új hálózati kamera a Canontól: ME20F-SHN a gyenge megvilágítás melletti fotózáshoz

E-mailNyomtatásPDF

A Canon Europe ma bejelentette a gyenge megvilágítás mellett is kiválóan használható ME20F-SHN hálózati kamerájának bevezetését. Az ME20F-SH típusjelzésű terméket váltó új modell gyenge fényviszonyok mellett is teljes színskálát és Full HD felbontású képet rögzít. Egy ilyen kamera tökéletes megoldás például térfigyelő alkalmazásokhoz, kivételes hálózati és beépített videoanalitikai képességeket kínál kompakt és könnyű kivitelben.

Hihetetlen teljesítmény gyenge megvilágítás mellett
A 2,26 megapixel felbontású, 35 mm-es Full Frame CMOS képérzékelővel és DIGIC DV 4 képfeldolgozó processzorral ellátott ME20F-SHN rendkívül gyenge fényviszonyok között is éles, kis zajszintű Full HD videofelvételeket készít. Az érzékelő képpont és olvasó áramköre a Canon saját fejlesztésű technológiájával egyedülállóan nagy érzékenységet nyújtanak. A gyenge fényben is bámulatos, 4 millió (+75 db) feletti ISO szintnek köszönhetően a ME20F-SHN kevesebb, mint 0,0005 lux erejű fénnyel megvilágított tárgyakat is képes rögzíteni. Még ennél is jobb részletezettség érhető el gyenge fényben az IR Cut szűrő eltávolításával infravörös üzemmódban.

Címkék: canon | hálózati kamera | hírek | kamera

Bővebben...

Szaporodnak az androidos kártevők

E-mailNyomtatásPDF

Ebben az évben az új androidos kártevők száma eléri a 3,5 milliót. Mivel az Android a legelterjedtebb mobil operációs rendszer, a vírusok az okostelefonok háromnegyed részét veszélyeztetik.

A G DATA rendszeresen publikálja, hogyan alakul az Android platform fenyegetettsége. A vírusirtócég legfrissebb adatai szerint 2017 harmadik negyedévében 17 százalékkal növekedett a Google mobil operációs rendszerére készített kártevők száma, a szakemberek három hónap alatt több mint 810 ezer új kártékony kódot azonosítottak.

Címkék: android | biztonság | g data | hírek | kártevő

Bővebben...

Black Friday: hasznos dolgokat vett az átlagvásárló az Extreme Digitalnál múlt pénteken

E-mailNyomtatásPDF

Az Extreme Digital november 17-én sikeresen lezajlott Black Friday-án 80 ezer terméket vásároltak az akcióvadász vásárlók, akik összességében mintegy egymilliárd forintot spóroltak meg a fekete pénteki vásárlással. Hétfő délutánra már a rendelések egyharmadát kézbesítették, egy héten belül – még a karácsonyi roham előtt - pedig a csomagok 90 százalékát házhoz szállítják. A nagy sikerre való tekintettel november 24-én akár 50%-os mértékű árengedményt kínáló őrült akciók várják majd az érdeklődőket a www.edigital.hu-n.

Címkék: black friday | extreme digital | hírek

Bővebben...

Így csökkentse adatközpontja villanyszámláját

E-mailNyomtatásPDF

Az Európai Bizottság közel 300 EU-s adatközpontot vizsgáló kutatása szerint az adatközponti szektor összesített áramfogyasztása a globális áramfelhasználás 1,4%-át teszi ki, és ez az érték évente 4,4%-kal nő. Egy létesítmény átlagosan 13 684 MWh áramot emészt fel évente, amit az informatikai eszközök, az energiaellátó rendszerek és a hűtés igényelnek. Ezek közül a hűtési rendszer átlagban a teljes fogyasztás 40%-át teszi ki, ezért egyáltalán nem mindegy, mennyire optimális a működése. A szerverparkok energiafelhasználása ezért komoly kihívást jelent az IT-vezetők számára. Hogyan lehet a legjobban spórolni az adatközpontokban? A Schneider Electric most ezt mutatja be.

Címkék: adatközpont | hírek | schneider electric

Bővebben...

Az év applikációja lett a Telenor MyTV

E-mailNyomtatásPDF

A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat által meghirdetett Az Év Honlapja pályázaton Az Év applikációja kategóriájának nyertese a Telenor MyTV online tévészolgáltatás lett.

November 15-én tizenhatodik alkalommal rendezték meg az online marketingkommunikációs szakma legrangosabb hazai eseményét, Az Év Honlapja pályázatot, amelynek szakmai zsűrije huszonnyolc kategóriában díjazta a legjobb hazai internetes fejlesztéseket.

Címkék: alkalmazás | díj | elismerés | hírek | telenor | telenor mytv

Bővebben...

Idén is tarol a Simple

E-mailNyomtatásPDF

2017-ben is Minőség Díjjal jutalmazták az OTP Mobil fejlesztését az Év Applikációja kategóriában. Jelenleg több mint 390 000 regisztrált felhasználója van az integrált alkalmazásnak és másfél milliónál is több tranzakciót bonyolítottak vele indulása óta. Idén szeptembertől pedig már mindenki, banktól függetlenül használhatja a Simple applikációban lévő mobilfizetési megoldást.

Pár órával az után, hogy az OTP Bank három díjat is nyert a Mastercard Év Bankja díjátadóján (Az év bankja, Az év leginnovatívabb bankja, Az év lakossági mobil- és online-banki eszköze)  a Magyar Marketing Szövetség által delegált szakmai zsűri 2016 után idén is a Simple by OTP alkalmazást tüntette ki Minőség Díjjal az Év Applikációja díjért folyó versenyben.  A címre olyan alkalmazások pályázhattak, amelyek mobil eszközökről bárhol elérhető funkcióikkal segítik a felhasználók mindennapi életét. A zsűri elsősorban az innováció, a funkcionalitás és felületek kezelhetősége szempontjából mérlegelte a versenyre nevezett megoldásokat.

Címkék: alkalmazás | díj | elismerés | hírek | otp mobil | simple

Bővebben...

9. oldal / 263