2017. Február 21., Kedd

Hírek / Újdonságok

Ezer diákkal bővült a Hipersuli, mostantól új iskolák is csatlakozhatnak

E-mailNyomtatásPDF

A digitális eszközök és tananyagok közoktatásban való elterjedését célzó Hipersuli programhoz ősztől csatlakozott a budapesti ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium. Az iskola saját erőforrásból 60 táblagépet szerzett be – húszhoz a Telenor Hipernet-hozzáférést biztosít. A digitális eszközök a magyar, történelem, matematika, biológia, kémia, földrajz, angol, német, francia órákon teszik színesebbé az oktatást. Az iskola 42 tanára már részt vett a Hipersuli alapképzésén, ahol a táblagépek használata mellett a tanórákon alkalmazható programokról, alkalmazásokról kaptak tájékoztatást.

Címkék: hipersuli | hírek | telenor

Bővebben...

A Huawei bejelentette a világ első grafénnel továbbfejlesztett lítium-ionos akkumulátorát

E-mailNyomtatásPDF

A Huawei jelentős áttörést jelentett be az akkumulátorokkal kapcsolatos kutatásában: a világ első grafén segítségével létrehozott lítium-ionos akkumulátorát, amely kétszer olyan hosszú élettartammal bír, mint a hagyományos lítium-ionos energiaforrások. Az új megoldás emellett 60°C hőmérsékletű környezetben is működik, amely 10°C-al haladja meg az akkumulátorok jelenlegi tűréshatárát.

Címkék: akkumulátor | hírek | huawei

Bővebben...

A Telenor mobil eszköz menedzsment rendszerével már több száz készüléket kezelnek a cégek

E-mailNyomtatásPDF

A nyár óta elérhető Telenor MDM szolgáltatással központilag lehet beállítani, frissíteni az okostelefonokat és táblagépeket, a frissen vásárolt eszközök beüzemelése pedig akár a távolból is elvégezhető. A szolgáltatás rengeteg időt és vesződséget megspórol a rendszergazdáknak, a legtöbb vállalatnál mégis az extra biztonsági funkciók miatt választják a Mobile Device Managementet.

Címkék: hírek | telenor | telenor mdm

Bővebben...

Magyarországon a legújabb HANA újdonságok

E-mailNyomtatásPDF

Hazánkban is elérhető az SAP HANA 2, a szoftvercég adatplatformjának legújabb, második generációja. Az új verzió a vállalatok digitális átalakulásának motorja kíván lenni.

Az SAP HANA 2-t olyan technológiai képességekkel ruházták fel, amellyel a nagymennyiségű adatokat nemcsak villámgyorsan, hanem hatékonyan tudják kezelni a vállalatok. Ilyen például a fejlett adat és adatbázis menedzsment, vagy az új algoritmusok, amelyeknek köszönhetően lehetővé válik a gépi tanulás előnyeinek kihasználása is. Az SAP HANA 2 elérhető a felhőből, illetve a hagyományos, azaz ügyfélnél telepített módon. Mindegyik verzió dolgozik a szervezeteknél leggyakrabban előforduló adattípussal, úgy mint szöveges, grafikai, térkép, vagy streaming adatok, egyúttal magas szinten támogatja a dolgok internete (IoT) adta lehetőségek kiaknázását. A platformot évente kétszer frissítik a legújabb fejlesztésekkel. Azon ügyfelek, akik a korábbi verziójú HANA-t (SPS12) használnak, egy egyszerű upgrade-del térhetnek át a HANA 2-re.

Címkék: hana | hírek | sap

Bővebben...

Bebizonyosodott, ha jól bánnak a dolgozókkal a produktivitás is növekszik

E-mailNyomtatásPDF

A dolgozói jólét programok jelentősen növelhetik a munkavállalók hatékonyságát – áll a Xerox legfrissebb 33 ország 428 vállalatának bevonásával elkészített kutatásában*, amely arra is fényt derített, hogy a dolgozók lojalitásának növelésében, illetve a toborzások sikerességében is komoly szerepe van ezeknek a kezdeményezéseknek.

Címkék: hírek | kutatás | xerox

Bővebben...

Süveges Panni a modernkori hieroglifák nagymestere

E-mailNyomtatásPDF

A Viber a világ egyik legnagyobb kommunikációs alkalmazása, amely Magyarországon már több mint 2,8 millió felhasználóval rendelkezik. A hangulatjelek, vagyis az emojik mellett az utóbbi idő slágere itt is az érzelmeket kifejező digitális matricák küldése. A Telenor viberes matricacsomagját egy fiatal tehetség tervezte; a letöltések száma hamar túllépte a 150 ezret.

Címkék: hírek | süveges panni | telenor

Bővebben...

20 éve a legkeményebb laptop a piacon: Panasonic Toughbook

E-mailNyomtatásPDF

1996 óta segítik a szélsőséges környezeti körülmények között dolgozó felhasználók, katonák, mérnökök, olajipari szakemberek munkáját a Panasonic strapabíró Toughbook és Toughpad mobil eszközei, melyeket a piac igen pozitívan értékel. A gyártó több notebookot és tabletet értékesített Európában ebben a kategóriában tavaly, mint versenytársai együttesen.

Címkék: hírek | panasonic | toughbook

Bővebben...

Felturbózta beltéri 4G lefedettségét a Telenor

E-mailNyomtatásPDF

A mobilinternet térhódításával a mobilhálózatok működtetése és bővítése egyre komplexebb feladattá válik, mivel a beszédhívásokat kiszolgáló 2G-s technológiák mellett a mobilinternetes adatátvitelt biztosító 3G és 4G szolgáltatásoknak is tökéletes lefedettséget kell biztosítani, hiszen az ügyfelek már nemcsak telefonon, hanem a közösségi oldalakon is folyamatosan elérhetők akarnak maradni.

Címkék: 4g hálózat | felmérés | hírek | internet | telenor

Bővebben...

A Studio 5000 szoftver megkönnyíti az automatizált rendszerek tervezését

E-mailNyomtatásPDF

A mérnökökre állandó nyomásként nehezedik az egyre rövidebb fejlesztési idő igénye. A tervezési és konfigurálási eljárás gyorsabbá tétele érdekében a Rockwell Automation kifejlesztette a Rockwell Software Studio 5000 integrált fejlesztői környezetet. A szoftver immár tervezőeszközök széles skáláját tartalmazza, előfejlesztett alkalmazástartalom cserélheti le a hagyományos kódot, valamint új szolgáltatásokkal növeli a biztonságot.

Címkék: hírek | rockwell automation | szoftver

Bővebben...

Új Dell Inspiron 15 és 17 5000 laptopok – Ahogy tetszik!

E-mailNyomtatásPDF

Decembertől már Magyarországon is elérhetők a Dell új laptop kollekciójának részét képező Inspiron 15 és 17 5000 laptopok. A számos színben, méretben és konfigurációban elérhető modellek az egész család számára lehetőséget kínálnak szórakozásra, alkotásra vagy akár munkára.

Címkék: dell | hírek | inspiron | laptop

Bővebben...

Lendülj formába az új évben a Sony EXTRA BASS™ sport fülhallgatóival

E-mailNyomtatásPDF

Megjelent a Sony kettő új, vezeték nélküli fejhallgatója, amelyekkel biztosan nem kell lemondanod kedvenc zenéidről a legkeményebb edzések közben sem. Mindegy, hogy teremben vagy a természetben mozogsz, az EXTRA BASS™ erőteljes, mély hangzása biztosan a legjobbat hozza ki belőled. A vezeték nélküli fejhallgatók teljesen leegyszerűsítik a használatot, így nem függsz a kábelektől, és a telefonodat is szabadabban használhatod. Válassz magadnak edzőpartnert a Sony új fejhallgatói közül, amelyek segítségével könnyen valóra válthatod újévi fogadalmaid.

Címkék: füllhallgató | hírek | sony

Bővebben...

8. oldal / 230