2017. Február 21., Kedd

Hírek / Újdonságok

Szolgáltatásokkal erősít a Vatera

E-mailNyomtatásPDF

Hazánkban is egyre többen keresnek rá interneten a különböző szolgáltatásokra, és maguk a szolgáltatók is ezt a hirdetési formát kedvelik a leginkább – többek között ez derült ki a Vatera csaknem 5000 fő részvételével készült kérdőíves felméréséből. Az online piactér az eredményekben is tükröződő felhasználói igények alapján az új, Szolgáltatás kategóriával bővítette kínálatát, így a vaterázók mostantól néhány kattintással találhatnak nyelvtanárt, villanyszerelőt, fodrászt vagy akár költöztetőt, akik a leendő ügyfelek számára egy rövid videóban is bemutatkozhatnak.

Címkék: hírek | szolgáltatás | vatera

Bővebben...

Játékokkal és új funkciókkal bővült a Telenor chatbotja

E-mailNyomtatásPDF

Az ünnepek alkalmából új funckiókkal, karácsonyi ajánlatok részleteivel és játékokkal, köztük egy karácsonyi nyereményjátékkal bővült a Telenor chatbotja, OlyBot, amely a Telenor Facebook-oldalának küldött Messenger-üzenetben érhető el.

A Telenor Magyarország az idei nyári olimpia alkalmából indította el első, kísérleti csevegőrobotját, amely a Facebook Messenger Bot platformját használja. Az OlyBot névre keresztelt chatrobot első, kísérleti bevetésén olimpiai hírekkel szolgált, később a berlini IFA szórakoztatóelektronikai kiállításról tudósított azoknak az érdeklődőknek, akik feliratkoztak üzeneteire a Telenor Facebook-oldalának küldött üzenetben.

Címkék: chatbot | hírek | telenor

Bővebben...

Gigabites WiFi-gyorsítás kisvállalati és otthoni irodáknak

E-mailNyomtatásPDF

Percek alatt a legújabb, nagy teljesítményű és megbízhatóságú WiFi technológiára válthat bármely kisvállalat vagy otthoni iroda a NETGEAR kétsávos, 802.11ac szabványú, vezeték nélküli hozzáférési pontjával, méghozzá nagyon jó áron.

Egy-két vezeték nélküli hozzáférési pontot telepítő otthoni irodáknak és kisvállalatoknak – például fogorvosi rendelőknek vagy butik hoteleknek – ad tökéletes hálózati megoldást a NETGEAR Dual Band 802.11ac Wireless Access Point (WAC104).
A nemrég bejelentett, önállóan telepíthető eszköz - az egyesült államokbeli debütálását követően - a NETGEAR hivatalos partnereinél, a webáruházakban és más viszonteladói csatornákon keresztül már világszerte elérhető.

Címkék: hírek | netgear | router | wifi

Bővebben...

Állandó veszélyben a vállalati adatok

E-mailNyomtatásPDF

A Magyarországon is jelen lévő német ThyssenKrupp cégről derült ki legutóbb, hogy kiberbűnözők áldozatává vált. A G Data szerint azonban nemcsak a nagy, hanem a kisebb cégek is célpontok lehetnek, főleg, ha értékes szabadalmakat birtokolnak.

Az autóiparban tevékenykedő ThyssenKrupp lett a kiberbűnözők legutóbbi ismert áldozata. A cég rendszereibe idén februárban férkőztek be a hekkerek. A vállalat biztonsági csapata relatív gyorsan, áprilisban már fel is fedezte a támadást. Közleményük szerint gyárépítéssel kapcsolatos adatok és adatrészletek szivárogtak ki a támadás következtében, melyet egy meg nem nevezett délkelet-ázsiai országból indítottak. A vállalat szakemberei azért vártak több időt a támadás nyilvánosságra hozatalával, hogy legyen idejük a rendszereiket kitakarítani, és egy állandó, 24/7 órás megfigyelő biztonsági csapatot felállítani.

Címkék: biztonság | g data | hacker | hírek

Bővebben...

1,2 Gbps feletti adatátviteli sebességet ért el mobilinterneten a Telenor

E-mailNyomtatásPDF

A Telenor és partnere, a ZTE szakemberei közösen tesztelték az eddigi leggyorsabb Hipernet adatátviteli sebességet a mobilszolgáltató székházának rádiós kísérleti helyiségében, Törökbálinton. Az újonnan tesztelt technológiát, amely a 4. és 5. generációs mobilinternet hálózatok közti átkötést jelentheti, többszörös sebesség és kapacitás mellett alacsonyabb válaszidő jellemzi.

Címkék: 4g+ hálózat | hipernet | hírek | telenor

Bővebben...

Mesterséges intelligenciát adnak a hazai HR-esek kezébe

E-mailNyomtatásPDF

Új funkciókkal bővítette a hazai HR-eseknek szánt megoldását az SAP. A felhőalapú szoftver a mesterséges intelligencia funkcionalitásnak köszönhetően már öntanuló módon dolgozik a HR-esek keze alá, de könnyebb lesz a mentorálás megszervezése, valamint a céges karrieroldal menedzselése is.

Az adminisztráció csökkentése a cél
A szoftvercég által intelligens szolgáltatásoknak nevezett képesség az adminisztrációcsökkentésben segíti a HR szakembereket. Egy-egy esemény, mint például előléptetés, fizetés nélküli szabadság, vagy külföldi kiküldetés megszervezése a cégméret növekedésével komoly adminisztrációs terhet jelent a vállalatok számára.  Ilyenkor ugyanis nem csak a HR különböző rendszereiben, hanem más vállalati rendszerekben (pl. IT, pénzügy) egyaránt meg kell tenni a szükséges változtatásokat, mely csupán egy érintett esetén több órányi munkát jelenthet. Egy több ezer fős vállalatnál az ehhez hasonló, mindennapi események kezelése jellemzően jelentős erőforrások felhasználásával zajlik, az érintett dolgozó szemszögéből nézve gyakran vontatottan. Ezt a manuális munkát csökkenti le az SAP új fejlesztése.

Címkék: hírek | mesterséges intelligencia | sap

Bővebben...

Új felsővezetőkkel vág neki a jövő évnek az átalakuló Xerox

E-mailNyomtatásPDF

Az idei esztendő kezdetén jelentette be a Xerox, hogy a céget szétválasztják két, nyilvánosan működő részvénytársaságra. Ezek egyike marad a Xerox, amely dokumentum technológiával, és dokumentum outsoucing üzleti megoldásokkal fog foglalkozni. Emellé pedig létrehoznak egy másik vállalatot Conduent néven, amelyhez az üzleti folyamatokat érintő szolgáltatások fognak tartozni. A szétválási folyamat lassan a végéhez ér, és a jövő év elején elkezdődik egy új korszak, új célokkal, amelyek elérése érdekében a Xerox ezekben a napokban több vezető munkatársat is kinevezett.

Címkék: hírek | xerox

Bővebben...

A magyarok ingyen akarják visszaküldeni az online vásárolt árucikkeket

E-mailNyomtatásPDF

Az egyik legnépszerűbb PayPal funkció, az eredetileg kísérleti projektnek indult Visszaküldési Garancia a fogyasztók körében annyira népszerűnek bizonyult, hogy mostantól Magyarországon és számos más országban is folyamatosan elérhető lesz. A Visszaküldési Garancia mindenki számára fontos lehet, aki az interneten tervezi beszerezni a karácsonyi ajándékokat.

Címkék: hírek | paypal | ünnep | vásárlás

Bővebben...

Az Év Applikációja Minőségi díjjal jutalmazták a Simple alkalmazást

E-mailNyomtatásPDF

Minőségi díjat kapott az Év Applikációja kategóriában az OTP Mobil Kft. által fejlesztett Simple mobilalkalmazás. Az Év Honlapja pályázat zsűrije értékelésében az applikáció praktikusságát, egyszerű használhatóságát emelte ki. A mobilalkalmazás sokoldalú digitális megoldást kínál a felhasználók számára: lehetőséget ad az azonnali, készpénzmentes fizetésre okostelefonon keresztül, és a hűségkártyák vagy kuponok számontartására.

Címkék: alkalmazás | applikáció | elismerés | hírek | simple

Bővebben...

A TOPTALQ lett az év honlapja

E-mailNyomtatásPDF

A kevesebb, mint egy éve indult egyedi hírgyűjtő oldal, a TOPTALQ nyerte meg ’Az Év Honlapja’ díjat média kategóriában a Magyar Marketing Szövetség versenyén, melyre idén 240 nevezés érkezett.

Bár még nincs egy éve, hogy a TOPTALQ (www.toptalq.hu) elindult, egyedi kialakításának és szellemiségének köszönhetően máris megnyerte az online marketingkommunikációs szakma rangos hazai elismerését. A Magyar Marketing Szövetség 15. alkalommal megrendezett versenyén a nyerteseket több száz pályázó közül választották ki, ahol az oldal online és offline média kategóriában ’Ha fontos, hogy többet láss!’ elnevezésű pályázatával indult és nyerte el ’Az Év honlapja díjat’.

Címkék: hírek | toptalq. honlap

Bővebben...

Dienes-Oehm Tivadar a Dell EMC Magyarország vezérigazgatója

E-mailNyomtatásPDF

A Dell EMC ma bejelentette, hogy Dienes-Oehm Tivadart nevezi ki a Dell EMC Magyarország vezérigazgatójává, amely pozícióját hivatalosan 2017. február 1-jétől tölti be. A két amerikai nagyvállalat, a Dell és az EMC szeptemberi egyesülésével a világ legnagyobb magánkézben lévő IT infrastruktúra szolgáltató cége jött létre. Az új vállalat célja, hogy kibővült szolgáltatásokkal és még fejlettebb képességekkel segítse a vállalatok, szervezetek digitális átalakulását.

Dienes-Oehm Tivadar vezérigazgatóként az óriásvállalat magyarországi üzleti stratégiájáért felel majd, amely egy széleskörű, új kompetenciákkal kiegészült szolgáltatás- és termékportfólió értékesítését jelenti a köz- és a magánszféra számára.

Címkék: dell | dell emc | dienes-oehm tivadar | hírek

Bővebben...

7. oldal / 230