Hírek / Újdonságok

Középiskolás diákok győztek le tapasztalt programozókat az NNG versenyén

E-mailNyomtatásPDF

Lezárult az NNG Kft. országos programozóversenye, a C++ Grand Prix-t nyerő csapat tagjai egyenként 300.000 forint értékű nyereménnyel térhettek haza. A megmérettetés döntőjébe idén először egy középiskolás csapat is bejutott, akik több, tapasztalattal rendelkező csapatot maguk mögé utasítva harmadik helyen végeztek. A hatodik alkalommal megrendezett versenyre idén több mint száz csapat adta be pályázatát.

Címkék: c++ verseny | hírek | nng | programozás

Bővebben...

Siker borítékolva

E-mailNyomtatásPDF

Az OKI bemutatja a Pro9 Borítéknyomtató Rendszert, amivel mind a kisebb gyorsnyomdák, mind a nagyobb nyomdaipari szaküzletek bővíthetik szolgáltatásaik körét és még több ügyfelet érhetnek el.

Kreatív borítéknyomtatás gyorsan és kifizetődően? Mostantól bárkinek elérhető! Az OKI Europe új Pro9 Borítéknyomtató Rendszere (Envelope Print System) a kisebb gyorsnyomdák és a nagyobb nyomdaipari szaküzletek számára egyaránt lehetővé teszi, hogy előnyükre fordítsák a direkt marketing aktuális trendjeit. A rendszer a borítéknyomtatás mellett új lehetőségek tárházát nyitja meg a nyomtatott meghívók és más magas minőséget megkövetelő, postai úton kézbesített termékek esetében is.

Címkék: hírek | nyomtató | oki

Bővebben...

A Kingston több, mint 18 millió Phison-vezérlővel ellátott SSD-t értékesített világszerte

E-mailNyomtatásPDF

A Kingston Digital Europe Co LLP – a Kingston Technology Company Inc., a világ vezető független memóriagyártójának leányvállalata – bejelentette, hogy eddig több mint 18 millió Phison-vezérlőt használó SSD-meghajtót adott el világszerte. A Kingston® és a Phison Electronics Corp. már több mint tíz éve szorosan együttműködik, kezdetben az USB-meghajtók, majd az SSD-k terén is.

Címkék: hírek | kingston | ssd

Bővebben...

Hét éve kapcsolja össze a Viber az embereket szabadon és biztonságosan

E-mailNyomtatásPDF

Hetedik születésnapját ünnepli a Viber, a világ egyik vezető üzenetküldő alkalmazása. A Rakuten Viber által fejlesztett alkalmazás elsődleges célja a szabad és biztonságos kapcsolatteremtés az emberek között – függetlenül attól, hogy kik ők és honnan jöttek. A vállalat ezen értékek mellett mindvégig kitartott, amely ügyfélkörének és árbevételének rohamos bővülését eredményezte, miközben a felhasználói adatokat nem használta saját előny szerzésére. Mindez kihívások elé állította versenytársait az üzenetküldő alkalmazások piacán.

Címkék: hírek | viber

Bővebben...

Létrejött a „Simple Univerzum”

E-mailNyomtatásPDF

Idén decembertől az OTP Mobil átjárást biztosít két terméke, a Simple alkalmazás és a SimplePay online fizetési platform között. A fejlesztés eredményeként az app közel 400 000 felhasználója könnyedén fizethet több ezer webshopban. A legújabb fejlesztéssel a vállalat célja egy olyan fizetési rendszer biztosítása a digitális térben értékesítő cégek számára, ami egyszerűbbé és biztonságosabbá teszi a fizetési folyamatot a vásárlók számára.

Címkék: alkalmazás | hírek | matrica | otp bank | otp mobil | simple

Bővebben...

IDC: a mesterséges intelligencia lesz a következő technológiai forradalom középpontjában

E-mailNyomtatásPDF

A mesterséges intelligencia (AI) a technológiai forradalom küszöbén áll, az AI elterjedése pedig alapvetően változtatja meg a társadalmunkat – áll az IDC piackutató intézet legfrissebb előrejelzésében. A Huawei által támogatott jelentés szerint az AI algoritmusokat rövidesen az élet szinte minden területén alkalmazzák majd – a vásárlástól az önvezető autókon és a robotikán át az egészségügyi diagnosztikáig –, a mesterséges intelligencia szerepe pedig olyan alapvető lesz, mint a gőzgépé az ipari forradalomban. Az AI terjedésében kulcsszerepet játszó okostelefonok mindenki kezébe elviszik a technológiát, minthogy 2021-re a világ lakosságának 60 százaléka használ majd okostelefont.

Címkék: hírek | huawei | mesterséges intelligencia

Bővebben...

Magyarországon is elérhetők a Huawei kibervédelmi szolgáltatásai

E-mailNyomtatásPDF

A Huawei Technologies közvetlenül Magyarországról is elérhetővé tette több, a kiberbiztonságot növelő támogatását, illetve védelmi szolgáltatását, amelyek menedzsment és technológiai szinten is segítik a kormányzati, a távközlési és a vállalati szektor intézményeit – jelentette be a vállalat keddi kiberbiztonsági sajtóbeszélgetésén. A hálózatbiztonságot tesztelő szolgáltatás (NSHS) a legújabb kiber- és információs fenyegetéseket is figyelembe véve teszteli a távközlési rendszerek biztonsági megfelelőségét, míg a vállalat kiberbiztonsági intelligencia rendszere (CIS) a Big Data-t és a gépi tanulást (machine learning) is felhasználva nyújt védelmet az összetettebb, APT-jellegű támadások ellen. Magyarországon a lakosság 80 százalékának internetezése és telefonálása zajlik valamilyen Huawei eszközön.

Címkék: biztonság | hírek | huawei | kibervédelem

Bővebben...

Új Rockwell Automation AI modul az ipari műveletek modellezéséhez, monitoringjához és optimalizálásához

E-mailNyomtatásPDF

Az új mesterséges intelligencia megtanulja az egyes alkalmazásokat, figyelmezteti az operátorokat az esetleges meghibásodásokra és megoldást kínál.

Ipari folyamatok során a diagnosztikai célú analitikák megalkotása mindig is olyan szakértő adatkutatók munkáját igényelte, akik mélységében ismerték az analitika alanyaként szolgáló egyes alkalmazásokat. Ezek a szakértők heteket, hónapokat vagy akár éveket töltöttek a rendszer megismerésével és modellezésével. Ezt a szakértelmet hordozza magában az új Project Sherlock mesterséges intelligencia (AI) modul, amelyet a közelmúltban mutatott be a Rockwell Automation, a vállalat houstoni Automation Fair szakvásárán.

Címkék: hírek | jövő | készülék | rockwell

Bővebben...

Ez az 5 HR trend fogja meghatározni a munkaerőpiac és -menedzsment világát 2018-ban

E-mailNyomtatásPDF

A munkavállalók és munkáltatók közötti kapcsolat sok tekintetben feszültté vált. Az Oracle HR stratégiai igazgatója, Andy Campbell szerint 2017 végén azt látjuk, hogy a munkavállalók alapvetően vágynak a munkahelyi kötődésre és az érzetre, hogy a munkájuk valamilyen célt szolgál. Ám ezt sok vállalat továbbra sem tudja megvalósítani számukra. A munkáltatók sokkal inkább hagyatkoznak arra a képzetre, hogy a vállalat neve kellő vonzerővel bír a munkaerőpiacon és hajlamosak megragadni a régi munkáltatói módszereknél, amelyek utolsó rangon kezelik a munkavállalókat.

Címkék: hírek | munka | oracle

Bővebben...

Egyre több autópálya matricát vásárolunk alkalmazáson és interneten keresztül

E-mailNyomtatásPDF

Folyamatosan növekszik a Simple applikáción és az online felületen vásárolt autópálya matricák száma, az OTP Mobil szerint a tavalyi tranzakciószám a háromszorosára is növekedhet idén. A legtöbben heti matricát vásároltak, a legnépszerűbb időszakok az év eleje valamint a nyári iskolai szünet hónapjai. Van néhány fontos változás, amire érdemes odafigyelni: a 2018-as matricák elővásárlása már december elsején elindult, illetve lesznek új fizetős szakaszok is, így érdemes már ezekkel is számolni a 2018-as utazások tervezésénél.

Címkék: alkalmazás | hírek | matrica | otp bank | otp mobil | simple

Bővebben...

Ajándék 1GB Hipernetet hoz a telenorosoknak advent első vasárnapja

E-mailNyomtatásPDF

A Telenor ügyfeleinek szóló adventi naptár ma, december 3-án közel 3 millió ügyfél számára ajándék 1 GB belföldi adatforgalmat rejt. Korlátlan adatcsomaggal rendelkezők más, szintén hasznos meglepetésre számíthatnak.

December 1-től a Telenor 24 napon át 24 meglepetéssel készül ügyfeleinek, megköszönve hűségüket és bizalmukat. Advent első vasárnapján, december 3-án 1 GB extra belföldi mobiladat jár minden olyan ügyfélnek, aki a www.advent.telenor.hu oldalon vagy a MyTelenor alkalmazásban elérhető adventi naptárban érvényesíti az éjfélig elérhető ajándékot. Az ajándék 1GB a következő harminc napban használható fel, így a megnövelt adatkeret biztonságot adhat az ünnepi készülődés során okostelefonjukat intenzíven használók számára is.

Címkék: adventi naptár | hipernet | hírek | telenor

Bővebben...

7. oldal / 263