Hírek / Újdonságok

Bemutatkozott a Windows 8

E-mailNyomtatásPDF

Microsoft

A Microsoft bemutatta a Windows 8-at, mely első ránézésre úgy tűnik, a megszokott felület teljes újraszervezése, mely leginkább a Windows Phone 7-re hasonlít. Tervezése során az elsődleges szempont a mind érintőképernyőről, mind “klasszikus” perifériákról történő tökéletes kezelhetőség volt.

Címkék: hírek | microsoft | video | windows 8

Bővebben...

Eric Schmidt beismerő vallomása

E-mailNyomtatásPDF

Eric Schmidt

Ritka az olyan eset, amikor egy vezető beosztású személy elismeri, ha hibázott. A Google vezéer, Eric Schmidt azonban kiállt, és elismerte, hogy “bár tudtam, hogy tennem kell valamit, de elbuktam” - azonban itt nem állt meg, hanem a hazánkban is elhíresült “elbaltáztuk” kifejezéssel illette a szociális háló létrehozására tett kísérleteiket.

Címkék: google | hírek

Bővebben...

Jelenleg csak notebookokra fejlesztik a Chrome OS-t

E-mailNyomtatásPDF

Chromebook

Sundar Pichai, a Google munkatársa Computex-en tett nyilatkozatában kifejtette, hogy a cég jelenleg csak notebook-okra szándékozik kiadni a Chrome OS-t. Ennek ugyan ellent mondani látszik az áprilisban napvilágot látott Seaboard tablet, mellyel az operációs rendszer érintőképernyőkön való használhatóságát vizsgálták.

Címkék: chrome os | google | hírek

Bővebben...

Itt a 3.0-ás linux kernel

E-mailNyomtatásPDF

Tux

Közel 20 év telt el azóta, hogy Linus Torvalds előállt a Linux-szal, eme jeles alkalomból pedig kiadta a 3.0-s kernelt, mely jelenleg a 3.0.0-rc1 nvre hallgat. Az új mérföldkövet 15 évvel a 2.0 bemutatása után érte el, és immár támogatja a Microsoft Kinect-et - ami nyilván számos fejlesztő és hacker fantáziáját megmozgatja majd, és érkeznek a jobbnál jobb tweak-ek.

Címkék: hírek | kernel | linux | microsoft kinect

Bővebben...

A nőket nem érdekli a védekezés

E-mailNyomtatásPDF

Az ESET megbízásából elkészített friss kutatásból az derül ki, hogy magyar internetezők jelentős része azt sem tudja, milyen vírusirtó van a számítógépre telepítve. Az internetes kártevők elleni védekezés a hölgyeket foglalkoztatja a legkevésbé. A heti rendszerességgel internetező felnőttek több mint fele gondosan frissíti, és az értesítéseknek megfelelően karbantartja a számítógépére telepített vírusirtó szoftvert. Megközelítőleg harmaduk azonban ugyan tisztában van a szoftver nevével, de nem foglalkozik a frissítésekkel, 16 százalékuk pedig a számítógépe biztonságáért felelős program nevét sem tudja. 

Címkék: eset | hírek

Bővebben...

588. oldal / 668