Hírek / Újdonságok

25 éves lett a Windows

E-mailNyomtatásPDF

Windows

November 20-án ünnepelte 25. születésnapját a Microsoft Windows. 1985-ben, a Mac OS akkoriban még újdonságnak számító grafikus kezelőfelületét volt hivatott legyűrni az új operációs rendszer, a Microsoft Windows 1.0. Az Apple felhasználók persze azonnal támadták az újonnan megjelent DOS-alapú operációs rendszert, nézeteik szerint ez a Mac OS másolata, ezzel elindítva a mai napig tartó kegyetlen háborút a Mac és a Windows között.

Címkék: hírek | microsoft | windows

Bővebben...

A Kinect legaranyosabbja

E-mailNyomtatásPDF

Kinect Animals

Noha az Xbox360 és a Kinect nem kimondottan a kislányok piacára készült, mégsem hagynak egyetlen lehetséges értékesítési felületet sem lefedetlenül a készítők. A Kinect Adventures és a Kinect Sports valamint a bowlingozós, rohangálós játékok amúgy is inkább az fiúgyermekeket vonzzák, most viszont a csajok is találnak maguknak valami aranyosat. Nevezetesen ez a Kinect Animals, mely ezév novemberétől 9900 Ft-os áron már nálunk is elérhető.

Címkék: animals | hírek | kinect

Bővebben...

Tovább folytatódik a cyber-huzavona

E-mailNyomtatásPDF

Google vs. FacebookElőször a Google tiltotta le a Facebook számára a Contacts API használatát, majd miután ezt megkerülték, ismét engedélyezték a hozzáférést. Az egész abból indult ki, hogy a Facebook a Google sokszori kérésére sem tette lehetővé, hogy a felhasználók importálhassák ismerőseik e-mail címeit Google Acoount-jukba. Természetesen erre is van megoldás, mint később kiderült.

Címkék: facebook | google | hírek

Bővebben...

Komoly biztonsági hiba a Google Apps Script API-ban

E-mailNyomtatásPDF

GoogleHatalmas biztonsági hibára bukkant a http://guntada.blogspot.com (már nem működik az oldal) üzemeltetője: amennyiben úgy látogattuk meg az oldalát, hogy előtte bejelentkeztünk Google-fiókunkba, egy pillanat alatt képes kinyerni minden adatunkat. Sőt, erről e-mailben is értesít minket azonnal. Miután felvette a kapcsolatot a Google-lal, a hibát természetesen elhárították, valamint az oldalt is leállították.

Címkék: google | hírek

Bővebben...

eBook-ot karácsonyra

E-mailNyomtatásPDF

KindleAz Amazon legújabb húzásának köszönhetően bárkinek ajándékozhatunk egyet a 725.000 Kindle ebook-ból, még akkor is, ha az illető nem rendelkezik Kindle-lel. Az ismerős e-mail címét megadva egyszerűen elküldhetjük a kiválasztott könyvet, ám annak elolvasásához az illetőnek rendelkeznie kell iPhone-nal, iPod-dal, Blackberry-vel, vagy Android készülékkel, valamint a Kindle alkalmazással.

Címkék: hírek | kindle

586. oldal / 625