Hírek / Újdonságok

Szuper gyors analóg-HD konvertálás!

E-mailNyomtatásPDF

NEC

Japán legnagyobb üzleti napilapja, a Nikkei a napokban beszámolt a NEC technológiai újításáról, ami lehetővé teszi, az alacsony felbontású, analóg videók HD-ra való konvertálását. Ez még nem is lenne nagy dolog, de a meglévő technológiákkal az 1 órás filmnél egy hónapba került az átkódolás, de az újítással 17-szer gyorsabban sikerül ez. ( pl.:egy 1 órás film csak 10 órás kódolásba kerül.) 

Címkék: hírek | nec

Bővebben...

Barátok közt - A cyber-szappanopera

E-mailNyomtatásPDF

Google vs. FacebookMiután a Google letiltotta a Facebook számára Contacts API-jának használatát, a szociális oldal nem adta fel. Bár a kereső óriás nem tiltotta meg felhasználóinak, hogy külső alkalmazásokon keresztül letöltsék kapcsolataik adatait, majd azokat szabadon felhasználva megkeressék ismerőseiket a szociális oldalon, az automatizálás lehetősége megszűnt. Eddig.

Címkék: facebook | google | hírek

Bővebben...

Már Gmail-ünket is Android-dá változtathatjuk

E-mailNyomtatásPDF

GMail Android logo

Jó hír a Google, valamint az Android fanatikusok számára, hogy a Gmail webes felületéhez már Android téma is elérhető. A Beállításokon keresztül elérhető sablon, hasonlóan a logóhoz, a zöld szín több árnyalatában pompázik. A háttérben egy nyomtatott áramkör kapott helyet, valamint a borítékot egy kis Android figura öleli át. Az oldal alján számos figurát láthatunk, miközben különböző tevékenységeket folytatnak.

Címkék: android | gmail | google | hírek

Bővebben...

Google-lal ingyen internetezhetnek az utasok

E-mailNyomtatásPDF

Google

A napokban a Google Chrome böngésző fejlesztő csapata szerződést kötött az Amerikai AirTran, Delta és Virgin America légitársaságokkal, hogy az utasok használhassák az ingyenes "Gogo Inflight Internet" szolgáltatást, ami lehetővé teszi a légi utazás közbeni internet használatot. Ez - hála a Google-nek -, 2010 November 20 és 2011 Január 2-ig térítésmentes, több mint 700 repülő járaton, és várhatóan 15 millió utasnak. 

Címkék: gogo inflight internet | google | hírek

Bővebben...

Google megváltoztatta kapcsolatát Facebook-kal erre: bonyolult

E-mailNyomtatásPDF

Google vs. FacebookNem lesz lehetőség a továbbiakban közvetlenül Google fiókunkból importálni ismerőseinket a Facebook rendszerébe, még külön felhasználói kérésre sem. A döntés oka, hogy a közösségi portál továbbra sem engedte a keresőóriásnak, hogy felhasználói  hasonló módon átfésülhessék ismerőseik adatait.

Címkék: facebook | google | hírek

Bővebben...

584. oldal / 620