2018. Augusztus 18., Szombat

Hírek / Újdonságok

Nyaralásbiztos navigáció a Mio-tól

E-mailNyomtatásPDF

Nincs nyaralás GPS nélkül! Megérkezett a Mio legújabb autós navigációja, a Mio Spirit 7700 LM élettartamra szóló ingyenes TomTom térképfrissítéssel, 12,7 cm átmérőjű érintőképernyővel. Megmutatja a legjobb útvonalakat, figyelmeztet, ha túl gyorsan megyünk és segít parkolóhelyet találni, amikor célba érünk.

Stresszmentes autózás ingyenes TomTom térképfrissítéssel
Az élettartamra szóló térképfrissítésekkel az úthálózat változásai vagy az útlezárások nem jelentenek többé problémát. A Mio Spirit 7700 LM számítógéphez egyszerűen csatlakoztatható, így - a MioMore Desktop alkalmazás segítségével - folyamatosan értesülhetünk az újonnan megjelent frissítésekről.

Címkék: gps | hírek | mio | navigáció | spirit 7700

Bővebben...

A Cisco új fejlesztői képességekkel bővíti szándék alapú hálózati platformját

E-mailNyomtatásPDF

A bejelentés része a Cisco azon törekvésének,  hogy nyitott és programozható platformot hozzon létre, amely a hálózatok egészét átfogja, a campustól az adatközpontokig, a fiókirodáktól a peremhálózatokig. A Cisco 500 000 fejlesztő, 60 000 partner és 3 millió hálózati mérnök számára teszi lehetővé, hogy fejlesztéseiket erre a nyitott hálózati platformra alapozzák.

Címkék: cisco | hálózati platform | hírek

Bővebben...

A leggyakrabban felmerülő kérdések a roamingról

E-mailNyomtatásPDF

Roaming vagy nemzetközi hívás? Hogyan kell aktiválni a roamingot? Miért lett magas a számlám, ha csak az EU-ban neteztem? A nyaralási időszak közeledtével a Telenor összegyűjtötte a leggyakoribb, ügyfeleitől érkezett kérdéseket és a legfontosabb tudnivalókat a külföldön való telefonálásról és mobilinternetezésről.

Címkék: hírek | roaming | telenor

Bővebben...

Az Oracle elérhetővé teszi az internet globális állapotát követő térképet

E-mailNyomtatásPDF

Az Oracle bejelentette az Internet Intelligence Map elérhetőségét, amelynek segítségével a felhasználók egyszerű, grafikus módon követhetik a világháló állapotát és betekintést nyerhetnek olyan események hatásába, mint a természeti katasztrófák vagy az államilag elrendelt beavatkozások.

A térkép része az Oracle Internet Intelligence nevű kezdeményezésnek, amely áttekintést és elemzést nyújt a globális internetes infrastruktúra állapotáról. Az ingyenes internetes térkép elérhető a https://internetintel.oracle.com címen.

Címkék: hírek | internet | oracle

Bővebben...

Június 15-e a digitális zaklatás elleni küzdelem világnapja – tesztelje tudását!

E-mailNyomtatásPDF

A Telenor több éve rendszeresen tart a digitális zaklatás kezelését is magában foglaló biztonságos internet előadásokat gyerekeknek; programjaival máig összesen több mint 30 000 gyereket ért el. A digitális zaklatás elleni küzdelem világnapjára bárki számára elérhető tudásfelmérő kvízzel készült, valamint saját gondozású online kiadványát, a „Hogyan beszélj a gyerekeddel az Internetről?"-t ajánlja a felnőtteknek.

Címkék: hírek | telenor | világnap

Bővebben...

Foci vb-közvetítéssel és az RTL Most!-tal indul a nyár a Telenor MyTV-n

E-mailNyomtatásPDF

Amellett, hogy a Telenor MyTV-n bárki regisztráció nélkül, díjmentesen követheti a június 14-én induló futball-világbajnokság élő közvetítéseit, a Telenor online tévészolgáltatásában már az élő tévézés mellett az RTL Most! online műsortára is elérhető.

Június 14-én 17 órakor az Oroszország – Szaúd-Arábia mérkőzéssel kezdődik és július 15-én zárul a 2018-as FIFA labdarúgó-világbajnokság. A meccsek kora délutántól késő estig zajlanak, ezért sokaknak hasznos lehet, hogy azokat a Telenor MyTV-vel mobilról is bárhonnan követhetik. Mindezt regisztráció és havidíj fizetése nélkül, mivel a közvetítéseket szolgáltató M4 Sport tévécsatorna műsora a díjmentes MyTV Start csomag részét képezi.

Címkék: hírek | telenor | telenor mytv

Bővebben...

Milliárdokon ülünk - A Vatera és az eNET felmérése a magyar otthonokban fellelhető értékekről

E-mailNyomtatásPDF

Közel százezret kereshetne egy átlag magyar a felesleges tárgyainak eladásával, ez közel 3 millió embert érint. Ennyien vannak ugyanis azok, akik az otthonukban felhalmozott tárgyakat nem szokták eladni, inkább elajándékozzák vagy kidobják, esetleg őrizgetik – többek között ez is kiderül az eNET és a Vatera közös kutatásából, amelyben a magyar netezők otthonában fellelhető kincseket vizsgálták. Haszontalanná vált holmija szinte minden felnőtt magyar internetezőnek van, azonban csak 44 százalékuk szokta ezeket értékesíteni. A használt tárgyak eladásának első számú színhelyévé az internet (93%) vált, az offline értékesítési csatornák iránt egyre kisebb az érdeklődés, bár a válaszadók harmadának (36%) az ismeretségi körében még gazdára talál egy-egy fölösleges holmi.

Címkék: enet | felmérés | hírek | kutatás | vatera

Bővebben...

Ipar 4.0 – A külső kapcsolatokra még kevéssé terjednek ki a gyártó cégek új projektjei

E-mailNyomtatásPDF

Az Oracle legújabb kutatása szerint a gyártócégek még nem használják az Ipar 4.0 működési elveit az ügyfelek, beszállítók vagy forgalmazók eléréséhez, inkább a belső folyamatokra koncentrálnak.

Európai és ázsiai iparvállalatok 700 üzleti vezetőjének bevonásával készült kutatás szerint a gyártóknak csak egyharmada használt még Ipar 4.0 technológiát az adatállományok kinyerésére az értékláncból, és csupán 40 százalékuknak van nyílt adatforgalma a beszállítókkal és forgalmazókkal. A megkérdezett vállalatok kevesebb mint felénél állnak rendelkezésre integrált ügyféladatok a döntési folyamatok támogatásához, és csupán 45 százalékuknál vannak integrált beszállítói és forgalmazói adatok.

Címkék: hírek | kutatás | oracle

Bővebben...

Trükkös csalók ellen segít védekezni a Telenor

E-mailNyomtatásPDF

Hol a kártyás adategyeztetésre hivatkoznak, hol az önkiszolgáló ügyfélszolgálat belépési adatait próbálják megszerezni, más esetekben pedig saját feltöltőkártyás előfizetésük feltöltésére kérik potenciális áldozataikat, vagy egyszerűen csak visszahívatják magukat egy távoli országban: széles a trükkös csalók eszköztára. A Telenor összegyűjtötte a magyar mobilhasználókat érintő leggyakoribb csalástípusokat, és az ellenük való védekezési lehetőségeket.

Címkék: biztonság | hírek | telenor | védelem

Bővebben...

VPNFilter router feltörés: mit tegyünk, és hogyan végezzük el biztonságosan a javasolt lépéseket?

E-mailNyomtatásPDF

Indítsa újra a routerét! Az FBI ezt javasolja a feltehetően orosz hackerek által terjesztett VPNFilter nevű vírus megfékezéséhez. Vajon érdemes megfogadni a tanácsot, és ha igen, akkor hogyan tegyük meg ezt biztonságosan? Az ESET szakemberei összegyűjtötték a legfontosabb tennivalókat a kisvállalkozások és az otthoni felhasználók körében alkalmazott routerek kapcsán.

Címkék: biztonság | eset | hírek | router

Bővebben...

Újabb mechanikus kapcsolót mutatott be a Logitech

E-mailNyomtatásPDF

A Logitech saját márkája a Logitech G a mai napon jelentette be G512 Mechanikus Gaming billentyűzetét, illetve egy új, mechanikus kapcsolót a GX Blue-t.

A G512 a G413 és G513 utódja, háromféle (taktilis, lineáris, GX Blue) billentyűzetvariációval is választható. A taktilis különlegessége, hogy erőteljes, érezhető visszajelzést ad lenyomáskor, a lineáris ugyanakkor sima leütést kínál. Az új GX Blue pedig hallható kattanást produkál, ez utóbbi hamarosan a G513-on is elérhetővé válik választható opció formájában.

Címkék: gamer billentyűzet | hírek | logitech

Bővebben...

További cikkeink...

5. oldal / 279