2019. Február 16., Szombat

Hírek / Újdonságok

Chrome, Safari, Office - komoly hibákkal rendelkező programok?

E-mailNyomtatásPDF

Swordfish

A tegnapi lista szerint, melyet a Bit9 adott ki, a legtöbb biztonsági rést tartalmazó program a Chrome lett, megelőzve a Safarit, a Microsoft Office-t, Adobe Readert és az Acrobatot, no meg a Firefox-ot. A Google böngészője 76 jelentett biztonsági hibát tartalmzott, melyek a végfelhasználók adatbiztonságát veszélyeztették. A Safari 60, az Office 57, az Acrobat Reader 54, míg a Firefox 51 hibával "büszkélkedhet" a Bit9 "Dirty Dozen" listája szerint.

Címkék: apple | biztonság | böngésző | google | hírek | mozilla

Bővebben...

Másfél hét, egymillió eladott Kinect

E-mailNyomtatásPDF

Kinect

A bemutatása óta 10 nap telt el, ennyi idő alatt kelt el egymillió darab a Microsoft új mozgásérzékelős vezérlőjéből Xbox360-hoz. Ez a szám felülmúlta a még a Microsoft várakozásait is. A redmondiak szerint, ha ilyen ütemben halad az értékesítés, akkor az ünnepekig remélt ötmillió helyett jócskán több példány találhat gazdára. A Microsoft nem árulta el, hogy ebből az egymillióból mennyi az önállóan értékesített és mennyi a konzollal egybecsomagolva eladott (új konzol vásárlása esetén, kedvezményes áron adják mellé a Kinect-et).

Címkék: hírek | kinect | xbox

Bővebben...

Átrendeződik a hazai vírusirtó piac?

E-mailNyomtatásPDF

Avira

A német Avira GmbH partneri megállapodást kötött a biztonsági megoldások terén már komoly tapasztalattal rendelkező SafeSoft Kft.-vel a cég antivírus termékcsaládjának kizárólagos magyarországi disztribúciójára. A 120 milliós felhasználói táborral rendelkező Avira – rendkívül alacsony erőforrásigényének és kiemelkedő heurisztikus képességének köszönhetően – átrajzolhatja a hazai antivírus megoldások piacát.

Címkék: avira | hírek

Bővebben...

Adakozzunk a Wikipédiának

E-mailNyomtatásPDF

Adakozásra kér fel minket Jimmy Wales a Wikipédia alapítója. Ugyanis, ha nem gyűlik össze 16 millió dollár, az internetes enciklopédia fizetőssé válik. Támogatásunk egyik felével hozzájárulhatunk a szerverek fenntartásához és kifejezetten a magyar Wikipédia ismertségét, minőségét, társadalmi beágyazottságát támogató tevékenységeket tehetünk lehetővé a másik felét Wikimedia Foundation globális tevékenységének támogatására fordítják. 

Címkék: hírek | jimmy wales | wikimedia | wikipedia

Bővebben...

Veszik mint a cukrot

E-mailNyomtatásPDF

Még csak alig 10 napja jelent meg az amerikai piacon a Microsoft új kiegészítője az Xbox360Kinect, azonban már is 1 millió példány kelt el. Bill Gates-ék tervei alapján idén 50 millió Kinectet szeretnének eladni, de ha minden a terv szerint halad akár a karácsonyi vásárlási láz után ezt a számot is túlszárnyalhatják.

Címkék: hírek | kinect | microsoft | xbox360

Bővebben...

A Google Earth újdonsága

E-mailNyomtatásPDF

Google Earth

A Google Earth-től megszokhattuk, hogy érdekes képet mutat világunkról, szebbnél-szebb tájakon nézhetünk szét fotelünkből. Újdonság, hogy most már akár tökéletesen a helyszínen érezhetjük magunkat a 360 fokos panorámaképeknek köszönhetően. A Google Earth-ben eddig is volt egy úgynevezett Photo Layer, ami a helyszínen készült 2D-s képekkel szolgált (a fotók a Panoramiótól származtak). 

Címkék: google earth | hírek

Bővebben...

Az internetet is elérte az árvíz

E-mailNyomtatásPDF

A Brüsszelben napok óta tartó esőzések, komoly károkat okoztak az országnak, az árvizek pedig már az internetre is kihatással vannak. Jelentős károk keletkeztek a távközlési hálózatokban is, így az internet elérés is akadozik. 

Címkék: árvíz | domain | hírek | internet

Bővebben...

Feltámadt a LimeWire

E-mailNyomtatásPDF

Nagyjából egy hónappal ezelőtt a RIAA kérését teljesítendő az amerikai szövetségi bíróság betiltotta a Gnutella-alapú fájlmegosztó kliens, a LimeWire működését. Most, nem egészen harminc nap elteltével, a LimeWire visszatért és jobb, mint valaha. A titkos fejlesztő csapat, mely új életet lehelt a nagyban népszerű kliensbe, nem csak a feltámasztásról gondoskodott, de néhány újítással fel is javította a LimeWire-t. 

Címkék: hírek | limewire

Bővebben...

Megérkeztek az Angry Birds plüssök!

E-mailNyomtatásPDF

Angry Birds Plush

A nagy népszerűségnek örvendő Angry Birds című mobil-játék malac- és madárfiguráiból készült plüssöket immár megrendelhetjük a http://shop.angrybirds.com oldalon, mindössze 15 dollárért. A játék eredetileg iPhone és iPod Touch platformra lett fejlesztve és egy csapásra megkedvelték a felhasználók. Ezt bizonyítja a mai napig eladott 6,5 millió eladott példány. 

Címkék: angry nirds | hírek

Bővebben...

Megérkezett az új uTorrent, extrákkal felszerelve

E-mailNyomtatásPDF

uTorrent

A napokban látott napvilágot az uTorrent 2.2-es verziója. A megjelenéssel együtt a független kiadókkal kötött megállapodást is igyekeznek népszerűsíteni, így a 65 millió felhasználó ingyen töltheti le a Four Eyed Monsters című filmet. Az elmúlt hónapokban a cég két kísérleti klienst adott ki (Falcon, Griffin), melyekben a különböző újításokat tesztelhették a felhasználók.

Címkék: hírek | utorrent

Bővebben...

A Facebook megvette az FB.com domaint

E-mailNyomtatásPDF

FacebookAz első hírek szerint, hasonlóan a Yahoo-hoz, cégen belül fogják használni az fb.com domaint a Facebook-nál. A cél, hogy könnyen elkülöníthetőek legyenek az alkalmazottak a felhasználóktól.

A New York Times szerint a domain-t a felhasználóknak történő e-mail címek kiosztására is felhasználják majd.

Címkék: facebook | hírek

276. oldal / 293