Hírek / Újdonságok

Feltámadt a LimeWire

E-mailNyomtatásPDF

Nagyjából egy hónappal ezelőtt a RIAA kérését teljesítendő az amerikai szövetségi bíróság betiltotta a Gnutella-alapú fájlmegosztó kliens, a LimeWire működését. Most, nem egészen harminc nap elteltével, a LimeWire visszatért és jobb, mint valaha. A titkos fejlesztő csapat, mely új életet lehelt a nagyban népszerű kliensbe, nem csak a feltámasztásról gondoskodott, de néhány újítással fel is javította a LimeWire-t. 

Címkék: hírek | limewire

Bővebben...

Megérkeztek az Angry Birds plüssök!

E-mailNyomtatásPDF

Angry Birds Plush

A nagy népszerűségnek örvendő Angry Birds című mobil-játék malac- és madárfiguráiból készült plüssöket immár megrendelhetjük a http://shop.angrybirds.com oldalon, mindössze 15 dollárért. A játék eredetileg iPhone és iPod Touch platformra lett fejlesztve és egy csapásra megkedvelték a felhasználók. Ezt bizonyítja a mai napig eladott 6,5 millió eladott példány. 

Címkék: angry nirds | hírek

Bővebben...

Megérkezett az új uTorrent, extrákkal felszerelve

E-mailNyomtatásPDF

uTorrent

A napokban látott napvilágot az uTorrent 2.2-es verziója. A megjelenéssel együtt a független kiadókkal kötött megállapodást is igyekeznek népszerűsíteni, így a 65 millió felhasználó ingyen töltheti le a Four Eyed Monsters című filmet. Az elmúlt hónapokban a cég két kísérleti klienst adott ki (Falcon, Griffin), melyekben a különböző újításokat tesztelhették a felhasználók.

Címkék: hírek | utorrent

Bővebben...

A Facebook megvette az FB.com domaint

E-mailNyomtatásPDF

FacebookAz első hírek szerint, hasonlóan a Yahoo-hoz, cégen belül fogják használni az fb.com domaint a Facebook-nál. A cél, hogy könnyen elkülöníthetőek legyenek az alkalmazottak a felhasználóktól.

A New York Times szerint a domain-t a felhasználóknak történő e-mail címek kiosztására is felhasználják majd.

Címkék: facebook | hírek

Lehetséges GMail-be importálni ismerőseink e-mail címeit

E-mailNyomtatásPDF

Google vs. FacebookA Google először letiltotta a Facebook számára a Contacts API elérését, majd miután ezt megkerülték a szociális oldalnál, újra engedélyezték a hozzáférést, igaz, kicsit zsörtölődve. A szappanoperába illő "konfliktus" azonban itt nem ér véget: közvetett módon ugyan, de importálhatjuk Facebook-os ismerőseink e-mail címeit GMail fiókunkba, mindössze pár kattintással.

Címkék: facebook | google | hírek | yahoo

Bővebben...

A jövő kijelzői, a Samsungtól!

E-mailNyomtatásPDF

Samsung Transparent Amoled

Nem csak a szemüveg nélküli 3D-s tévével kápráztatta el vendégeit a Samsung, de bemutatóján, forradalmi prototípusok és koncepciók is helyet kaptak. Egyik a 7"-os AMOLED kijelző, ami páratlan élességével,  1024*600 felbontásával, 16 millió különböző szín megjelenítésével valószínűleg egy Samsung Tabletben fog helyet kapni. 

Címkék: amoled | hírek | samsung

Bővebben...

Szuper gyors analóg-HD konvertálás!

E-mailNyomtatásPDF

NEC

Japán legnagyobb üzleti napilapja, a Nikkei a napokban beszámolt a NEC technológiai újításáról, ami lehetővé teszi, az alacsony felbontású, analóg videók HD-ra való konvertálását. Ez még nem is lenne nagy dolog, de a meglévő technológiákkal az 1 órás filmnél egy hónapba került az átkódolás, de az újítással 17-szer gyorsabban sikerül ez. ( pl.:egy 1 órás film csak 10 órás kódolásba kerül.) 

Címkék: hírek | nec

Bővebben...

Barátok közt - A cyber-szappanopera

E-mailNyomtatásPDF

Google vs. FacebookMiután a Google letiltotta a Facebook számára Contacts API-jának használatát, a szociális oldal nem adta fel. Bár a kereső óriás nem tiltotta meg felhasználóinak, hogy külső alkalmazásokon keresztül letöltsék kapcsolataik adatait, majd azokat szabadon felhasználva megkeressék ismerőseiket a szociális oldalon, az automatizálás lehetősége megszűnt. Eddig.

Címkék: facebook | google | hírek

Bővebben...

Már Gmail-ünket is Android-dá változtathatjuk

E-mailNyomtatásPDF

GMail Android logo

Jó hír a Google, valamint az Android fanatikusok számára, hogy a Gmail webes felületéhez már Android téma is elérhető. A Beállításokon keresztül elérhető sablon, hasonlóan a logóhoz, a zöld szín több árnyalatában pompázik. A háttérben egy nyomtatott áramkör kapott helyet, valamint a borítékot egy kis Android figura öleli át. Az oldal alján számos figurát láthatunk, miközben különböző tevékenységeket folytatnak.

Címkék: android | gmail | google | hírek

Bővebben...

Google-lal ingyen internetezhetnek az utasok

E-mailNyomtatásPDF

Google

A napokban a Google Chrome böngésző fejlesztő csapata szerződést kötött az Amerikai AirTran, Delta és Virgin America légitársaságokkal, hogy az utasok használhassák az ingyenes "Gogo Inflight Internet" szolgáltatást, ami lehetővé teszi a légi utazás közbeni internet használatot. Ez - hála a Google-nek -, 2010 November 20 és 2011 Január 2-ig térítésmentes, több mint 700 repülő járaton, és várhatóan 15 millió utasnak. 

Címkék: gogo inflight internet | google | hírek

Bővebben...

Google megváltoztatta kapcsolatát Facebook-kal erre: bonyolult

E-mailNyomtatásPDF

Google vs. FacebookNem lesz lehetőség a továbbiakban közvetlenül Google fiókunkból importálni ismerőseinket a Facebook rendszerébe, még külön felhasználói kérésre sem. A döntés oka, hogy a közösségi portál továbbra sem engedte a keresőóriásnak, hogy felhasználói  hasonló módon átfésülhessék ismerőseik adatait.

Címkék: facebook | google | hírek

Bővebben...

268. oldal / 284