2017. Május 27., Szombat

Hírek / Újdonságok

Két új Full-Frame E-bajonettes nagylátószögű objektívet mutatott be a Sony

E-mailNyomtatásPDF

A Sony bemutatta folyamatosan bővülő, full-frame E-bajonettes objektív termékcsaládjának két legújabb tagját.

Az új objektívek közt megtalálható az FE 16-35 mm F2.8 GM széles blendenyílású, nagylátószögű zoom objektív (SEL1635GM) és az FE 12-24mm F4 G ultra széles látószögű zoom objektív (SEL1224G). A Sony zászlóshajójának számító G Master sorozathoz híven a SEL1635GM objektívvel könnyedén készíthetünk nagyfelbontású és gyönyörű bokeh hatású képeket, de a 16-35mm-es fókusztávolságnak köszönhetően a tájképek, városi fotók és a porték sem okoznak nehézséget. A másik újdonság, a SEL1224G a Sony eddigi legszélesebb E-bajonettes full-frame objektívje új, dinamikus perspektívát kínál minden Sony fotós számára. A márka E-bajonettes termékkínálatában tehát megtalálható az ultraszéles, 12 mm-es objektívtől kezdve a szuper-telefotó készítésére alkalmas 800mm-es fókusztávolságú objektív is (telekonverterrel).

Címkék: fényképezés | hírek | objektív | sony

Bővebben...

Future of Business felmérés: a kisvállalkozások együtt tanulnak

E-mailNyomtatásPDF

A kapcsolatok számítanak: a kis-, és középvállalatok egymáshoz fordulnak, hogy tanuljanak és megosszák ötleteiket a mobilizált gazdaságban a Future of Business című felmérés legújabb kiadása szerint, amely a Facebook, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) és a Világbank együttműködésével készült.  Ez az első alkalom, hogy a kutatás magyar kkv-kra vonatkozó adatokat is tartalmaz.

A Future of Business legújabb kiadványának készítői azt vizsgálták, hogy a vállalatok hogyan alkalmazzák az tanulást és a mobil technológiákat a bővülés érdekében, valamint milyen üzleti jövőképpel rendelkeznek.

Címkék: facebook | felmérés | hírek

Bővebben...

Parkolókat bénított meg a zsarolóvírus

E-mailNyomtatásPDF

A G DATA információi szerint Németországban fizetős teremgarázsokat bénított meg a WannaCry zsarolóvíros, amelyről még mindig nem tudni biztosan, hogyan terjedt el ilyen gyorsan.

Egyes németországi teremgarázsok fizetési rendszerére is bejutott a WannaCry. Az érintett parkolási cég nem tette még közzé, hogy milyen bevételektől esett el a fertőzés következtében, de a sorompók még mindig nyitva vannak, és így ellenőrizetlen a forgalom. A G DATA szerint az események felhívják a figyelmet arra, hogy a víruskitörések könnyen hatással lehetnek a mindennapi életünkre is. A teremgarázsok irányításának lebénulása azért is jelent problémát, mert az autósok így a szabad parkolóhely nélküli garázsokba is behajtanak, és forgalmi dugók alakulhatnak ki.

Címkék: biztonság | g data | hacker | hírek | vírus | wannacry

Bővebben...

Streamelj úgy, mint a profik!

E-mailNyomtatásPDF

Tudtad, hogy havonta 150 millióan néznek élő játékközvetítést a Twitch-en, és hogy a 18-34 éves férfiak körében a gamer videók a legnépszerűbbek Youtube-on? Ezeket a videókat a játékosok egyedül készítik, akiknek így nemcsak a játékra, hanem a szórakoztatásra és minden egyes technikai részletre is figyelniük kell. Az új Elgato Strem Deck-kel viszont most egy olyan kontroller eszközt kapnak a gamerek, ami eddig csak a mainstream közvetítők számára volt elérhető. Egy-egy gombnyomással könnyedén vezérelheted a Twitch és Youtube streamet, még kreatívabbá és egyedibbé teheted a tartalmat, és elfelejtheted végre a rengeteg ablak közötti navigálást!

Címkék: apcom | elgato stream deck | hírek | stream | twitch

Bővebben...

Tudja, mIT adott nekünk 1997?

E-mailNyomtatásPDF

Mára az Apple neve összenőtt Steve Jobséval, természetes, hogy a Netflixen nézzük a kedvenc sorozatunkat, és az is, hogy a sajtóinformációhoz csatolt infografika PNG-ben is elérhető. 1997-ben olyan fontos technológiai, kulturális és orvostudományi eseményeknek lehettünk szemtanúi, amelyek hozzátartoznak az alapműveltséghez, és alapvetően határozzák meg mai gondolkodásunkat.

Bővebben...

Új Dell EMC felhőalapú platform a Microsoft Azure Stackhez

E-mailNyomtatásPDF

A Dell EMC bejelentette a Dell EMC Cloud for Microsoft Azure Stack kulcsrakész hibrid felhő platformot, amely egyszerű és gyors megoldást kínál a Microsoft Azure Stack-en alapuló hibrid felhő bevezetésére és fenntartására. Az új platform lehetővé teszi mind a hagyományos, mind a natív felhőalapú alkalmazások automatizált biztosítását, így segít a Microsoft Azure-ra áttérő vállalatoknak a digitális átalakulás felgyorsításában. Ennek eredményeképpen a vállalatok hatékonyabb együttműködést alakíthatnak ki ügyfeleikkel, csökkenthetik az új szolgáltatások piacra jutásának idejét, és felszabaduló erőforrásaikat az üzleti érték növelésére fordíthatják.

Címkék: dell | dell emc | hírek | microsoft

Bővebben...

Genesis Titan 660 és Titan 660 Plus számítógépházak

E-mailNyomtatásPDF

A Genesis kezdetek óta arra törekszik, hogy megfizethető és jól használható kiegészítőkkel lássa el a játékosokat, nemrég pedig egy új családot indított útjára a Titan széria személyében, melyben számítógépházak kaptak helyet.

A perifériák mellett ugyanis minden játékosnak szüksége van egy minőségi számítógépre, melynek hardverei igen drágák lehetnek, így sokan a házon spórolnak. Akik mégis jól szellőző, halk és szép házra vágynak megfizethető áron, jól járnak a Titan 660 és Titan 660 Plus modellekkel.

Címkék: genesis | hírek | számítógépház | titan

Bővebben...

Mit tudnak a műholdak?

E-mailNyomtatásPDF

Hogyan működnek a szatellitek, miért van rájuk szükségünk, és mire jók a távközlési műholdak? Tagadhatatlan, hogy a műholdaknak ma már nagy szerepe van a mindennapi életünkben, gondoljunk csak a GPS-ekre, a TV-re, az internetes szolgáltatásokra vagy a fedélzeti szórakoztatásra. A távközlés világnapjának alkalmából a világ vezető műholdas szolgáltatója, a SES Astra összegyűjtött néhány érdekességet a műholdas kommunikációról, a multimédiás tartalomszórásról, a műholdak Föld körüli pályára állításáról, a videós tartalomközvetítésről és további különleges funkciókról. Íme!

Címkék: astra | hírek | műhold | ses | tudomány

Bővebben...

Okos és takarékos hálózati switchek

E-mailNyomtatásPDF

Nagy sűrűségű Power-over-Ethernet hálózatokat építhetnek a kis- és középvállalatok a NETGEAR új, önállóan telepíthető és okosan menedzselhető ProSAFE kapcsolóival, amelyekkel az energiaköltségeket is kordában tarthatják.

IoT-re szabva
Egyre több kis- és középvállalat telepít olyan PoE – a működéshez szükséges áramot is az adathálózaton keresztül felvevő – eszközöket, mint a VoIP telefonok, IP biztonsági kamerák, vezeték nélküli hozzáférési pontok, mozgásérzékelők, okos LED lámpák, ajtózárak és más, a dolgok internetére csatlakozó készülékek. Olyan hálózati adatkapcsolókra van ezért szükségük, amelyek alkalmasak a nagy sűrűségű PoE installációk kiszolgálására, sőt a Wave 2 802.11ac szabványú WiFi hozzáférési pontok és HD felbontású, elforgatható és zoomoló kamerák nagyobb energiafelvétele miatt a továbbfejlesztett PoE+ (802.3at) technológiát is támogatják.

Címkék: hírek | netgear | switch

Bővebben...

Magyarországi kisdiákok a robotprogramozás elitjében

E-mailNyomtatásPDF

Robotokat programoznak, pedig a legtöbbjüknek még személyi igazolványa sincs. Két hete a világ 108 legjobb csapatából harmadik lett Amerikában egy magyar kisdiákokból álló csapat a First Lego League döntőjében.

Több, mint tizenötezer fiatal utazott április 26. és 29. között St. Louisba, hogy részt vegyen a világ egyik legnagyobb tudományos versenyén. A FIRST® Championship névre keresztelt esemény robotprogramozási és természettudományos szekciójában hazai fiatalok is indultak. Magyarországot a TövisCsapat képviselte, Európa 920 versenyzője közül jutottak be a világ 108 legjobbja közé. A döntőben, St. Louisban a harmadik helyet szerezték meg.

Címkék: hírek | nng | programozás | robot | szoftverfejlesztés | verseny

Bővebben...

Félmillió eurós tranzakcióval turbózza fel nemzetközi terjeszkedését a Barion

E-mailNyomtatásPDF

Hazai angyalbefektetők indítják el nemzetközi pályán az egyik legígéretesebb magyar fintech (pénzügyi-technológiai) startup céget, a Barion-t. Radikális üzleti modelljének köszönhetően a Barion Smart Gateway online fizetési megoldást másfél év alatt 1800 kereskedő vezette be, és már 400 ezer vásárló használta a szolgáltatást.

Címkék: barion | hírek | startup

Bővebben...

További cikkeink...

2. oldal / 239