Hírek / Újdonságok

Komoly változások a peremen

E-mailNyomtatásPDF

A vállalatoknál egyre több adat termelődik, és ezek jelentős részét a keletkezés helyén kell feldolgozni rövid idő alatt, amiben a peremhálózati adatközpontok egyre fontosabb szerepet játszanak. Olyannyira, hogy egy tanulmány szerint 2017 és 2022 között évente 35,4 százalékos növekedés várható az edge computing megoldások piacán. A hálózat pereme azonban sok esetben olyan helyszínre esik, amely távol van a vállalat informatikai központjától, például boltokban, raktárakban, telephelyeken vagy gyárlétesítményekben működnek az edge eszközök. Így a legtöbbször nincs állandóan a helyszínen olyan informatikai szakember, aki gondoskodhatna a felügyeletről és az esetleges problémák elhárításáról. A Schneider Electric szakértői összegyűjtötték, milyen új technológiák segítségével menedzselhetők távolról is hatékonyan ezek a hálózatperemi adatközpontok.

Címkék: hírek | schneider electric

Bővebben...

Az Oracle Corporation bejelentette a 2019-es pénzügyi év 2. negyedévének eredményeit

E-mailNyomtatásPDF

A teljes árbevétel 9,6 milliárd dollár volt, amely megegyezik az előző év azonos időszakának eredményével, konstans árfolyamon számolva pedig 2% növekedést jelent. A felhőszolgáltatásokból, supportból és új licensz eladásokból (felhő és on-premise) származó bevétel 1%-kal 7,9 milliárd dollárra nőtt. A GAAP szerinte számított működési árbevétel 2%-kal 3,1 milliárd dollárra nőtt, a GAAP szerinti működési nyereséghányad 32% volt.

Címkék: hírek | jelentés | oracle

Bővebben...

mindiGO TV néven megújítja online tévészolgáltatását az Antenna Hungária

E-mailNyomtatásPDF

A több mint másfélmillió letöltéssel rendelkező, népszerű MinDig TV Applikáció ezentúl mindiGO TV néven érhető el. A nevében, funkcióiban és tartalmilag is megújult szolgáltatásban regisztrációt követően már 16 tévécsatornát érhetnek el ingyenesen a nézők és mostantól nemcsak Android és iOS készüléken, hanem a tv.mindigo.hu weboldalon böngészőből is elérhetik a csatornákat.

Címkék: hírek | mindigotv | mindigtv

Bővebben...

7+1 téli autós tipp a Mio-tól a biztonságos vezetésért

E-mailNyomtatásPDF

Beköszöntött az igazi tél, leesett az első hó. A rendőrségi beszámolók szerint már az első havas hétvégén duplájára nőtt a koccanásos balesetek száma. A téli vezetés, főként havas, jeges úton fokozott figyelmet igényel. Az intelligens fedélzeti kamerák széles skáláját gyártó Mio most hasznos tippekkel és megbízható MiVue menetrögzítő eszközökkel segít, hogy biztonságosabb legyen a vezetés téli körülmények között is.

Címkék: autóskamera | biztonság | hírek | mio | vezetés

Bővebben...

Trendek a vállalati biztonságban – messze még a megfelelő hozzáállás

E-mailNyomtatásPDF

Hetente érkeznek hírek újabb és újabb gigantikus méretű adatlopásokról, kiszivárgásokról, illetve statisztikák a leggyengébb jelszavak használatáról – a megfelelő hozzáállás, a kívánatos biztonságtudatosság mégis messze elmarad az elvárhatótól. Közben azért a GDPR idei hatálybalépésével elindult a felelős gondolkodás a témában, de messze még az út vége – ha van egyáltalán. Az ESET IT-biztonsági szakértője, Csizmazia-Darab István a vállalati biztonságtudatosság jelenét és aktuális trendjeit gyűjtötte össze.

Címkék: biztonság | eset | hírek

Bővebben...

12. oldal / 645