2017. November 24., Péntek

Hírek / Újdonságok

Te vagy a következő Telenor Youth Forum 2017 résztvevő?

E-mailNyomtatásPDF

Közösségi médiában jártas, technológia iránt érdeklődő fiatalokat keresünk! Jelentkezz az ötödik, Oslóban és Bangkokban megrendezett Telenor Youth Forum programra, amely során bemutathatod, hogyan érnél el valódi változást a világban! A kiválasztott jelentkezők részt vehetnek a 2017-es oslói Nobel-békedíj átadáshoz kapcsolódó ünnepi rendezvényeken.

Címkék: hírek | telenor | telenor youth forum

Bővebben...

Okostelefonról is közvetlenül nyomtat fotókat a Canon új, ultrakompakt méretű fotónyomtatója, a SELPHY CP 1300

E-mailNyomtatásPDF

A Canon bejelentette új, SELPHY CP 1300 típusjelzésű, ultrakompakt kivitelű fotónyomtatóját, amelynek szolgáltatásai igazodnak a mai, digitális világban jártas felhasználókhoz: beépített wifi-támogatása révén egyszerűen és nagyon gyorsan – kevesebb, mint 60 másodperc alatt – képes okostelefonról vagy digitális fényképezőgépről képeket nyomtatni.

Címkék: canon | hírek | nyomtató | selphy cp 1300

Bővebben...

Hatmillió eladott Marvell-vezérlős SSD két év alatt

E-mailNyomtatásPDF

A Kingston Digital Europe Co LLP – a Kingston Technology Company Inc., a világ vezető független memóriagyártójának leányvállalata – bejelentette, hogy a Kingston és a HyperX terméksorozatokból több mint hatmillió Marvell-vezérlős SDD-egységet adott el eddig világszerte. Ezt az eredményt alig több mint két év alatt érte el a vállalat, hiszen 2015 februárjában jelent meg a HyperX Predator PCIe SSD, amely a márka első Marvell-vezérlős SSD-meghajtója volt. A Marvell-féle 88SS9293 vezérlő villámgyors, újgenerációs SSD-teljesítményt biztosít, így a HyperX Predator PCIe hamar a professzionális rendszerfejlesztők és a lelkes számítógép-rajongók kötelező eszközévé vált.

Címkék: hírek | hyperx | kingston | ssd

Bővebben...

Társadalmi célú startupok számára hirdet versenyt és képzést az SAP

E-mailNyomtatásPDF

Elindult a Startery 2017, a társadalmi vállalkozások egyik legnagyobb regionális versenye. A megmérettetésre idén is várják a hazai közösségi vállalkozásokat, szereplőket. Minden olyan ötlettel lehet jelentkezni, amely egy társadalmi problémára ad fenntartható megoldást.

A legjobb, leginnovatívabb pályázatok benyújtói egy speciális képzésen vesznek részt Budapesten, ahol a design thinking módszertant is felhasználva üzleti modellt faraghatnak elképzelésükből. Az így finomra hangolt ötleteket egy nemzetközi zsűri értékeli, és a legígéretesebbeket kéthetes berlini tanulmányútra, a Social Impact Lab központjába hívják. E szervezet az egyik vezető közösségi innovációs központ Németországban, melynek nevéhez számos társadalmi projekt elindítása, felkarolása kötődik. Az SAP-Startery verseny nyertesei itt többek közt nemzetközi kapcsolatrendszerre tehetnek szert, sikeres társadalmi vállalkozások tapasztalataival ismerkedhetnek meg, amelyeket saját projektjeikbe építhetnek be.

Címkék: hírek | sap | startery | verseny

Bővebben...

20 éve a piacon a Dell Precision

E-mailNyomtatásPDF

A Dell Precision 20 éves jubileuma alkalmából a Dell bemutatta  Precision asztali munkaállomás-portfóliójának legújabb termékeit, a Dell Precision 5520 mobil munkaállomás különleges jubileumi kiadását, valamint a digitális alkotói munkához tervezett új Dell Canvast is.

Az ügyfelek és partnerek a SIGGRAPH 2017 konferencián találkozhattak először a Dell következő generációs asztali munkaállomás-portfóliójával: a minden korábbinál kreatívabb munkafolyamatokat kínáló, kívül-belül megújult Dell Precision 5820, 7820 és 7920 toronykivitelű modellekkel, valamint és a 7920 rackszekrénybe szerelhető eszközzel.

Címkék: dell | dell canvas | dell precision | hírek | munkaállomás

Bővebben...

Üzletileg is jövedelmezővé vált a kutatás-fejlesztés a Xerox-nál

E-mailNyomtatásPDF

Grafikus felhasználói felület, a számítógépes egér, az oldalleíró programnyelvek, vagy éppen a lézernyomtató ma már ismert, jól bevált informatikai fejlesztések, amelyeknek a legfőbb közös tulajdonsága, hogy mindegyiket a Xerox szakértői találták ki. A vállalat idén 47 éve alapított kutatóközpontjában, a kaliforniai PARC-ban a kezdetektől fogva komoly innovációs munka folyik, amelynek eredményeiről, fejlődéséről a közelmúltban adtak betekintést.

Vitathatatlan tény, hogy 1970-ben rengeteg tehetséges tudóst, mérnököt, programozót sikerült a Xerox-nak maga köré gyűjtenie, amikor megalapította a jövő irodai technológiáit és megoldásait kutató vállalati divízióját. Ez lett a PARC, miután az összetoborzott fejlesztők a kaliforniai Palo Alto-ban lévő kutatóközpontban láttak munkához, ott, ahol ma is dolgoznak az utódaik. A szakemberek gyorsan meghálálták a beléjük vetett bizalmat.  Már a hetvenes évek elején előálltak a számítógépeket helyi hálózattá összekapcsoló Ethernet adatátvételi technikával. Ezzel párhuzamosan pedig folyamatosan születtek meg azok az innovatív megoldások, eszközök, amelyek komfortosabbá, hatékonyabbá tették a komputeren végzett munkát. Ennek eredményeként alkották meg az ablakok, menük, választógombok és ikonok széles tárházát felvonultató grafikus felhasználói felületet, vagy éppen a monitoron a kijelölést segítő és bármely irányba mozgatható számítógépes egeret.

Címkék: fejlesztés | hírek | kutatás | parc | xerox

Bővebben...

Új képstabilizátorral, 10–14-szeres optikai nagyításra képes vadonatúj távcsövek a Canontól

E-mailNyomtatásPDF

Három új, 10-szeres, 12-szeres és 14-szeres nagyítást kínáló távcsövet mutatott be a Canon, amelyek a 10x32 IS, a 12x32 IS és a 14x32 IS típusjelzést viselik. Ezek az első olyan távcsövek, amelyek a Canon új, objektíveltolásos elven működő képstabilizátorrával vannak felszerelve. Jelenleg az egész világon a Canon az egyetlen gyártó, amely mindegyik távcső-modelljéhez biztosít képstabilizátor technológiát.

Miért kell képstabilizátor egy távcsőbe?
A gombnyomásra aktiválódó optikai képstabilizátor a korábbi technológiákhoz képest még jobb képminőséget biztosít. Állvány használata nélkül is rázkódástól mentes látványt nyújt a felhasználóknak akár a maximális nagyítás használata mellett.  Míg egy képstabilizátor nélküli távcsövet gyakorlatilag lehetetlen úgy kézben tartani, hogy a kép ne mozogjon, addig a képstabilizátor kiiktatja a kézmozgás nem kívánatos hatásait.

Címkék: canon | hírek | távcső

Bővebben...

3,2 másodpercenként születik egy új kártevő

E-mailNyomtatásPDF

2017 első felében átlagosan majdnem ötven alkalommal ért vírustámadás minden egyes számítógépet. A kártevők 99 százaléka még mindig Windowsra készül, és minden 3,2 másodpercben születik egy új példány.

A világ első vírusirtógyártójaként a G DATA 30 éve készít statisztikákat a kártevőkről. Ebből az időszakból az első 20 év viszonylag nyugalmasan telt: 1987 és 2007 között a regisztrált kártevők száma csak csekély mértékben növekedett.

Címkék: biztonság | g data | hírek | kártevő | vírus

Bővebben...

Digitális Jólét Alapcsomag a mobilszolgáltatók közül elsőként a Telenornál

E-mailNyomtatásPDF

A hazai mobilszolgáltatók közül elsőként a Telenor vezet be olyan ajánlatokat, amelyek a Digitális Jólét Program keretében rendkívül kedvezményes áron biztosítják a mobilinternet használatát. A Digitális Jólét Alapcsomag tarifái a legalacsonyabb díjazású nyilvános lakossági tarifákhoz képest 15%-kal olcsóbban kínálják a mobilinternetet. Az új tarifákat kifejezetten olyan ügyfelek számára vezeti be a Telenor, akik még sohasem használtak mobiladatot.

Címkék: digitális jólét | hírek | internet | telenor

Bővebben...

Egyre több vállalat használ MPS-t az adatai védelmében

E-mailNyomtatásPDF

A menedzselt nyomtatási szolgáltatások (MPS) terén a Xerox őrzi piacvezető pozícióját – derül ki a neves kutatócég, a Quocirca legfrissebb jelentéséből, amely kiemeli azt is, hogy a vállalat immár nyolc éve, megszakítás nélkül a globális MPS rangsor élén helyezkedik el.

A Quocirca beszámolója kitér arra is, hogy az MPS előtt újabb lehetőségeket nyitottak meg a nyomtatók és multifunkciós berendezések sebezhetőségét kihasználó hackertámadások. Legalábbis erre engednek következtetni a piaci visszajelzések. A Quocirca kutatói által megkérdezett kétszáz - javarészt európai - cég döntő többsége (82 százaléka) ugyanis a kiberbiztonsági kockázatok miatt döntött a menedzselt nyomtatási szolgáltatások bevezetése mellett. Nyomós okuk volt rá. A felmérésből kiderül az is, hogy a válaszadó vállalatok 60 százalékánál már észleltek legalább egy, nyomtatáshoz kapcsolódó adatbiztonságot fenyegető esetet. De van még mit tennie ezen a területen.  A Quocirca rámutat arra is, hogy a felmérésébe bevont vállalatok mindössze 25 százaléka ítélte meg úgy, hogy a náluk működő nyomtatási infrastruktúra valóban védett és biztonságos.

Címkék: adatvédelem | biztonság | hírek | xerox

Bővebben...

Zalman X7: Minőség és elegancia

E-mailNyomtatásPDF

A számítógépházak piacán egyre többen keresnek valami különlegeset, mely nem csak kitűnik a tömegből, hanem hosszú távú befektetésként több generációt is képes kiszolgálni. A Zalman X7 tervezésekor a letisztult formavilág és a kimagasló minőség volt a két vezérvonal, a végeredmény pedig magáért beszél.

A ház gyártasakor főként 2mm vastag alumíniumot használt a gyártó, az 1,5 milliméter vastagságú acél pedig a minden terhelésnek ellenáll, miközben a 4mm vastag edzett üveg oldallap panorámás betekintést enged az igényes belsőkbe. A 17,5kg-os ház 617 x 230 x 587 millimétert foglal el a környezetünkből.

Címkék: hírek | számítógépház | zalman | zalman x7

Bővebben...

10. oldal / 255