Hírek / Újdonságok

Két új taggal bővült a Panasonic Reference Class audiokinálata

E-mailNyomtatásPDF

A közvetlen meghajtással és páratlan teljesítményével hírnevet szerző Technics termékkínálat Reference Class prémium audioegység-kategóriája tovább bővült a legújabb közvetlen meghajtású lemezjátszóval és lemezjátszórendszerrel, az SP10-R-rel és az SL-1000R-rel.

A legtökéletesebb analóg vinylteljesítményre tervezett legendás, közvetlen meghajtású SP-10 lemezjátszó-sorozat, és a vele egy időben bejelentett közvetlen meghajtású lemezjátszórendszer mindenki számára egyet jelent a közvetlen meghajtású technológiával, és méltó képviselői a Technics márkának, amelyet továbbra is lelkesedéssel és hűséggel vesznek körül a szakértő zenerajongók.

Címkék: hírek | panasonic

Bővebben...

SSD-k, titkosított pendrive-ok és mobil megoldások a Kingston idei kínálatában

E-mailNyomtatásPDF

A Kingston Digital Europe Co LLP – a Kingston Technology Company Inc., a világ vezető független memóriagyártójának leányvállalata – a CES® kiállítás alkalmából bemutatja legújabb és bevezetés előtt álló termékeit, köztük nagyvállalati SSD kínálatát az M.2-től az U.2-ig, titkosított USB-meghajtókat, valamint az átlagfelhasználók számára tervezett mobil és beágyazott megoldásokat.

Címkék: ces | hírek | kiállítás | kingston

Bővebben...

A Globecast meghosszabbította együttműködését a SES-sel az Orange Romanianak nyújtott tartalomterjesztői szolgáltatásokra vonatkozóan

E-mailNyomtatásPDF

sA Globecast, a médiaipar globális szolgáltatója, kibővítette partneri együttműködését a SES-sel, melynek keretében a SES műholdas kapacitásával prémium televíziós műsorterjesztési szolgáltatást nyújt az Orange Romania számára.

A SES által bejelentett többéves szerződéshosszabbítás értelmében a Globecast több transzpondert is bérel majd a keleti 31,5 fokon elhelyezkedő ASTRA 5B műholdon. Ez a kapacitás pedig lehetővé teszi az Orange Romania számára, hogy továbbíthassa 112 csatornáját – köztük 52 HD minőségű adót –, amelyekhez a DVB-S2, valamint az MPEG-4 műszaki szabványokat használják. A Globecast kezeli a tartalmat, a titkosítást és a kódolást a teljes televíziós csomaghoz, beleértve a jeltovábbítást is az ASTRA 5B felé.

Címkék: astra | hírek | műhold | ses | tudomány

Bővebben...

Egyedülálló RGB élmény a HyperX új memóriájával

E-mailNyomtatásPDF

A HyperX®, a Kingston® Technology Company Inc., a világ vezető független memóriagyártójának divíziója ma bemutatta az iparág első infravörös (IR) technológiával szinkronizált, RGB világítású Predator DDR4 RGB nevű memóriamoduljait. A HyperX mindegyik modulba IR kommunikációs csatornákat épített be, így több modul LED-világítását is képes összehangolni a kivételes szín- és mintamegjelenítéshez. A közvetlenül az alaplapról táplált, jelenleg szabadalmaztatás alatt álló technológia gazdagabb vizuális élményt kínál az RGB memóriák esetében a játékok futtatásához, a PC tuningoláshoz (overclocking), és a saját építésű rendszerekhez.

Címkék: hírek | hyperx | kingston | memória | ram

Bővebben...

Nagyot nőtt decemberben az autópálya matricák mobilos értékesítése

E-mailNyomtatásPDF

Jelentős mértékben emelkedett 2017 decemberében a Simple by OTP applikáción keresztül értékesített autópálya matricák száma az OTP Mobil adatai szerint. A mobilalkalmazással az év utolsó hónapjában közel 18 000 darab matricát vásároltak, ami a teljes 2016-os évben eladott matricamennyiség 37 %-a.  Az autópálya matricák iránti kereslet az új évben sem csökken, csak január elsején több mint 2000 darab matricát vettek az alkalmazás segítségével. Érdemes figyelni, mert elsejétől fontos változások léptek életbe az autópálya matrica vásárlással kapcsolatban.

Címkék: autópálya matrica | hírek | otp | otp mobil | simple

Bővebben...

Jön az 5G, előretör a mesterséges intelligencia és a kiterjesztett valóság

E-mailNyomtatásPDF

Tavaly a vezető nélküli járművek, a mesterséges intelligencia, a big data és a kriptovaluták dominálták a technológiai híradásokat. A Telenor Csoport kutatással foglalkozó szervezete, a Telenor Research kutatói és technológiai elemzői szerint e sokat emlegetett megoldások egy része idén kereskedelmi forgalomban is elérhető lesz. Íme a 2018-as év legmeghatározóbb fogyasztói trendjeinek listája.

1: Közösségimédia-hírfolyamok: kevésbé közösségi, inkább média
A Facebook felhasználói egyre kevesebb tartalmat osztanak meg, miközben folyamatosan csökken a hírfolyamban megjelenő, számukra releváns információk aránya, és egyre több a fizetett, és médiagyártó cégek által előállított tartalom. A felhasználók ráadásul egyre tudatosabbak az álhírekkel kapcsolatban, és egyre óvatosabban kezelik az eléjük kerülő tartalmakat. Bjorn Taale Sandberg, a Telenor Research vezetője szerint emiatt a felhasználók új platformokat kezdhetnek használni a hírfogyasztáshoz, és -megosztáshoz, amire várhatóan a Facebook is reagálni fog, például a Messenger app és a facebookos csoportok funkcióinak továbbfejlesztésével.

Címkék: 5g hálózat | hírek | telenor

Bővebben...

Pallad 400 gamer hátizsák – nem csak játékosoknak

E-mailNyomtatásPDF

A Genesis egyik legnépszerűbb kategóriája idén a gamer hátizsákoké volt, az esztendőt pedig még egy újdonsággal zárják. A Pallad 400 az eddigi felhasználói visszajelzéseken és a tapasztalatokon alapszik annak érdekében, hogy kiváló társ legyen a mindennapok során.

A tervezéskor a cél egyértelműen az volt, hogy ezt a modellt tényleg a nap bármely szakaszában magunkkal vihessük. Persze a multifunkciós lehetőségeket nem áldozták fel a valódi funkcionalitás oltárán, így a Pallad széria összes fejlesztése bevetésre került. A strapabíró kialakítás mellett az időtálló dizájn és a biztonság is fontos tényező volt.

Címkék: egér | gamer hátizsák | genesis | hírek

Bővebben...

Több mint két és fél petabájtos ünnepi adatforgalom a Telenornál

E-mailNyomtatásPDF

A Telenor hálózatán mért szilveszteri adatforgalom több mint kétszeresére nőtt az előző évhez képest. A 2017. december 24. és 2018. január 1. közötti időszakot vizsgálva a telenoros ügyfelek mintegy 2,7 petabájtnyi adatot forgalmaztak a vállalat mobilinternet-hálózatán, amelynek 4G lefedettsége mostanra elérte a 99 százalékot.

Köszönhetően a tavaly tavasszal bejelentett, korlátlan belföldi adatforgalmat biztosító Telenor Hello Data tarifacsomagnak, 2017 szilveszterén a korábbi évekhez képest jóval nagyobb mobilinternetes adatforgalmat generáltak a Telenor mobilhálózatát használó ügyfelek.  Míg 2015 szilveszterén 81 terabájt, 2016 szilveszterén 124 terabájt adatforgalmat bonyolítottak, most szilveszterkor több mint kétszeresére emelkedve a napi forgalom elérte a 300 terabájtot.

Címkék: adatforgalom | hírek | telenor

Bővebben...

A tévé és a mobil mellett konyhai eszközöket és akkumulátoros fúrógépet vásároltak az Extreme Digital online vásárlói karácsonyra

E-mailNyomtatásPDF

A decemberi eladási számok alapján a szokásos karácsonyi slágertermékek – a tévé és okostelefon – mellett idén a mosógépek, konyhai kisgépek (például robotgép, turmixgép), valamint az akkumulátorról működtethető fúrógépet vásárolták a legnagyobb számban az Extreme Digital vásárlói.

Az UHD tévé mellett a hoverboard az új sláger
A legnépszerűbb tévé az Extreme Digital vevői körében egy ultra-HD felbontású, 43 colos okostévé 150 ezer forintos áron, míg a legfelkapottabb okostelefon egy 90 ezer forintba kerülő középkategóriás Android készülék 5,2 colos OLED képernyővel, 16 megapixeles kamerákkal. Laptopból egy 15,6 colos modell a legkelendőbb kétmagos AMD processzorral, 4 GB memóriával és 500 gigabájtos merevlemezzel felszerelve – 80 ezer forintért.

Címkék: ajándék | extreme digital | felmérés | hírek | karácsony | vásárlás

Bővebben...

Kompakt és megbízható vízhűtés

E-mailNyomtatásPDF

A processzogyártók folyamatosan igyekeznek lefaragni az egységek energiaigényéből, de a felsőbb szegmensben a nagy teljesítményt továbbra is kordában kell tartan. A nagy mennyiségű hőt hatékonyan és gyorsan kell elvezetni, mindehhez pedig hozzájön az a felhasználói elvárás, hogy a rendszer csendes is legyen. A Zalman ezen hármas mentén fejlesztette ki az Oymyakon ZM-EQ120 vízhűtéses csomagját.

Dizájn
Ahogy a legtöbb AiO vízhűtés, úgy a Zalman Oymyakon ZM-EQ120 consists is három fő komponensből áll: a pumpából, a radiátorból és a ventilátorból. Az első elem közvetlenül a CPU-hoz kapcsolódik és részben átlátszó, amit a fehér LED világítás tesz még egyedibbé. Az alsó részen rézlemezekből álló hővezető rendszer találhat, ami a pumpákhoz kapcsolódik. A folyadék az alumíniumból és rézből készült radiátoron át folyik, majd pedig a 12 centiméteres, fehér LED világítással rendelkező ventilátor vezeti el a forró levegőt.

Címkék: hírek | vízhűtés | zalman

Bővebben...

Sztereó headsettel bővít a Genesis

E-mailNyomtatásPDF

A Genesis folyamatosan figyeli a játékosok visszajelzéseit és olyan portfólió kiépítésén dolgozik, ahol minden játékos megtalálja a számára legmegfelelőbb eszközt a sikerhez. Ennek megfelelően a headsetek piacán a virtuális 7.1-es tárhatás kedvelői mellett a sztereó hangzás hívei is megtalálják a számukra megfelelő újdonságokat.

Ilyen újdonság a Genesis Neon 360, mely az igen népszerű sztereó vonalat erősíti. Semmi körítés, a Neon 360 a tiszta hangzást és a felhasználó kényelmét helyezi előtérbe. A hangolásnál azonban nem csak a játékokat vették figyelembe a technikusok, hanem a filmeket és zenéket is.

Címkék: egér | gamer | genesis | headset | hírek

Bővebben...

10. oldal / 269