2017. Február 21., Kedd

Hírek / Újdonságok

Zalman: Extra tárhely bárhol, bármikor!

E-mailNyomtatásPDF

Az SSD-k korszakában sokan kompromisszumot kötöttek az ár és a méret vonalán, így mindig jól jöhet egy kis extra tárhely. Arról nem is beszélve, hogy a fájlok egyre nagyobbak és egyre komolyabb veszélyt jelent a privát szféra megőrzése. Erre remek megoldás lehet a Zalman VE350. A VE350 2.5” SATA I/II/III HDD/SSD meghajtókkal is kompatibilis, így nem kell azon aggódni, hogy különleges és drága tároló kell bele. A beüzemeléshez mindent tartalmaz a csomag, még a csavarhúzót is egy praktikus tok társaságában.

Címkék: hírek | ssd | zalman

Bővebben...

Közös cégbe olvad a Jófogás és a Használtautó

E-mailNyomtatásPDF

A Schibsted médiavállalat bejelentette, hogy 2016 novemberétől megkezdi az online piactér két piacvezető cégének összeolvasztását. Az átstrukturált szervezet igazgatója Palocsay Géza lesz, aki 2014 nyarától tölti be a Jófogás ügyvezetői pozícióját.

A norvég Schibsted Classified Media Group 2010-ben indította el hazánkban a Jófogást, amely később, az Expressz és az OLX megvásárlását követően, havi 2,1 millió látogatójával* piacvezető apróhirdetési portállá növekedett. A Hasznaltauto.hu tulajdonjoga 2014-ben került 100%-ban a cégcsoporthoz, és mára az online autós kereslet-kínálat főszereplője lett.

Címkék: használtautó | hírek | jófogás

Bővebben...

Vásárlás az Egyesült Államokból: így találhatja meg a legjobb ajánlatokat az ünnepi időszakban!

E-mailNyomtatásPDF

Az Amerikai Egyesült Államok jelenleg az egyik legnépszerűbb online bevásárlási célország, ahonnan a magyar internetezők 17%-a rendel termékeket legalább évi egy alkalommal. Akik eddig csak a megfelelő pillanatra vártak a következő hetekben a Black Friday, vagy a Cyber Monday napján, illetve a karácsonyi leszállítások során nagy eséllyel juthatnak hozzá kedvezményesen az áhított árucikkhez. Hogyan rendelhetünk az Egyesült Államokból még egyszerűbben? A USadress.com alábbi tanácsainak megfogadásával megkönnyítheti az Egyesült Államokból történő vásárlást.

Címkék: hírek | paypal | ünnep | vásárlás

Bővebben...

Betörőre kiabáló kamera

E-mailNyomtatásPDF

Kétirányú hangkapcsolattal és fülrepesztő szirénával is felvértezte többek között a NETGEAR most bejelentett, Arlo Pro biztonsági kameráit. A vezeték nélküli, HD felbontású, éjjellátó és időjárásálló kamerákkal, valamint a hozzájuk tartozó felhőszolgáltatással és mobil alkalmazással mindenki könnyen és hathatósan védheti meg otthonát, szeretteit és értékeit – távolról is azonnal beavatkozhat a történésekbe, így megelőzheti a bajt.

Címkék: hírek | kamera | netgear

Bővebben...

A kiterjesztett valóság térhódítása

E-mailNyomtatásPDF

Ha a technológiai trendeket vizsgáljuk, joggal tehetjük fel a kérdést, hogy a manapság egyre szélesebb népszerűségnek örvendő kiterjesztett valóság (angolul augmented reality, AR) múló divathóbort csupán vagy valóban jövőbe mutató technológia? Gyors elterjedése a társadalmi és szakmai életben egyértelműen az utóbbira enged következtetni. Az AR lehetővé teszi a felhasználók számára az interakciót a virtuális tartalmakkal, például egy táblagép vagy okosszemüveg használatával. Emellett ma már léteznek olyan alkalmazások, amelyek a termékek felhőben való használatával digitálisan jelenítik meg az objektumokat, így fejlesztve tovább a vizuális élményt a felhasználók számára.

Címkék: hírek | schneider electric | tanulmány

Bővebben...

További összeolvadások és cégfelvásárlások várhatók a globális tech piacon

E-mailNyomtatásPDF

A globális IT piacon az elmúlt hónapokban lebonyolított nagy akvizíciók (Dell és EMC, S4E és ABC Data, Avnet és Tech Data) egy jelenlegi is zajló iparági átrendeződés hírnökei. A vállalatoknak a 2008-as pénzügyi válság óta formálódó új piaci környezet által diktált kihívásokhoz kell igazítaniuk üzleti modelljeiket.

  • További összeolvadások és cégfelvásárlások várhatók a globális tech piacon
  • Az alacsony belépési küszöb miatt nő a piaci szereplők száma
  • A vállalatok az új korszaknak megfelelő üzleti modellt alakítanak ki

A pénzügyi piacokat érintő 2008-as válság hatása még mindig érzékelhető a globális IT iparban. Habár a lakosság fogyasztásra szánt kiadásainak szintje megközelíti a krízis előtti időszakét, sok globális gyártónak drasztikusan csökkentenie kellett a kutatás és fejlesztés (R&D) befektetésekre szánt forrásokat. A jelenség nagyságrendjének érzékeltetése céljával a PwC nemrég publikált jelentést 2015 Globális Innováció 1000: Az innováció új világrendje címmel.1

Címkék: abc data | avnet | dell | emc | hírek | s4e | tech data

Bővebben...

Lehull a lepel a Telenor karácsonyi ajánlatairól

E-mailNyomtatásPDF

Az okoseszközök népszerűségét jól jelzi, hogy a Telenor online felmérésében1 részt vevő közel kétezer válaszadó 93,9%-ának van okostelefonja. Ráadásul a tavalyi évben lezajlott ugyanilyen témájú felméréshez2 képest idén már a válaszadók 86,5%-a nyilatkozott úgy, hogy használ mobilinternetet, míg tavaly ez még csupán 76,8% volt.  A Telenor az ügyféligények alapján november 17-től széles körű kedvezményes ajánlatokkal, többek között akciós okostelefonokkal, a korlátlanságot biztosító Telenor Blue tarifacsomagokra vonatkozó havidíjkedvezményekkel és a kártyás ügyfeleknek ingyenesen igénybe vehető 7 napos korlátlan Hipernet-adatcsomaggal készül a karácsonyi vásárlási szezonra, meglévő és potenciális új ügyfeleire egyaránt gondolva.

Címkék: akció | felmérés | hírek | karácsony | telenor

Bővebben...

Több mint tízezer darab eladás az első órában az Extreme Digital fekete péntekjén

E-mailNyomtatásPDF

November 18-án, kicsivel reggel 5 óra után startolt el az Extreme Digital idei, éjfélig tartó Black Friday-e, ahol akár 50-70 százalékos kedvezménnyel lehet megvásárolni mintegy ezeregyszáz terméket. Az akciós napon összesen közel másfél milliárd forint kedvezményt vehetnek igénybe a vásárlók. Az idén egy hatvanmillió felhasználóra kalibrált ideiglenes oldal várja az akciós árak iránt érdeklődőket, de a normál webáruház kínálata is gond nélkül elérhető.

A www.edigital.hu webáruház fekete pénteki akciója kevéssel reggel 5 óra után indult el, de már az első órában elfogyott több mint, 10 ezer darab termék, egyidejűleg pedig mintegy 20-30 ezren böngészik a kínálatot. A látogatásokból megvalósuló vásárlások (vagyis a konverzió) a Black Friday-en négyszerese a szokásosnak: míg egy átlagos napon még csúcsidőben is csak a látogatók 2%-a vásárol, a fekete péntek reggelén ez az arány 8% volt.

Címkék: black friday | extreme digital | hírek | karácsony | vásárlás

Bővebben...

A legtöbb vállalat örökre elbúcsúzna a papírhasználattól

E-mailNyomtatásPDF

A közelmúltban publikált, 1021 amerikai, angol, francia és német kis-és középvállalkozás dokumentumkezelési szokásait és azok jövőbeni változásait felmérő Xerox kutatásból kiderül, hogy a megkérdezett cégek több mint 80 százaléka elbúcsúzna a papírhasználattól főként a számlázás, a pénzügyi jelentések készítése, jogi formanyomtatványok és humánerő nyilvántartások menedzselése terén. A válaszadók többsége (61 százalék) szerint az adminisztráció csökkenésével nőhetne a hatékonyságuk és javulna a vállalkozások eredményessége.

Címkék: hírek | xerox

Bővebben...

Karnyújtásnyira a virtuális valóság az Alienware vadonatúj gamer laptopcsaládjával

E-mailNyomtatásPDF

Az Alienware immár 20 éve a nagy teljesítményű PC játékrendszerek éllovasa. A vállalat a jeles évforduló alkalmából a világ első VR-kompatibilis laptopjaival kedveskedik a játékok szerelmeseinek. Az NVIDIA GeForce GTX 10 sorozatú grafikus vezérlővel felszerelt új termékcsalád tagjainak grafikai teljesítménye az asztali számítógépekével vetekszik. Ennek köszönhetően fejlettebb funkciókkal rendelkeznek, és valósághű játékélményt nyújtanak. Az Alienware egyik mérnöki újítása, hogy olyan anyagokat használ, amelyek hatékonyabb hőfelügyeletet biztosítanak az új, nagy teljesítményű alkatrészeknek, valamint tartósabbá és ellenállóbbá teszik a méltán népszerű, esztétikus kialakítású Alienware termékeket.

Címkék: alienware | dell | hírek | laptop

Bővebben...

A legkedvezőbb karbonkibocsátási besorolást kapta a Canon

E-mailNyomtatásPDF

Nemrégiben egy nemzetközi non-profit szervezet, az Egyesült Királyságban székelő CDP is elismerte a Canon folyamatos törekvését a klímaváltozás hatásainak mérséklésére.

A Canon az idén először kaphatta meg a legkedvezőbbnek számító A-besorolást a CDP-től, amelyet ebben az évben átvizsgált hatezer cégből csupán 193 vállalat nyert el világszerte.

Címkék: canon | cdp | hírek

Bővebben...

10. oldal / 230