Hírek / Újdonságok

Készítse fel vállalkozását az ünnepi rohamra

E-mailNyomtatásPDF

Megjelent a PayPal „Készítse fel vállalkozását az ünnepi forgalomra” című e-könyve, amelyben a fizetési szolgáltató a legfrissebb online fogyasztói kutatások eredményei alapján osztja meg az e-kereskedelem szereplőivel, hogy miként tudják maximalizálni az értékesítést az ünnepek alatt.

Címkék: hírek | paypal | ünnep | vásárlás

Bővebben...

Larry Ellison kijelölte a felhő jövőjének útját

E-mailNyomtatásPDF

Az Oracle 175 országból több mint 60 000 ügyfelet és partnert, valamint 19 millió virtuális résztvevőt lát vendégül az Oracle OpenWorld 2018 rendezvényen, a világ leginnovatívabb felhőtechnológiai konferenciáján (október 22-25.)

Az Oracle OpenWorld nyitóbeszéde alatt Larry Ellison, az Oracle elnök-vezérigazgatója és műszaki vezérigazgatója osztotta meg elképzeléseit egy második generációs felhővel kapcsolatban, amelyet kifejezetten a nagyvállalatok számára fejlesztettek, illetve technológiailag fejlettebb és biztonságosabb, mint bármely más felhőmegoldás a piacon.

Címkék: felhő | hírek | oracle

Bővebben...

Mostantól a méheket is mesterséges intelligencia figyeli

E-mailNyomtatásPDF

Az Oracle és a World Bee Project úttörő megközelítéssel vizsgálják a méhpopulációk hanyatlásának okait, illetve igyekszenek elősegíteni a világ legfontosabb beporzó állatainak fennmaradását. Az új projektben használt felhő technológia segít a mezőgazdasági ökoszisztémákban fellelhető mézelő méhek életének nagyon részletes megértésében. A ’World Bee Project Hive Network’ távoli adatgyűjtés révén nyer ki információkat a kaptáraktól, amelyek az Oracle Cloud-ba továbbítódnak, majd ott elemző eszközök segítségével – ideértve a mesterséges intelligencia (AI) és adatvizualizációs technológiákat – a kutatók bővebb információt kaphatnak a méhekről és azok környezethez való kapcsolatáról.

Címkék: hírek | mesterséges intelligencia | oracle

Bővebben...

Rákattantak a fiatalok a Telenor chatrobotjára

E-mailNyomtatásPDF

Szeptember 19-én indította útjára a Telenor a biztonságos netezésről szóló, de a témát emészthető módon megközelítő alkalmazását a Messengeren. A ChatStory – a te sztorid chatrobotban egy alaptörténetet követően a játékos választhatja meg, miként folytatódjanak az események, a szálak pedig tanulságos történetté formálódnak. Az indulás óta 30 nap alatt több mint 5000 játékos összesen több mint 7300 játékot indított.

Címkék: chatrobot | hírek | telenor

Bővebben...

Már a magyarok is tévézhetnek 8K-ban az otthonukban

E-mailNyomtatásPDF

A Samsung Electronics a világon elsőként kereskedelmi forgalomban is elérhetővé tette a 8K televíziót. A Q900R QLED 8K TV széria három - 65, 75 és 85 colos - képernyőméretben mostantól Magyarországon is megtalálható a boltok polcain. A készülék a Samsung saját fejlesztésű, mesterséges intelligencián alapuló felskálázási technológiájának köszönhetően bármely tartalmat képes 8K felbontásban megjeleníteni, így a felhasználóknak hazánkban is magával ragadó, igazán lenyűgöző vizuális élményben lehet részük, bármit is néznek épp a 8K televíziójukon.

Címkék: hdr10+ | hírek | qled | samsung | televízió

Bővebben...

A jövőbe vezető út elektromos autókkal van kikövezve

E-mailNyomtatásPDF

A Bloomberg 2018-as Electric Vehicle Outlook jelentése szerint 2040-re az újautó-értékesítések 55 százalékát, illetve a teljes járműállomány 33 százalékát elektromos autók adják majd. Napjainkban tehát már nem az a kérdés, hogy átállunk-e az elektromos közlekedésre, hanem az, hogy mikor és hogyan megy végbe ez az átalakulás. Ehhez mind a járművek üzemeltetésében, mind a kapcsolódó infrastruktúra kiépítésében fontos lépésekre van szükség, az érintett vállalatoknak pedig számos kérdést kell átgondolniuk. A téma a Hungexpón éppen zajló Automotive Hungary rendezvény kapcsán különösen aktuális. Ezért a kiállítás egyik résztvevőjeként a Schneider Electric, az elektromosautó-töltők piacának szakértője és meghatározó szereplője összegyűjtötte a legfontosabb pontokat, illetve tippeket a felkészüléshez.

Címkék: elektromos autó | hírek | schneider electric

Bővebben...

Új számlás tarifacsaláddal jelentkezik a Telenor, és a vállalat weboldala is megújul

E-mailNyomtatásPDF

Telenor Blue+ néven a Telenor Magyarország olyan új havidíjas tarifacsomagot vezet be, amely hónapról hónapra rugalmasan képes igazodni az ügyfelek igényeihez.  A legolcsóbb Telenor Blue+ tarifacsomag már havi 2990 forinttól elérhető, és akár 100 gigabájtos adatcsomagot is lehet rendelni hozzá, míg a felső kategóriás Telenor Blue+ XXL díjcsomag korlátlan hanghívást, SMS küldést és mobilinternetet1 biztosít belföldön.

Címkék: blue+ | hírek | tarifacsomag | telenor

Bővebben...

Cisco KKV biztonsági jelentés – Milyen veszélyek fenyegetik a kis- és középvállalatokat és hogyan védekezhetnek ezek ellen

E-mailNyomtatásPDF

A Cisco közzétette kis- és középvállalatokról szóló biztonsági jelentését. Az SMB Cybersecurity Report 26 ország, több mint 1 800 kis- és középvállalatának adatait dolgozta fel. A tanulmány bemutatja a kisebb vállalkozásokat érintő kockázatokat, illetve a KKV-k biztonsághoz való hozzáállását. A Cisco a biztonsági jelentés mellett áttekintést ad a kis-és középvállalatokat fenyegető 5 leggyakoribb támadásról és a megfelelő védelmi lépésekről is.

Címkék: biztonság | cisco | hírek | jelentés

Bővebben...

Itt az újgenerációs HP Sprocket

E-mailNyomtatásPDF

A megújult, immár több színben is elérhető HP Sprocket hordozható zsebnyomtatóval egyszerre akár több felhasználó nyomtathatja ki a mobiltelefonjával készített képeket akár azonnal. 

Az újdonságok

  • Közösségi nyomtatás: A Sprocket New Edition zsebnyomtatót többen is használhatják egyszerre.   A felhasználók három egyszerű lépéssel nyomtathatnak az új eszközzel: csatlakozás, kiválasztás és nyomtatás. Az eszközre csatlakoztatott telefonokat más és más színű LED fény jelzi, így a felhasználók mindig tudhatják, kinek a fotóját nyomtatják épp.  
  • Új dizájn és színek: A puha tapintású, a minimalista formatervezés jegyében született Sprocket New Edition három új színben érkezik - Luna Pearl, Noir, and Blush
  • Nyomtatás még jobb minőségben: Az élesebb kontúrok, a mélyebb színek és a még jobban kivehető részletek teszik emlékeidet feledhetetlenné.  
  • Shared Experiences funkció: A Sprocket alkalmazáson keresztül fotóalbumot oszthatunk meg barátainkkal, amelyet mindenki egyszerűen elérhet, és így újra átélheti a közös élményeket. 
  • Augmented Reality: A nyomtatási státusz, valamint a nyomtatásra várakozó képek a Sprocketen kiterjesztett valóságban  is nyomon követhetők.
Bővebben...

Jelentős kedvezményt kaphatnak havonta IT szolgáltatásaik árából a T-Systems kkv ügyfelei

E-mailNyomtatásPDF

A T-Systems Magyarország ügyfelei számára 2018. október 1-jétől Magenta 1 Business szerződéskötés esetén elérhető a Magenta Bónusz, ami IT és felhőszolgáltatás vásárlására fordítható. Az ajánlat szerint legalább 5 mobil előfizetés esetén a cégek havonta nettó 5000 forint kedvezményt kaphatnak IT és felhőszolgáltatások havidíjából.

Címkék: hírek | kedvezmény | t-systems

Bővebben...

A Telenor Magyarország a Mesterséges Intelligencia Koalíció alapító tagja

E-mailNyomtatásPDF

A Telenor Magyarország is aláírta az Innovációs és Technológiai Minisztérium által kezdeményezett Mesterséges Intelligencia Koalíció Alapító Nyilatkozatát, hogy több iparági szereplővel közösen támogassa az MI-alapú alkalmazások fejlesztését. A mesterséges intelligencia kutatása, fejlesztése és eredményeinek alkalmazása innovatív technológiai terület, amely jelentősen elősegíti a gazdaság teljesítményének növekedését. Az MI Koalíció célja, hogy állandó együttműködési fórumot biztosítson az MI-fejlesztők és MI-felhasználók között, valamint támogatást nyújtson Magyarország MI-stratégiájának kidolgozásához.

Címkék: hírek | koller györgy | mesterséges intelligencia | telenor

Bővebben...

További cikkeink...

10. oldal / 294