Hírek / Újdonságok

Minden eddiginél nagyobb szilveszteri adatforgalmat mért a Telenor idén

E-mailNyomtatásPDF

Idén Szilveszterkor is folytatódott a tendencia, hogy a Telenor ügyfelei egyre inkább az internetes közösségi oldalakon illetve chat szolgáltatásokkal kívánnak boldog új évet. Az elmúlt évhez képest több mint 50%-kal nőtt mind a neten gratulálók száma, mind az általuk felhasznált adatmennyiség ezen a napon. Míg tavaly 81 terabájt adatforgalmat mért a Telenor december 31-én, addig 2016-ban ez az adat már meghaladta a 124 terabájtot. Ügyfeleink egyre magabiztosabban használják a mobilinternetet, illetve a különböző közösségi média lehetőségeket, amit a Telenor nem reprezentatív online felmérésének1 eredménye is alátámaszt.

Címkék: felmérés | hírek | internet | szilveszter | telenor

Bővebben...

Önkifejezést és előadói technikát fejlesztenek VR-megoldásokkal

E-mailNyomtatásPDF

A Virtuális valóság (VR) szemüvegek a 2016-os Mobile World Congress-en robbantak nagyot; egyre több gyártó és szoftverfejlesztő dolgozik VR-megoldásokon, az élet legkülönbözőbb területeire kínálva megoldást a szórakozástól kezdve az oktatáson és fóbiakezelésen túl egészen a VR-pornóig. A Telenor segítségével a Speak Academy a nyilvános beszéd technikájának fejlesztésében alkalmazta a megoldást, ígéretes első tapasztalatokkal.

A Telenor digitális oktatási programja, a Hipersuli keretében már a közoktatásban is kísérletezett a VR-megoldások tanórákon való alkalmazásával, majd a szemüvegeket nyári programozó táborokban használhatták gyerekek. Ősszel a Speak Academy tréningprogramját támogatta a szolgáltató a VR-eszközökkel. A nyilvános beszédtechnikák erősítésére fókuszáló tréning segít az önkifejezésben, egy nyilvános beszédben az előadó személyiségének felszínre hozásában, ami együtt elengedhetetlen a hiteles, meggyőző előadáshoz.

Címkék: hírek | telenor | vr-megoldás

Bővebben...

Rekordmennyiséget interneteztek a Telenor ügyfelei a karácsonyi időszakban

E-mailNyomtatásPDF

Belföldön idén is ingyen mobilinternetezhettek a Telenor ügyfelei az ünnepek alatt: december 24-én, 25-én és 26-án adatforgalmi korlátok nélkül elérhető hálózaton közel kétmillió felhasználó mintegy 700 terabájtos adatforgalmat generált. Ez a tavalyi ingyenes karácsonyi forgalomhoz viszonyítva 30%-os növekedést, egy átlagos időszakhoz képest pedig mintegy kétszer nagyobb forgalmat jelent. Idén az SMS-ek és hanghívások számában is tapasztalhatóak a változások.

A Telenor havidíjas és feltöltőkártyás ügyfelei szenteste és karácsonykor egyaránt korlátlanul használhatták a Hipernet adathálózatot: a vállalat ezzel a gesztussal ügyfeleinek ünnepeit kívánta gondtalanná tenni. A hálózati statisztikák alapján a Telenor ügyfelei éltek az ingyenes mobilinternetezés lehetőségével, december 24-én, 25-én és 26-án összesen közel 700 terabájtnyi adatot forgalmaztak a Telenor ügyfelei mobil eszközeikről, ami a szokványos napok forgalmának kétszerese. A napi adatforgalmi rekord is megdőlt, a Telenor ügyfelei által beállított új rekord 234 terabájt adatforgalom 24 óra alatt, ez körülbelül 152 ezerdarab DVD adatmennyiségének felel meg. A növekedés persze nem meglepő, mivel a Telenor felmérése1 szerint az emberek elsődlegesen online köszöntik egymást karácsonykor.

Címkék: felmérés | hírek | internet | karácsony | telenor

Bővebben...

Fitbit Charge 2 - Égeted a zsírt? [GALÉRIA]

E-mailNyomtatásPDF

Régóta foglalkoztatott, hogy mit tudhat egy fitnesz karkötő, ennek ellenére a technika ezen vívmányai legtöbbször nem kerültek a közelembe. Adódott egy lehetőség Fitbit jóvoltából, hogy kipróbálhassam a Charge 2 modelljét, ami égi jel volt számomra és rávilágított arra, hogy ideje egy kis aktivitást csempésznem a szürke és hideg hétköznapjaimba.

Miután rápillantottam a karkötőre, egyből észrevettem, hogy hatalmas kijelzője van, ami miatt egy női csuklón elég szembetűnő. Ennek köszönhetően kolléganőim egyből észre is vették, sőt szóvá tették, hogy milyen szép nagy órám van. Mivel pár napja kezdtem az új munkahelyemen, így a Fitbit charge 2 abban is segített, hogy zökkenőmentes kommunikáció alakulhasson ki köztem, és a munkatársaim között. Mindenkit érdekelt, hogy mit tud, mit mér, milyen applikáció van hozzá.

Címkék: fitbit charge 2 | galéria | hírek | karkötő | teszt

Bővebben...

Stratégiai partnerségre lép a hazai oktatási startup, a Redmenta és a Hipersuli

E-mailNyomtatásPDF

A Telenor digitális oktatási programjához, a Hipersulihoz stratégiai partnerként csatlakozik a hazai startup, a Redmenta. A startup online feladatkészítő alkalmazásával a pedagógusok játékosabbá és izgalmasabbá tehetik az órai és a házi feladatokat, de még a számonkéréseket is, miközben a gyerekek év közben megszerzett digitális kompetenciáit is mérhetik. A Hipersuli-tanárok már használatba is vették az alkalmazást.

Online növényismereti kvíz a fenyőkről, versennyel összekötött kérdőív a karácsonyi étkezési szokásokról – a Telenor digitális oktatási programjában, a Hipersuliban sok diák számára izgalmas, ünnepi témájú online feladatokkal zárul az év. A mai Z generáció számára a digitális eszközök és az internet használata természetes, a Hipersuliban részt vevő 1500 diáknak pedig ezek az iskolában is a mindennapok részét képezik. A tanórákon használt okostelefonok és táblagépek lehetővé teszik, hogy a gyerekek a megszokottnál izgalmasabb körülmények között sajátítsák el az új ismereteket.

Címkék: alkalmazás | hipersuli | hírek | startup | telenor

Bővebben...

Kémkedő játékok a karácsonyfa alatt

E-mailNyomtatásPDF

Újabb kisgyerekeknek szánt játékokról derült ki, hogy túl sok személyes adatot gyűjtenek össze, és azokat külső szolgáltatóhoz továbbítják. A G Data arra figyelmeztet, hogy minél okosabb egy játék, annál nagyobb az adatvédelmi veszélye.

Az amerikai fogyasztóvédelmi hivatalhoz december elején nyújtottak be aggódó szülők egy panaszt, melyben a brit Genesis Toys által gyártott és világszerte forgalmazott okos játékok adatkezelési eljárását sérelmezik. A gyártó egyes termékei adatokat gyűjtenek a gyermekek és szülők nevéről, a gyermek kedvenc ételéről, iskolájáról, kedvenc tévéműsoráról és játékáról. Emellett az interaktív robotok és babák olyan információt is feldolgoznak, mint a saját GSP-koordinátájuk, valamint hangfelvételeket is továbbítanak harmadik fél által üzemeltetett szerverekre.

Címkék: biztonság | g data | hírek | karácsony

Bővebben...

Kibővült csatornakínálattal készül a karácsonyra a MyTV

E-mailNyomtatásPDF

Még több vígjáték, sikersorozat és filmklasszikus nézhető mostantól a Telenor MyTV-ben, amelyben már a Comedy Central, az RTL Spike, a LifeNetwork, az OzoneNetwork és a Paramount élő műsora is elérhető. Emellett a karácsonyi időszakra a Telenor ideiglenesen több szórakoztató csatornával bővíti kínálatát, köztük a díjmentesen nézhető közszolgálati csomagjának tartalmát is. A MyTV már Apple TV-eszközön keresztül is nézhető, amelynek negyedik generációs változata a Telenor Magyarország kínálatában is elérhető.

Címkék: alkalmazás | hírek | telenor | telenor mytv

Bővebben...

Még közelebb: 50-szeres zoomra képes a Sony új, Cyber-shot™ HX350 kompakt fényképezőgépe

E-mailNyomtatásPDF

Legyen szó egy gyönyörű tájról, egzotikus élővilágról vagy családi portréról, bármelyik megörökítéséhez tökéletes választás a Sony Cyber-shot HX350 high-zoom fényképezőgép.

Az eddig okostelefonjuk kameráját használó fotósok számára nagy előrelépést jelenthetnek a fényképezőgép könnyen kezelhető funkciói, valamint a DSLR modellek által inspirált kialakítás. A HX350 kompakt méretű vázában egy nagy teljesítményű kamera foglal helyet, amely könnyedén illeszkedik tenyerébe. A fix lencsés objektív segítségével a kreativitásának semmi sem szabhat határt.

Címkék: fényképezőgép | hírek | hx350 | sony

Bővebben...

A digitalizáció elkerülhetetlen a vállalati dokumentumkezelésben a Xerox szakértője szerint

E-mailNyomtatásPDF

A digitalizáció és a mobilizáció kell, hogy kapja a legnagyobb hangsúlyt a dokumentumkezelésben a kis-és középvállalkozásoknál – véli a Xerox kkv-s szakértője, Darren Cassidy, aki szerint mindezek a jövőben a költségcsökkentés és a hatékonyságnövelés legfontosabb elemeivé válhatnak cégmérettől függetlenül.

Címkék: digitalizáció | hírke | xerox

Bővebben...

Karácsonykor ingyen Hipernetezhetnek a Telenor ügyfelei

E-mailNyomtatásPDF

2016. december 24-én, 25-én és 26-án lekapcsolja az adatforgalmi számlálókat a Telenor: a vállalat havidíjas és feltöltőkártyás ügyfelei1 szenteste és karácsonykor egyaránt korlátlanul használhatják a Telenor Hipernet hálózatát, hogy a telefonhívás mellett Viberen, Facebookon vagy egyéb online platformon oszthassák meg jókívánságaikat szeretteikkel.

Címkék: hipernet | hírek | karácsony | telenor

Bővebben...

Bemutatkozik a K900M különleges, fehér kiadása

E-mailNyomtatásPDF

Egyre több gyártó mutat be különleges kiadásokat, a sorba pedig nemrég a Zalman is beállt a ZMK900M White Edition billentyűzettel.

A ZM-K900M White model különlegessége a hófehér házban és az RGB háttérvilágításban rejlik. A háttérvilágítás minden játékos számára hasznos funkció, a Zalman újdonságánál pedig rengeteg lehetőségünk van ezen a téren. Akár a Counter-Strike, League of Legends vagy más multiplayer játékokra is szabhatjuk a világítást, de teljesen egyedi beállításokat és effekteket is használhatunk.

Címkék: billentyűzet | hírek | zalman

Bővebben...

10. oldal / 234