2018. Április 27., Péntek

Bemutatkoztak a Telenor Accelerate győztes startupjai

E-mailNyomtatásPDF

Magyarország első vállalati akcelerációs programjának lezáró eseményén, a Demo Day-en a Telenor Accelerate győztes startupjai először mutatták be projektjeik a nyilvánosság előtt a hazai és nemzetközi piacra való belépés reményében. Az eSports Horizon, a Musicating (KODA), a Moow, a Tickething, valamint a Zyntern számára a legizgalmasabb szakasz csak most kezdődik, hiszen mindazt a tudást, amelyet az elmúlt 3 hónap alatt szereztek, ezután kezdik el hasznosítani.

„Nagyon intenzív 4 hónap van a startupok mögött. Az Accelerate során elsajátított ismeretek révén a gondolkodásuk tisztult, a terveik, a koncepcióik fókuszáltabbakká váltak, ügyfelekkel validálták szolgáltatásukat es ügyfeleket szereztek. Mindannak, amit az elmúlt hónapok során kaptak a jövőben is nagy értéke lesz, hiszen a program során megszerzett tapasztalatokat bármikor hasznosítani tudják a későbbiekben” - mondta Takács Zoltán, a Telenor innovációért felelős alelnöke.

A Telenor volt az első hazai nagyvállalat, amely startup-gyorsító programot indított el Magyarországon. A mobilszolgáltató összesen 150 millió forint értékben ajánlott fel támogatást a kiválasztott vállalkozások számára alacsony százalékú kisebbségi részesedés ellenében. A támogatás részét képezték workshopok és szakmai tréningek, hozzáférés a Telenor ügyfélköréhez és partnerhálózatához, infrastrukturális hozzájárulás, valamint startuponként összesen tízmillió forintos befektetés.

A júniusban indult kezdeményezésre minden várakozást felülmúlva 143 digitális startup jelentkezett, akik közül a zsűri öt győztest választott.  Az eSports Horizon egy olyan online szolgáltatás, amely amatőr játékosokból farag profikat, elismert eSportolók, oktatóvideók és személyre szabott tanácsok segítségével. A Musicating (KODA) egy zeneoktatásra létrehozott digitális platform, amely a Kodály-módszert és annak tapasztalatait kívánja széles felhasználói körhöz eljuttatni korszerű digitális eszközökön. A Moow kerékpár kormányára szerelhető markolat, amely Bluetooth-kapcsolat révén értesíteni tudja a tulajdonost, valamint hang- és fényjelzést bocsájt ki, ha a kerékpárt valaki megpróbálja ellopni. A Tickething egy olyan online piactér, amelyen koncertekre, színházi előadásokra és egyéb eseményekre szóló, feleslegessé vált jegyek cserélhetnek gazdát. Az ötödik mentorált vállalkozás a Zyntern, amely egy vállalati gyakornokok toborzását segítő online felület. A győztes startupok szeptember óta intenzív felkészítésen, workshop-, illetve mentoraikkal – Pistyur Veronika, Oszkó Péter, Varga Zoltán, Várkonyi Balázs, Vinnai Balázs – személyes foglalkozásokon vettek részt a szakmai gyarapodás és a partnerhálózatok kiépítése érdekében. A program lezárásaként a startupok a Demo Day-en befektetők előtt mutatták be projektjeiket.


Címkék: hírek | startup | telenor | telenor accelerate

Share/Save/Bookmark