2019. Január 16., Szerda

Azonnali készülékelemzést és gyártóüzemi együttműködést biztosító új eszközöket fejlesztett a Rockwell Automation

E-mailNyomtatásPDF

Az okos készülékek számos csatlakozást létesítettek az ipari üzemeltetés különböző pontjain, így hatékonyabbak a dolgozók az üzemben és az elosztott munkaállomásokon. A digitális átállás folyamatában lévő gyártók közül sokaknak nagyon időigényes ezeknek a modern eszközöknek az üzembe helyezése, valamint túl sok erőforrást kell a szükséges adatok dekódolására és a megfelelő alkalmazottakhoz való eljuttatására fordítani.

A Rockwell Automation a FactoryTalk Analytics for Devices készülékkel és a FactoryTalk TeamONE Standard Edition alkalmazással lehetővé teszi a gyártóüzemi csapatok számára, hogy még gyorsabban hozhassanak még jobb döntéseket. Ezek a használatra kész megoldások minimális konfigurálást igényelnek, és az általános karbantartási problémák gyorsabb megoldásával minimálisra csökkentik a nem tervezett kiesési időt. A készülék és az alkalmazás segítségével lerövidül a karbantartó csapatok reakcióideje, a döntéshozók pedig az ipari berendezések és rendszerek állapotáról és diagnosztikájáról készített elemzéshez kapnak hozzáférést.

„A termékek tervezésénél az egyszerű használat volt az elsődleges szempont” – hangsúlyozta Michael Pantaleano a Rockwell Automation globális üzleti menedzsere. „Szorosan együttműködtünk az ügyfeleinkkel, és bebizonyosodott, hogy egy azonnal elérhető alkalmazás és egy skálázható analitikai készülék, amely rögtön üzemkész már az első perctől, értéket teremt. A Rockwell Automation elkötelezett, hogy olyan eszközöket tervezzen, amelyeket az ügyfelek jelenlegi csapattagjai is könnyen tudnak kezelni. Ezzel a két termékkel a karbantartó csapatok gyorsan feltérképezhetik a készülékek állapotát és jobban együtt tudnak működni a részletes információ birtokában.”

Ezek a megoldások már az új, előfizetéses Rockwell Automation termékek csoportjába tartoznak. A bevezetés folyamatát még egyszerűbbé teszi az új e-kereskedelmi portál, ahol az új megoldások elérhetők. Az előfizetések és a felhasználói fiókok egyetlen önkiszolgáló portálon keresztül kezelhetők.

FactoryTalk TeamONE alkalmazás
A Rockwell Automation Standard Edition néven adta ki a FactoryTalk TeamONE alkalmazás új változatát, amely az átlagos javítási idő (mean time to repair - MTTR) csökkentésére összpontosít. Az új verzió egy riasztási modult is tartalmaz, hogy a csapatok az aktív riasztási részletek alapján tudjanak együttműködni. A felhasználók így egyszerűen átláthatják az összes aktív riasztást. Új részleteket is megtekinthetnek, hozzáadhatnak és megoszthatnak, hogy a riasztási információkat kontextusba helyezve javítsák a csapat együttműködésének hatékonyságát. Az azonnali beavatkozást igénylő riasztások megoszthatók az érintett csapattagokkal vagy az egész csapat számára is posztolhatók, hogy csoportosan lehessen kezelni és megoldani a problémákat.

Az „okos csomópontként” működő FactoryTalk TeamONE alkalmazás nem igényel szervert, felhő átjárókhoz kapcsolódó készüléket vagy IT üzembehelyezést ahhoz, hogy hasznot termeljen a gyártók számára, és a digitális átállás folyamán egyre sokoldalúbban alkalmazható. Az alkalmazás már letölthető az Apple App Store-ból és a Google Play áruházból, egy új fiók regisztrációja pedig csak pár percet vesz igénybe.

Az új Standard Edition éves előfizetéssel érhető el és kibővíti az ingyenes verzióban található funkciókat. A 2016-ban kiadott FactoryTalk TeamONE Free Edition alkalmazás szinte azonnali esemény- és készülékadatokat szolgáltat az üzemi karbantartó csapatoknak, beleértve a mérnöki, kereskedelmi és IT dolgozókat is. Az ingyenes verzióval elhárulnak azok az akadályok, amelyek az ipari csapatok együttműködésének és annak az útjában állnak, hogy a problémákat gyorsan, kontextusba helyezett üzemi adatok (például trendek és készülékállapotok) ismeretében oldhassák meg. Az ingyenes verzió a következő modulokat tartalmazza: Események, Készülékállapotok, Csapat Üzenőfal, Tudásbázis, Faliújság, Csevegés és Trend (Grafikon) modul. A FactoryTalk TeamONE alkalmazással az ügyfelek akár előfizetéssel rendelkező és ingyenes verziót futtató felhasználókat is összeköthetnek.

FactoryTalk Analytics for Devices készülék
A FactoryTalk Analytics for Devices egy nagy igénybevételre tervezett készülék, amely segít megelőzni a költséges kiesési időket és proaktív készülékállapot-azonosítással növeli a termelékenységet. Egy tápkábelhez és a helyi vezérlőrendszerhez csatlakoztatva a készülék perceken belül megkezdi az elemzések összeállítását.

A csatlakozás után az alkalmazás észleli a hálózathoz kapcsolódó automatizációs eszközöket, de úgy, hogy közben nem befolyásolja a teljesítményüket. A gyártóüzemi csapatok így személyre szóló felhívásokat kaphatnak, azonnal megjeleníthetik a készülékeket és egy gépi tanulásra alapozott csevegő bothoz is hozzáférnek. A készülék folyamatosan elemzi a hálózat berendezéseit és megtanulja, mi fontos a felhasználók számára, hogy aztán javaslatokkal segítsen a karbantartói és mérnöki csapatoknak megelőzni a nem tervezett kiesési időket és lerövidíteni a rendszerek javítási idejét.

„Az ügyfeleink éppen keresik az utat, hogyan indulhatnának el az Ipar 4.0 irányába, az analitika és az ipari dolgok internete felé” – összegezte Pantaleano. „Ez a készülék egy remek kiindulópont, hiszen már az első perctől kézzelfogható eredményekkel segíti az ügyfeleinket.”

A FactoryTalk Analytics for Devices készülék képes bármelyik EtherNet/IP berendezést érzékelni és alap szinten elemezni. A készülék ezenfelül részletes elemzést nyújt több mint 2.000 Allen-Bradley berendezéshez. A készülék ára tartalmazza az első év előfizetését is. Javasolt az előfizetéseket folyamatosan megújítani, hogy az ügyfelek megkaphassák a frissített elemzéseket, funkciókat és a harmadik fél által gyártott berendezésekre is kiterjedő terméktámogatást.


Címkék: hírek | jövő | készülék | rockwell

Share/Save/Bookmark