2018. December 15., Szombat

Hardver

Új Samsung monitorok debütáltak Európában

E-mailNyomtatásPDF

A Samsung 2014-es monitor választéka UHD felbontást, egyedi kialakítást és kiváló képminőséget kínál otthoni és irodai használatra is

A Samsung bemutatta új monitor kínálatát, köztük az UD590-es, az SD590-es, az SD390-es és az SD391-es modelleket, amelyek mindegyike a monitor technológia legfrissebb újításait nyújtja lenyűgöző esztétikai kialakítás és funkcionalitás mellett.

Címkék: hírek | monitor | samsung

Bővebben...

Okos melltartó: a férfi legjobb barátja vagy ellensége? [VIDEÓ]

E-mailNyomtatásPDF

Smart Bra

Brit Japán tudósok elkészítették a világ első okos melltartóját - ami azonban kicsit másként működik, mint ami pár héttel ezelőtt elkezdett az interneten keringeni. Míg az orvosok egészségügyi - vagy épp sportolási - célokra alkalmaznák, addig a japánok egy olyan melltartót készítettek, ami csak akkor nyílik ki, ha az illető hölgyet sikerült teljesen levenni a lábáról, amit a szívritmus változásából állapítja meg a melltartó elejébe ültetett kis műszer.

Címkék: hírek | okos melltartó | smart bra

Bővebben...

Gabonakörökkel érkezett az új Tegra K1 [VIDEÓ]

E-mailNyomtatásPDF

Nvidia K1

Szerintem már önmagában a puszta tény, hogy az nVidia gabonaköröket csinált a Tegra K1 reklámozásához elég lenne ahhoz, hogy ne menjünk el szó nélkül az új chip mellett. Persze egy ilyen király kampány mellé azért az sem árt, ha valami igazán ütős dologra hívja fel a figyelmet - és az első 192 magos, Kepler-architektúrára épülő grafikus processzor azt hiszem meg is felel a követelményeknek. Ráadásul élből két változatban érkezik.

Címkék: ces 2014 | hírek | nvidia | tegra k1

Bővebben...

CES 2014: magyar tech cégek globális pályán

E-mailNyomtatásPDF

Több magyar fejlesztőcég is megmutatja magát a világnak az év legpezsgőbb digitális trend seregszemléjén Las Vegasban. A GPS Tuner, a Leonar3Do és az Xdorid már büszkélkedhet nemzetközi sikerekkel, a CES pedig meghozhatja számukra az igazi áttörést. Technológiai óriáscégek és innovatív start-upok január elején mintegy 20.000 vadonatúj fejlesztésről rántják le a leplet a szakma legbefolyásosabb képviselői előtt.

Címkék: ces | hírek

Bővebben...

Geomag KOR - kirakós újradimenzionálva

E-mailNyomtatásPDF

Geomag KOR

Bár papíron én felelősségteljes és felnőtt embernek számítok, a belső gyermek még mindig felszínre tör, valahányszor lehetősége van. Kiváló példa volt erre, amikor annak idején a Kutyák és macskák második része előtt vetített 3D Prérifarkas alatt szerintem a sok kis törpördög között én voltam a leginkább felspanolva, míg magán a filmen percek alatt bealudtam. De ez egy másik történet... Ma a barkácsolós-építgetős logikai játékokról lesz szó.

Címkék: geomag kor | hírek

Bővebben...

Karácsonyra töltőt? De még milyet!

E-mailNyomtatásPDF

Hamarosan itt a karácsony, amikor a fenyőfa pompába öltözik, és sok színes doboz vár arra, hogy kibontsák. Már most azon gondolkozol, mit is vegyél kocka barátodnak, kollégádnak? Idén esetleg kicsit figyelni is szeretnél a Föld nevezetű bolygóra és szeretnéd rávenni ismerősödet, a megújuló energiák használatára? Nos, mindegyikre itt az aktuális válaszunk: Ajándékozz napelemes akkumulátor töltőt  mobilhoz!

Címkék: akkumulátor | bemutató | töltő | viator

Bővebben...

Jövőre varázslatos módon a phablet lesz a világ legjobb dolga

E-mailNyomtatásPDF

iPhone 5

Az általánosan elfogadott iDogma szerint a 4”-nál nagyobb kijelző lehetetlenné teszi, hogy megfelelő, kényelmes és revolúsöneri felhasználói élményt nyújtson egy telefon. Bár mindannyian tudjuk, hogy ez így nem igaz, én emlékszem, hogy a 3.5”-os zajos tücsök hirtelen, gigászi mértékben megnövelt 4”-os kijelzője mekkora riadalmat és általános “Tim Cook monnyon le” mozgalmat indított. Aztán persze hirtelen ez lett a next best thing és nagyjából a launch dayen kiderült, hogy a 4” a tökéletes méret, a phablet meg hülyeség. Eközben az Apple folyamatosan kapja az ívet, hogy mikor lesz hajlandó felzárkózni végre a piaci igényekhez.

Címkék: apple | hírek | iphone 6

Bővebben...

Nyakra ragasztható headset? Jöhet!

E-mailNyomtatásPDF

Motorola Tattoo Headset

A headsetes telefonálás egyik hátránya, hogy rengeteg esetben tekintélyes mennyiségű háttérzajt vesz fel a mikrofon, ami a másik fél számára kifejezetten zavaró. Lényegtelen, hogy milyen drága vagy spéci a fülünkön lógó kütyü, soha nem lehet jobb, mint egy headset, ami közvetlenül a torkunk rezgéséből veszi fel és számítja ki a mondandónkat. Ennek legegyszerűbb módja, ha a mikrofont a gégénk környékére varázsoljuk.

Címkék: headset | hírek | mobil | motorola | tetoválás

Bővebben...

Hajtogatós telefonokat ígér 2015-re a Samsung

E-mailNyomtatásPDF

Samsung foldable AMOLED

A Samsung Galaxy Round, a cég első hajékony kijelzővel szerelt telefonja többnyire csak egy versenyfutás volt az idővel és elsősorban az LG-vel, hogy ki tud hamarabb bemutatni egy ilyen eszközt a piacon. Ráadásul maga a Round csak egy prototípus, ami nem is nagyon fog a boltok polcaira kerülni, azonban az osztrák OLED.at munkatársainak sikerült pár képet szerezniük arról, hogy mire is készülnek Sammy-ék.

Címkék: hírek | mobil | samsung | tablet

Bővebben...

Nem csak a nevében hajlékony az LG G Flex [VIDEÓ]

E-mailNyomtatásPDF

LG G Flex

Az LG nem rég mutatta be Koreában az első hajlékony kijelzővel szerelt és ívelt kialakítással érkező telefonját, a G Flexet. Azon felül, hogy a hátlap képes magától regenerálni a hajszálrepedéseket úgy tűnik, hogy hű a nevéhez, ami az angol hajlékony szóból származik. Valaki ugyanis úgy döntött, hogy elvégez egy gyors tesztet és rátenyerelt a telefonra, aminek hatására nem csak kiegyenesedett a telefon, de utána minden gond nélkül felvette az eredeti formáját.

Címkék: g flex | hírek | lg electronics | mobil

Bővebben...

Az űrhajótól a hajsütőig, avagy mi a fene az az okos hajvasaló?

E-mailNyomtatásPDF

Időről-időre előfordul velünk, hogy olyan helyeken bukkanunk fel, ahol a bemutatott dolgok és az informatika, technológia nem feltétlenül hozható közeli kapcsolatba. Ugyanez volt a helyzet a héten a GHD hazai bemutatkozásánál is, bár elég gyorsan beláttuk, hogy igazából igazi technológiai áttörésekkel álltunk szemben - még akkor is, ha nagyjából egyet sem tudtam volna megnevezni vagy rendeltetésszerűen használni.

Bővebben...

7. oldal / 78