Ezúttal a méretre gyúrt az OCZ

E-mailNyomtatásPDF

OCZ OnyxA cég nem rég mutatta be új SSD interfészét, valamint az új, üzleti célokra szánt merevlemezeit, máris piacra dobott még két terméket. Az Onyx, valamint Vertex 2-es családba tartozó SSD-k esetén a méret a lényeg, hiszen a mindössze 1.8"-es formátum kiválóan alkalmassá teszi őket netbookokban, valamint tablet pc-kben történő alkalmazásra. Az MLC típusú NAND Flash chipek köré épülő merevlemezek SATA 3 Gbps-os csatolófelületen keresztül kapcsolódnak a rendszerhez és rendelkeznek TRIM támogatással is.

A két SSD közül az Onyx család tagjai lesznek az olcsóbbak, melyek 32, illetve 64Gb-os méretben kaphatóak majd. 1.5 millió üzemóra mellett 64Mb-os gyorsítótárral látták el őket. A két merevlemez közül a 64 GB-os 145 MB/s-os olvasási-, és 125 MB/s-os írási sebességgel, míg 32 GB-os testvére 135 MB/s-os írási-, és 70 MB/s-os olvasási sebességgel rendelkezik.

A Vertex 2-es család tagjai nagyobb sebességet kínálnak. A szintén SATA 3 Gbps-os csatolófelülettel rendelkező merevlemezek  MLC típusú NAND Flash chipekre alapoznak, de már a SandForce népszerű, SF-1200-as sorozatú vezérlőchipjét alkalmazzák. A TRIM támogatással is ellátott egységek 285 MB/s-os olvasási és 275 MB/s-os írási sebesség mellett végzik a rájuk bízott feladatokat. Ezek 60, 120 GB, illetve 240 GB-os méretben lesznek elérhetőek.

A gyártó az árakat még nem közölte.


Címkék: hírek | ocz | onyx | ssd | vertex

Share/Save/Bookmark