2012 az OLED éve lesz? "Valaki" AMOLED HDTV licence-t adott a DuPont-nak

AMOLED

A DuPont már 2006 óta szeretne AMOLED HDTV-ket a piacra dobni, azonban úgy tűnik, végre sikerült partnerre lelniük. A "vezető ázsiai gyártó" kiléte ugyan nem ismert, de nem kell a szomszédba menni néhány tippért: a Samsung már korábban villantott AMOLED HDTV-t, ráadásul a ZScreen kukázása után valószínűleg bőséges anyagi forrás áll a rendelkezésükre, amelyet most átcsoportosíthatnak.

A cég tehát megkapta az engedélyt a technológia használatára, és valószínűleg a jövő évi CES-en már láthatjuk is az első, AMOLED kijelzőkkel szerelt, kereskedelmi forgalomba szánt HDTV-ket.

Felhasználói szemszögből nézve a dolog jelentős előrelépést jelent a mostani slágernek számító LCD televíziókhoz képest, melyek ugyan egyre olcsóbbak, de a plazma és LED kijelzőkhöz viszonyítva jelentős különbség érezhető azok javára - ezt akár egy tetszőleges műszaki boltban is meg lehet nézni.

Az AMOLED kijelző jelenleg számos mobiltelefonon megtalálható, köztük a Samsung Galaxy S II-n, illetve a most megjelenő Samsung Galaxy Note-on már a HD változata ékeskedik. A színek, a kontraszt, az energiafelhasználás, a válaszidő, valamint számos egyéb szempontból messze jobbak, mint az LCD kijelzők.