One night in Bangkok.... - Másnaposok II.

E-mailNyomtatásPDF

The Hangover Part II

Két évvel járunk az előző rész eseményei után, amikor is Stu épp tájföldi mennyasszonyához igyekszik, hogy feleségül vegye. A legénybúcsú azonban nem elégíti ki barátai igényeit, akik előbb meggyőzik, hogy Alan-t is hívja el, majd elkísérik az esküvő helyszínére.

Két nap van hátra az esküvőig, amikor egy közös vacsora során az após kifejti nem túl pozitív véleményét leendő vejéről. A helyzet tovább romlik, amikor Alan belekezd a köszöntőjébe. Az este zárásaként egy kis tábortűz körüli sörözésre készülnek a fiúk, ám a reggel már máshol fogadja őket...

Az alaptörténet tehát nagyjából megegyezik az első részével, de: a folytatás kapott egy nagy adag akció film fűszerezést, amelynek köszönhetően még pörgősebb lett a sztori. Felbukkan Mr. Chow is, akit a világ összes rendvédelmi szerve köröz, eltűnik a menyasszony öccse, ráadásul egy drogdíler majmot is összeszed a három jó barát.

Csak semmi pánik, a film nem ment egy Csúcsformában stílusú akciófilmbe. Poénokból ismét nem szenvedtünk hiányt, gyakorlatilag ha nem nevet az ember, akkor vagy az eget mutatják két másodpercig, vagy a 20 másodperces összekötő jelenetet látjuk.

Ez igen nagy pozitívum, hiszen Todd Phillips rendezőnek gyakorlatilag ugyanazt a témát kellett megvalósítania olyan módon, hogy ne legyen az az érzése az embernek, hogy “ugyanez volt az első részben is”. Szerencsére neki sem kellett a szomszédba mennie az ötletekért.

Ami külön tetszett, hogy a srácok eltűnt barátjuk keresését egyből a tetőn kezdték. Zseniális átkötés volt az első filmhez. Persze nem ez volt az egyetlen, de nem szeretnék minden poént előre lelőni.

Ami számomra kicsit meglepő volt, az a Need for Speed sorozatot megszégyenítő autósüldözéses jelenet. Hihetetlen látványosra sikeredett, már-már belefért volna egy akciófilmbe is. Kicsit meg is lepődtem, de remekül használták fel a karakterek személyiségeit a hajsza során.

Bár a film középpontjában Lauren öccsének keresése áll, alapvetően a srác karaktere nem kapott fontosabb szerepet. Gyakorlatilag azon kívül, hogy eltűnik és megkerül, nem sok vizet zavart. Bár nem is fért volna bele a filmbe a közte és az apja közt fenálló ellenséges viszony, mely abból adódik, hogy gyakorlatilag előírták neki, mit kezdjen az életével. Ezt a szálat viszont remekül elvarrták, anélkül, hogy a konfliktus előjött volna (és ezzel lehúzta volna a hangulatot).

Azonban volt 1-2 olyan jelenet, mely a kevésbé liberális nézőket eltántoríthatja a filmtől - bár ezeket nem mutatták, de a történések felgöngyölítése során fény derül rájuk.

Kijelenthető tehát, hogy a Másnaposok kettő ismét zseniálisra sikeredett, annak ellenére, hogy elődje komoly elvárásokat támasztott elé. Todd Phillips azonban megmutatta, hogy van még trükk a tarsolyában, és képes ugyanarra a témára egy újabb zseniális filmet készíteni. Ugyanaz, mégis új és eredeti. Azt hiszem ennél többet nem is kérhetnénk a filmtől.

A lagzi meglepetés vendége és produkciója pedig azt hiszem a lehető legzseniálisabb húzás volt az egész filmben. Ha másért nem, már csak azért megérné végignézni - de szerencsére nem kell 1.5 órát szenvednünk egy poénért.

A moziba látogatóknak így a végén még azt tanácsolnám, hogy ne vegyenek nagy kólát. És a kukoricát is erősen szorítsák a film alatt :)


Címkék: film | másnaposok | part 2 | the hangover | vélemény

Share/Save/Bookmark