Hajnalhasadás női szemmel - unalom, klisé, és továbbra is semmi extra

E-mailNyomtatásPDF

Twilight: Breaking Dawn Part 1.

A rajongók már tűkön ültek, hogy megnézhessék a nálunk is megérkezett és várva vált Alkonyat legújabb részét. A bemutatón tolongás várta az embert és izgatottan, találgatva, tele kérdésekkel várták a film kezdetét. Lehet nem kellett volna oly nagyon várni, ugyanis nem sok újat tartogat számunkra. 

Minden szépen indult… esküvő, násznép, romantika. Csupa mesebeli jelenet. De miért nem örül ennek a menyasszony? Az arcára jelzőként a ,,citromba harapott” szószerkezet semminek mondható.  És az esküvő vajon miért 30 perces időhúzás a filmben? 

Fel se eszmélünk, de már azon kapja az ember magát, hogy a nászutat látja.  Ezt azonban nemcsak a filmet nézők, hanem a két főszereplőnk is rettentően unhatta, hiszen jobb dolguk se volt, minthogy sakkozzanak. Na de hirtelen jön a sex és a számukra meglepő ,,mozgolódás Bellánk hasában.”(Na igen, ha az ember vámpírral kezd ne lepődjön meg, hogy vámpír bébi az eredménye.) Azért kijelenthető, hogy végre valami figyelemfelkeltő dolog is történik (így egy óra után)

No lám, hirtelen ismét valami pozitívum, eljött a vérfarkasok és a vámpírok akciójának az ideje. Ezzel csak az volt a gond, hogy mindez a filmben cirka 10 percre sikeredett. Utána már csak könyörögni lehetett, hogy minél hamarabb legyen vége ennek a filmnek. Jött az újabb sokk! Messze még a vége! Csak most derül fény arra, hogy az apa részéről a kis mutáns lényünk nem kívánt, Bellánkban viszont anyai ösztönök ébredtek, így szem- és fültanúi lehettünk kettőjük hosszas csatározásának.

Na de azért valami pozitívumot is keressünk! A film elején az esküvő során megjelenő köszöntőbeszédek elég humorosra sikerültek. Jacobnak már a film elején sikerült megválnia polojától (ha női nézőket figyelembe vesszük rendkívül kedvező jelenet).

Némi fejlődés azért tapasztalható a szereplőinknél is.  Edwardunk egyre többet képes mosolyogni. Bellánk színészi tehetsége kibontakozni látszik a drámai jeleneteknél.  Azért az felháborító, hogy a filmvásznon keresztül a nagyon fiatal nézőknek éppen Bella lesz követendő minta. Egy nő (aki nem hogy mosolygásra képtelen, de) aki a családját is odadobja egy férfiért. Egy férfi, aki a nem tudom hány száz évével döntésképtelen, tanácstalan, meg-megingó ember. (Mindegy, ez már egy másik cikk témája…)

Bárhogyan próbálja az ember ,,túráztatni” az agyát, hogy halovány pozitívumot találjon, nos nem könnyű feladat. 80%-ban unalmas, nem sok cselekménnyel rendelkező, nyáladzásról beszélhetünk.  Sajnos romantikát kedvelőként se tudom azt mondani, hogy ez egy romantikus film, csupán itt-ott jelen van. 

Egyértelmű, hogy aki akció dús filmre vágyik, inkább válasszon a lehetőségek közül egyebet. Itt a párkapcsolati dolgokra helyeződik a hangsúly. 

A legborzasztóbb, hogy a film az Alkonyat- Hajnalhasadás 1. rész címet viseli. A kérdés csak az, hogy a 2. részben mennyire tudják ezt a borzadalmat felülmúlni és vajon mit tartogathat a Bella, Edward, vámpírgyermek triós története. Ennek megtudtára még várnunk kell, de nem is baj addig emésztgetjük ezt a részt. Azért ezektől függetlenül egyszer megnézhető filmről beszélünk. Tanácsként elmondom, hogy a csajok inkább barátnővel menjenek mozizni. De ha valaki elég bátor és mégis a drága pasija mellett dönt, nos az illető gondoskodjon arról, hogy a másik fél ne unatkozzon vagy viselje a következményeit!


Címkék: film | hajnalhasadás | kritika | twilight

Share/Save/Bookmark