2019. Május 23., Csütörtök

Ready Player One (12) - heti filmbemutató

E-mailNyomtatásPDF

Ez a kaland jobb lesz, mint a valóság! A héten érkezik a mozikba Ernest Cline népszerű regényének filmadaptációja, a READY PLAYER ONE. A hatalmas sikerű könyvből maga Steven Spielberg készített filmet, amely a mester nevéhez és a történethez méltó látványorgiát kínál: a segítségével rácsodálkozhatunk arra, hogy milyen lesz a Föld 20 év múlva – és milyen csodákra lesz képes a virtuális valóság. A film már megjelenése előtt kultstátuszba emelkedett az újságírók körében, hiszen a Ready Player One-ban megszámlálhatatlanul sok rejtett utalást találunk a popkultúrára. A Rotten Tomatoes nevű kritikai oldalon a film már most kiemelkedő értékeléssel bír, de nem csak a szakma lelkesedik: az elképesztő látványnak és a történetnek köszönhetően a film a közönség számára is olyan nagybetűs mozifilm, melyet már rég láttunk a vásznakon.

A valóságban nincs semmi jó. Szerencsére nem is kell törődnünk vele. 2044-ben már mindenkit beszippant a világot átfogó virtuális játék, az OASIS, amelyben mindenki a maga választotta avatárjával vehet részt: és nem szembesül semmi rosszal, ami a játékon kívül várná.

Amikor az OASIS-t feltaláló és a céget alapító James Halliday (Mark Rylance) meghal, a végrendeletéből kiderül, hogy elrejtett néhány titkot a rendszerben. Aki ezekre rátalál, mesés gazdagságot nyerhet.

Wade (Tye Sheridan) 18 éves, és az egész életét a játékban töltötte. Nekivág a kalandnak, és nem törődik vele, hogy az élete a tét. De nemcsak az, amelyiket a játék számára használ… hanem a valódi is.

Főszereplők: Tye Sheridan, Simon Pegg, T. J. Miller, Mark Rylance, Olivia Cooke. Operatőr: Janusz Kaminszki. Látvány: Adam Stockhausen. Zene: Alan Silvestri
Írta: Ernest Cline, Zak Penn. Rendezte: Steven Spielberg

Mozibemutató: 2018. március 29.
Eredeti cím: Ready Player One
Színes, szinkronizált amerikai film
Gyártó: Amblin Entertainment, DreamWorks, Village Roadshho Pictures, Warner Bros.
Játékidő: 140 perc
Korhatár: 12
Facebook:
https://www.facebook.com/MozICom
Előzetes:
http://bit.ly/ReadyPlayerOne_trls_12

A film korhatára: 12 éven aluliak számára nem ajánlott.
A film szinkronos 2D, 3D, IMAX 3D és 4Dx valamint feliratos 2D-ben lesz látható a mozikban.


Címkék: bemutató | film | hírek | intercom | mozi | premier | ready player one

Share/Save/Bookmark